Annonce

Annonce

Brev:

Søvn og flaske - 13 mdr.


30. juli 2020

Kategori:
Alder:
13 mdr.

Søvn og flaske - 13 mdr.

Kære Helen

Vores datter er nu godt 13 måneder. Hun er en meget glad og livlig pige. Der er altid gang i den lille krop. Hun er lige så stille ved at lære at gå, kravler aktivt rundt, spiser fint og er generelt i rigtig god trivsel. Hun starter vuggestue om få dage, hvilket bliver rigtig godt for hende.

Hun har altid været god til bare at være med andre, også folk hun ikke kender. Hun er dog inden for den sidste måned begyndt at være mere opmærksom på hendes far og mor, rækker ud og har brug for mere fysisk kontakt. Dette gælder også når hun skal sove. Hun har tidligere altid kunne falde i søvn meget hurtigt selv i egen seng. Men dette kan ikke rigtig lykkes længere. Generelt har hendes søvnmønster været at hun alttid sov korte lure om dagen (30-60 min) og derfor får hun tit stadigvæk tre lure. Ofte når hun virker træt, og altså ikke ud fra et fast skema.

Fra hun var spæd har hun altid sovet rigtig godt om natten, men har med alderen fået en tendens til at vågne oftere og oftere og tidligere og tidligere. Indtil for et par måneder siden foregik det sådan at vi spise aftensmad 17.30, så fik hun et bad og ca 18.30 fik hun grød og så i seng. Så vågnede hun ofte mellem 21-22 og fik flaske. Derefter kunne hun vågne omkring 24-01 og få sut, og så igen ca 03, få en natflaske og så vågne helt omkring 6-7 stykker.

Nu er det sådan at vi først og fremmest skal ligge inde ved hende indtil hun falder i søvn i vores seng. Og de sidste uger har selv det ikke virket. Hun virker meget træt men bliver ved med at kæmpe for at komme op og pludre. Hun har meget svært ved at falde til ro motorisk, så vi kan ...


Annonce

... ikke side eller ligge med hende og læse bog eller andet hyggeligt. Vi er nødt til at lægge os med hende og holde hende "fast" mens vi synger godnatsang, hvor hun så til sidst falder i søvn. De sidste dage har vi dog måtte give op og hun er først faldet i søvn omkring 21-tiden.

Vi er klar over at hun er gammel nok til slet ikke at behøves flaske - og ikke to som hun får nu. Men vi har været igennem en hård proces efter fødslen, hvor jeg har fået nogle kroniske gener, som gør at vores overskud ikke har været der. Vi har derfor haft og har stadigvæk svært ved at overskue nætterne uden at kunne ty til flaske da hun græder voldsomt indtil hun får flasken. Og det er selvom hun burger sut, og har sovekanin mv. Hun får derfor ofte flaske flere gange om natten (samme flaske) som hun tit bare tager få slurker af, og så falder hun til ro. Så det er nok ikke sult eller tørst men mere tilvænning og tryghed.

Jeg vil meget gerne have dit input til hvad vi i den bedste af alle verderner kan gøre for at få skabt en bedre aftenputning samt nat så vi alle får bedre søvn. Netop fordi hun heller ikke får helt nok søvn om natten, og sover korte lure, har hun brug for mange dagslure, og det er lidt synd når hun skal til at i vuggestue. Jeg ville ønske at vi kunne få hendes til at sove formiddagslur og så middagslur og at hun så kunne puttes mellem 19-20 så vi kunne nå at have lidt aften. Men særligt ville det være dejligt hvis hun kunne få mere sammenhængende søvn om natten, så hun ikke vågner hveranden/tredje time og skal trøstes enten i vores seng eller med flaske.

Bedste hilsener fra en lidt træt mor (og far)

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Markedets største udvalg af Navnesutter

Hos Navnesutten finder du markedets største udvalg af Navnesutter fra de største brands i Europa og USA. Fælles for alle sutter med navn er, at de er helt fri for sundhedsskadelige kemikalier, og dermed kan du roligt tilbyde din guldklump sutter fra Navnesutten.

Slut med forbyttede ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

20. oktober 2020 | Sovevaner | 15 mdr.

15 måneder får stadig flaske

Hej Helen Vores lille pige på 15 måneder har rigtig svært ved at falde til...

Læs hele brevet og Helens svar


19. oktober 2020 | Kost og ernæring | 12 mdr.

Udtrapning flaske 1 år

Hej Helen Vi har brug for helt konkrete råd i forbindelse med udtrapning af...

Læs hele brevet og Helens svar


18. oktober 2020 | Diverse | 13 mdr.

Opstart i vuggestue - 13 mdr.

Kære Helen, Jeg synes, vi nu igen har brug for dine gode råd. L. er 13...

Læs hele brevet og Helens svar


15. oktober 2020 | Sovevaner | 13 mdr.

Søvnproblemer igennem flere måneder

Hej Helen! Vi har (som så mange andre) problemer med vores datters...

Læs hele brevet og Helens svar


14. oktober 2020 | Sovevaner | 11 mdr.

Nætter uden amning

Kære Helen Jeg har igen brug for dine tanker. Jeg er i tvivl om det vi gør...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Bøvse

Når babyer spiser, sluger de ofte en masse luft. Derfor har mange brug for at bøvse efter et måltid.

Den nemmeste måde at dit barn kan komme af med luften på er hvis du lægger barnet op mod skulderen og klapper eller stryger forsigtigt på ryggen. Hold barnet så højt, at barnets arme bliver løftet, så har luften lettere ved at komme ud.

Du kan også sidde med barnet foran dig på dit skød eller lægge barnet på din underarm og gå lidt rundt.

Spædbørn...

Læs mere i Babylex

Spinalbedøvelse

Spinalbedøvelse er en bedøvelsesform, som bruges ved blandt andet kejsersnit. Man lægger bedøvelsen ind via en kanyle, som føres ind i rygmarvskanalen og kvinden bedøves fuldt fra taljen og ned.

Bedøvelsen gør som regel ikke særlig ondt at få lagt, og det tager meget kort tid at lægge den. Spinalbedøvelse har den fordel at kvinden er vågen under kejsersnittet og derfor kan følge med i fødslen af barnet - og også se barnet med det samme, barnet kommer ud. Der sættes en skærm op,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Jeg har længe fulgt med i din brevkasse og har selv fået hjælp til mange "problemer" fra dine svar til andre! Du har været en stor hjælp uden du har vidst det ...!

Bedste hilsner
Sanne mor til dreng på 8 måneder


Annonce