Annonce

Annonce

Brev:

Putning til nat tager pludselig 1 time


16. november 2020

Kategori:
Alder:
13 mdr.

Putning til nat tager pludselig 1 time

Hej Helen

Så er jeg på banen igen med et spørgsmål vedr. søvn og putning :)

Vores datter er nu 13 måneder (fra 1/10-19) og hun har i mange måneder nu været rigtig nem at putte til nat. Hun får sin flaske i sengen, når den er tømt rækker hun den op til os, vi siger godnat, hun lægger sig på siden og sover. Sådan har det kørt 9/10 aftener, og det har været så skønt!

Vi kører helt samme rutine, den eneste forskel nu er, at hun lægger sig om siden, og idet vi går ud af værelset vender hun rundt på ryggen og begynder at græde, og rejser sig op.

Så går vi ind, siger “du skal sove, godnat” lægger hende ned igen, forsøger at trøste i sengen og nusse hende til ro. Bliver hun rolig lister vi ud, men så har vi balladen igen, og bliver hun ikke rolig kommer hun op, og så lægger hun sig til at sove på en. Så er det så igen 50/50 om det lykkedes at lægge hende ned uden at hun vågner og græder, eller om hun vågner og starter forfra.

Det eneste der hjælper er som regel, at hun bliver så udmattet af at græde så meget, at hun til sidst går fuldstændig kold på en af os, og vi til sidst kan lægge hende ned i seng.
Hele seancen tager 1-2 timer, og det er virkelig uholdbart, og synd for hende, for hun er så træt til sidst. Indimellem får hun også kørt sig selv så meget op, at hun til sidst kaster op af gråd. :(

Lidt side info:
Hun har gået siden hun var 10 måneder, men det er nyt, at hun rejser sig i sengen. Af en eller anden grund har hun først lige luret at rejse sig her for nylig.
Ellers er hun meget motorisk dygtig.

Hun ...


Annonce

... er meget madglad og spiser godt, og spiser alt vores mad. (Hun vejer 12 kilo, så hun mangler ikke noget :))
Vi spiser aftensmad omkring 17.30 +- og omkring kl. 19 får hun aftensnack, enten en banan, havregrød eller yoghurt med havregryn.
Hun får stadig aftenflaske - 270 ml. Til at sove på.
Hun får både masser af vand i løbet af dagen, og vand og letmælk til måltider.

Hun er glad for at gå i vuggestue og trives!
Om dagen sover hun 1 lur af 2-3 timer.
Vi putter gerne 19.30, og så sover hun til 5.30-6.

For ikke ret lang tid siden puttede vi kl. 19 hver dag, men hun begyndte at stå op før 5, så vi har brugt lidt tid på at skubbe hendes puttetid, og det fungerede til sidst rigtig godt med at hun kom. I seng kl. 19.30 og så sover hun til 5.30-6 tiden.

Det skal også nævnes at hun har sovet igennem uden mad om natten siden hun var 10 måneder, men hver 3.-4. nat er vi også nødt til at give hende en flaske nu, for at få hende til at sove videre, hvilket vi også synes er ret uholdbart, i og med at vi jo gerne snart skulle helt væk fra flaske! Det virker bare helt urealistisk lige nu, at få fjernet den flaske, når hun for det første er så svær at putte, og for det andet pludselig er begyndt at efterspørge den igen om natten.

Hun bruger nusseklud og ikke sut.

Nå jeg glæder mig til at høre hvad du tænker om det hele, og forhåbenligt har du nogle råd til hvad vi kan stille op, og hvordan vi skal forholde os til det. Både at hun er så svær at putte, men også det at hun er begyndt at spise om natten igen. PFT.

Hilsen N

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Sådan passer du på den sarte hud hos nyfødte

Når et lille barn kommer til verden, fylder bleskift meget - især i den første tid.
Det er helt normalt, at en nyfødt skal have skiftet ble 6 til 8 gange i døgnet. Huden på den nyfødte er sart og sensitiv, og den hyppige kontakt med fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring kan ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

4. maj 2021 | Sovevaner | 11 mdr.

Indkøring i dagpleje og dagsrytme

Hej Helen Jeg har lige et par spørgsmål ift. min datters rytme og opstart i...

Læs hele brevet og Helens svar


4. maj 2021 | Sovevaner | 11 mdr.

Putning i barnevogn - del 2.

Hej Helen Mange tak for dit svar på mit brev "Putning i barnevogn". Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


3. maj 2021 | Sovevaner | 11 mdr.

Putning i barnevogn - 11 mdr.

Hej Helen Jeg er ret presset over, at min datter på 11 måneder ikke er god...

Læs hele brevet og Helens svar


2. maj 2021 | Kost og ernæring | 11 mdr.

Rugbrød med blendede kerner

Hej Helen Lige et spørgsmål til rugbrødstype. Min datter på 11 måneder...

Læs hele brevet og Helens svar


2. maj 2021 | Udstyr | 11 mdr.

Fodtøj - 11 mdr.

Hej Helen Her kommer lige et spørgsmål til, hvad der skal på fødderne for,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Rabarber

Rabarber er velegnede til grød, kompot, suppe og marmelade. Hvis I ofte bruger rabarber i madlavningen, er det en god idé at tilsætte 'Nonoxal' (kalkchlorid) under kogning.

Dette forhindrer at saften i rabarber reagerer med kroppens kalk, som bl.a. giver ubehagelige reaktioner på tænderne.

Rabarber er bedst tidligt i sæsonen fra april og indtil omkring Skt. Hans. Rabarber indeholder små mængder oxalsyre, og i højsommeren stiger mængden af oxalsyre i stilkene. Hvis...

Læs mere i Babylex

Snore i børnetøj

Der kan være snore i dit barns tøj - snore kan sidde i hætter og kraver, i handsker osv. og det kan være farligt. Lange snore bør undgås, de kan hænge fast i rutschebanen og klatrestativet på legepladsen, - og i værste fald kan børn blive kvalt ved det.

Se derfor dit barns tøj igennem og er der snore, så kan det være en god idé at afkorte snoren mest muligt. Det vil også være en god idé ikke at binde knuder eller sætte andet på snoren, som kan sætte sig fast i legeredskaber,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tusind tak for svar. Selvom jeg inderst inde godt ved, at der nok ikke er det store at gøre ved vore urolige nætter - andet end at vente på hun bliver større - så er det altid rart at vende det med dig alligevel.

Jeg synes det er så synd, at du aldrig ser alle de små søde, som vi snakker om. Så her er ihvertfald et billede af vores lille datter - det glade barn.

Kærlig hilsen Stine


Annonce