Annonce

Annonce

Brev:

5 måneder og hjælp til døgnrytme


14. juni 2020

Kategori:
Alder:
5 mdr.

5 måneder og hjælp til døgnrytme

Hej Helen

Jeg skriver til dig da jeg håber du kan være behjælpelig med at få indført lidt mere rytme i vores hverdag. Min datter på 5 måneder er sund, rask og som udgangspunkt glad og veltilpas, men søvnen driller ofte lidt. Hun har mange opvågninger om natten og hun har svært ved at tage længere søvnstræk. Dette gælder også om dagen hvor hun powernapper. Dette mønster er dog ret nyt, da hun tidligere har været i stand til at tage lange lure på op til 3 timer, samt flere gange har sovet i 6 timer i træk om natten.

Dagen starter senest kl 6, hvor hun er meget frisk og kan ikke ammes i søvn, hvilket jeg også er helt okay med. Hun er meget glad og tilpas indtil kl ca 8-8:30, hvor hun bliver træt. Hun ammes og bliver lagt i altanbarnevognen, hvor hun altid vågner med et kæmpe skrig efter 40-50 min. Her er hun aldrig udhvilet - hvis jeg tager hende ind er hun fortsat meget træt efter blot 30 min. Som regel lykkedes det mig at få hende til at sove yderligere ca 40 min, dog kan jeg gennem babyalarmen høre at hun sover meget uroligt her og jeg skal flere gange ud og vugge hende lidt.

Efter den første lur får hun lidt grød, som hun endnu ikke helt er fortrolig med, men det går den rigtige vej. Hun er nu ...


Annonce

... vågen i 2 timer, hvorefter vi som regel går en tur med barnevognen. Dog sover hun aldrig mere end 40 min på turen.

Eftermiddagsluren er af samme varighed, hvorfor vi altid ender med at måtte tage endnu en lille lur inden hun lægges til natten omkring kl 19:30. På dette tidspunkt er hun meget træt og virker frustreret. Far har desuden ofte svært ved at ‘komme på banen’ da det kun er mor der duer når hun er så ked af det.

Hun får grød igen omkring kl 17:30-18 alt afhængig af hvornår hun sover.

Det virker som en ond cirkel der er svær at bryde. De korte lure gør det umuligt for hende at holde sig vågen i længere tid af gangen. Hun gnider sig i øjnene, gaber og småklynker. Den sidste halvdel af dagen er lidt stressende og faktisk sjældent særlig hyggelig, fordi hun virker ked og uoplagt - man skal være konstant ‘på’ for at hun ikke bliver pylret.

Kan du mon hjælpe os til spore os ind på en bedre rytme og måske skære ned til 3 lure i stedet for 4 (eller 5 som det nogle dage også bliver til) eller skal jeg bare finde mig i at hun er en ‘powernapper’? Det eneste tidspunkt hun virker tilpas og veludhvilet er om morgenen inden den første lur samt de første 45 min efter en lur.

Ser frem til at høre fra dig

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

12. juli 2020 | Sovevaner | 5 mdr.

Få baby til at sove mere end 30 min

Hej Helen, Tak for hjælpen de andre gange :-) Nu er lillebror kommet...

Læs hele brevet og Helens svar


10. juli 2020 | Sovevaner | 4 mdr.

Dagsrytme, efterspørger ekstra flaske

Hej Helen Tak for dit svar angående opstart af 2. måltid. Jeg vil følge dit...

Læs hele brevet og Helens svar


9. juli 2020 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Tid til 2. måltid?

Hej Helen Min søn på snart 5 måneder har i 2,5 uge nu været i gang med grød...

Læs hele brevet og Helens svar


8. juli 2020 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Mad ved 6 månedersalderen

Hej Helen Tak for dit fine svar på mit seneste brev - min datter sover nu...

Læs hele brevet og Helens svar


7. juli 2020 | Sovevaner | 6 mdr.

Baby med søvnangst?

Kære Helen Vi har en baby på 6½ måned, som altid har haft svært ved at sove...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Stamceller

Vores krop er bygget op af celler og Stamceller er oprindelige celler, hvorfra kroppens andre celler udvikler sig. Stamceller findes i det tidlige fosteranlæg, i navlestrengsblod hos nyfødte og i knoglemarven. Man kan sige at stamceller er en umoden celle, der i princippet kan udvikle sig til en hvilken som helst celle i kroppen.

Der forskes i at kunne udnytte stamceller fra fostre, da fosterstamceller kan være et vigtigt led i at helbrede mange forskellige sygdomme.

Læs mere i Babylex

Barnløshed

De fleste par har en naturlig forventning om blive forældre på et tidspunkt. Men for nogle sker det dog ikke bare af sig selv.

Hvis man som par forsøger at blive gravide gennem et år, uden at de lykkes, så betragtes det som ufrivilligt barnløshed. Statistikken siger, at ca 80 % vil bliv gravide i løbet af et år.

Årsagerne til at man ikke bliver gravid kan være rigtig mange og det tager tid at finde frem til den rigtige behandling for det enkelte par. Derudover er...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Mange tusinde tak for dit svar, jeg kan helt sikkert bruge det til noget!

Tak fra Karlas mor


Annonce