Annonce

Annonce

Brev:

Putning til nat tager pludselig 1 time


16. november 2020

Kategori:
Alder:
13 mdr.

Putning til nat tager pludselig 1 time

Hej Helen

Så er jeg på banen igen med et spørgsmål vedr. søvn og putning :)

Vores datter er nu 13 måneder (fra 1/10-19) og hun har i mange måneder nu været rigtig nem at putte til nat. Hun får sin flaske i sengen, når den er tømt rækker hun den op til os, vi siger godnat, hun lægger sig på siden og sover. Sådan har det kørt 9/10 aftener, og det har været så skønt!

Vi kører helt samme rutine, den eneste forskel nu er, at hun lægger sig om siden, og idet vi går ud af værelset vender hun rundt på ryggen og begynder at græde, og rejser sig op.

Så går vi ind, siger “du skal sove, godnat” lægger hende ned igen, forsøger at trøste i sengen og nusse hende til ro. Bliver hun rolig lister vi ud, men så har vi balladen igen, og bliver hun ikke rolig kommer hun op, og så lægger hun sig til at sove på en. Så er det så igen 50/50 om det lykkedes at lægge hende ned uden at hun vågner og græder, eller om hun vågner og starter forfra.

Det eneste der hjælper er som regel, at hun bliver så udmattet af at græde så meget, at hun til sidst går fuldstændig kold på en af os, og vi til sidst kan lægge hende ned i seng.
Hele seancen tager 1-2 timer, og det er virkelig uholdbart, og synd for hende, for hun er så træt til sidst. Indimellem får hun også kørt sig selv så meget op, at hun til sidst kaster op af gråd. :(

Lidt side info:
Hun har gået siden hun var 10 måneder, men det er nyt, at hun rejser sig i sengen. Af en eller anden grund har hun først lige luret at rejse sig her for nylig.
Ellers er hun meget motorisk dygtig.

Hun ...


Annonce

... er meget madglad og spiser godt, og spiser alt vores mad. (Hun vejer 12 kilo, så hun mangler ikke noget :))
Vi spiser aftensmad omkring 17.30 +- og omkring kl. 19 får hun aftensnack, enten en banan, havregrød eller yoghurt med havregryn.
Hun får stadig aftenflaske - 270 ml. Til at sove på.
Hun får både masser af vand i løbet af dagen, og vand og letmælk til måltider.

Hun er glad for at gå i vuggestue og trives!
Om dagen sover hun 1 lur af 2-3 timer.
Vi putter gerne 19.30, og så sover hun til 5.30-6.

For ikke ret lang tid siden puttede vi kl. 19 hver dag, men hun begyndte at stå op før 5, så vi har brugt lidt tid på at skubbe hendes puttetid, og det fungerede til sidst rigtig godt med at hun kom. I seng kl. 19.30 og så sover hun til 5.30-6 tiden.

Det skal også nævnes at hun har sovet igennem uden mad om natten siden hun var 10 måneder, men hver 3.-4. nat er vi også nødt til at give hende en flaske nu, for at få hende til at sove videre, hvilket vi også synes er ret uholdbart, i og med at vi jo gerne snart skulle helt væk fra flaske! Det virker bare helt urealistisk lige nu, at få fjernet den flaske, når hun for det første er så svær at putte, og for det andet pludselig er begyndt at efterspørge den igen om natten.

Hun bruger nusseklud og ikke sut.

Nå jeg glæder mig til at høre hvad du tænker om det hele, og forhåbenligt har du nogle råd til hvad vi kan stille op, og hvordan vi skal forholde os til det. Både at hun er så svær at putte, men også det at hun er begyndt at spise om natten igen. PFT.

Hilsen N

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. november 2020 | Diverse | 11 mdr.

Indkøring og rytme i vuggestuen

Kære Helen. Vores dreng starter i vuggestue i det nye år, hvor han lige vil...

Læs hele brevet og Helens svar


10. november 2020 | Kost og ernæring | 11 mdr.

Te til baby

Hej Helen Bare et kort spørgsmål denne gang: Min dreng på 11 måneder er...

Læs hele brevet og Helens svar


10. november 2020 | Kost og ernæring | 12 mdr.

Vand - 12 mdr.

Hej igen Helen Jeg har for ikke så længe siden skrevet til dig vedrørende...

Læs hele brevet og Helens svar


9. november 2020 | Sygdom | 13 mdr.

Hjælp til immunforsvar ifm. institutionsopstart

Kære Helen Allerede er jeg her lige igen, fordi jeg tænker, du måske...

Læs hele brevet og Helens svar


7. november 2020 | Diverse | 13 mdr.

En meget slank vægt

Kære Helen, Igen, tusind tak for dine altid gode, brugbare og positive...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Rotavirus

Rotavirus er den hyppigste årsag til diarré og opkastninger hos spædbørn. De fleste børn smittes mens de er mellem 6-24 måneder. De får kraftige opkastninger, vandig diarré og måske feber og barnet er i risiko for at få væskemangel. Symptomerne kan vare op til 7 dage.

Tegn på væskemangel er tørst, irritation, uro, sløvhed, indsunkne øjne, tør mund og tunge, tør hud og sparsom vandladning. Hvis du ikke kan få dit barn til at drikke og du oplever et eller flere af ovenstående tegn...

Læs mere i Babylex

Vugge

At bruge en vugge har mange fordele, da det er med til at stimulere barnets ligevægtsorgan og dermed har betydning for barnets videre udvikling.

Næaten alle børn elsker også at blive vugget, både når de bliver vugget i en arm og når de ligger i en vugge.

En vugge har dog den ulempe at den ofte er kort og barnet vokser hurtigt ud af den. Hvis I vil have en vugge er det derfor en god idé at købe en vugge, hvor der er plads til barnet i længere tid. Derudover er det...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Tusind tak for din hjælp til ammestop. Jeg har i denne uge endelig lagt amningen på hylden, og lillepigen har ikke sagt et kvæk. Hun falder så pænt i søvn, imens jeg synger for hende. Hun er så dygtig, og jeg er glad for, at det har været så let. Der er selvfølgelig stadig mælk i mine bryster, men de er ikke spændte. Så tusind tak for dine råd...

Hilsen en mor, der gerne ville gøre ammestop så let som muligt for både mor og barn.


Annonce