Annonce

Annonce

Brev:

Søvnrytme - pige 6 måneder


26. december 2019

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Søvnrytme - pige 6 måneder

Hej Helen

Glædelig jul

Vi har tidligere skrevet til dig og har med succes fulgt dine råd. Vi har nu brug for din hjælp endnu en gang :)

Vores pige på 6 måneder har en meget tidlig døgnrytme, hvor hun står meget tidligt op og går meget tidligt i seng. Det har hun faktisk altid haft, men efter vi skiftede til vintertid er det blevet endnu "værre", da det ikke er lykkedes os at tilpasse hendes rytme til vintertiden.

Hendes rytme ser således ud:

Kl. 05: får en flaske på mellem 100 og 200 ml og sover videre

Kl. 06: vågner (nogle gange før kl. 6, men hvis det er tilfældet lader vi hende ligge til klokken 6 uden at tale til hende og forsøger at vugge hende videre i søvnen i vores arme, mens vi ligger i sengen)

Kl. 07: havregrød + vand af kop (spiser oftest kun 1/4 dl)

ca. kl. 08.15: puttes til 1. lur, som typisk varer mellem 30 min og 1 time (hun er begyndt at afvise flasken inden denne lur)

Kl. 09.30: lidt frugt

Kl. 11: Grøntsagsmos med kød/fisk, vand og noget at gumle på i hånden

ca. kl. 12.30: får en flaske på mellem 180 og 260 ml og puttes til 2. lur, som typisk varer 1-2 timer (spiser ca. 3/4 dl)

Kl. 15: frugtmos

Kl. 17: Grøntsagsmos med kød/fisk, vand og noget at gumle på i hånden (spiser ca. 3/4 dl)

Kl. 18: får en flaske på 260 ml og puttes til natten. Hun sover senest 18.30, hvor hun er HELT færdig og meget let falder i søvn.

mellem 21 og 23 får hun ca. 150 ml, som holder hende sovende til tidligt næste morgen

Vi vil rigtig gerne rykke hendes rytme, så hun starter dagen lidt senere, og deraf også går lidt senere i seng, da det vil få hverdagen til at hænge lidt bedre sammen for os. Mange dage er hun klar til at blive puttet til natten tidligere end kl. 18, på grund af en kort middagslur, jf. nedenfor, men vi forsøger tidligst at putte hende kl. 18, så hun ikke vænnes til en endnu tidligere dagsrytme.

Vi har din bog om søvn og har jf. den ...


Annonce

... forsøgt at udskyde putningen til dagens første lur med et kvarters tid til en halv time, men de gange vi har forsøgt har det resulteret i overtræthed og en pige der har svært ved at finde ro. Når vi som nu putter hende til første lur ca. to timer efter hun er stået op har hun derimod let ved at falde i søvn i barnevognen, hvis vi triller den en smule.

Har du forslag til, hvordan vi kan lykkes med at få rykket lidt på hendes rytme?

Hun har hele hendes liv sovet rigtig godt og længe om natten, hvilket nok har gjort, at hun aldrig har haft behov for at sove lange lure om dagen. Hun er altid i godt humør når hun vågner fra en lur og virker til at have sovet det hun kan. De seneste uger er især hendes middagslur dog blevet væsentligt kortere. Tidligere plejede hun at sove i hvert fald to timer til middag, men nu skal vi være heldige, hvis hun får halvanden time. Og på denne halvanden time har vi flere gange været ude og trille barnevognen en smule, hvis hun beklager sig derude, eller vi har trillet hende en tur sidst på luren, for på den måde at forsøge at forlænge luren lidt - desværre oftest uden held. Hun sover i gennemsnit omkring 2 timer og 15 minutter om dagen, og mellem 10,5 og 11 timer om natten.

Du skriver i din bog om søvn, at løsningen herpå kan være at forkorte nattesøvnen en smule ved blidt at vække barnet tidligere på morgenen, men det er ikke muligt i vores tilfælde, hvor vores datter i forvejen jo står meget tidligt op. Omvendt kan vi heller ikke forlænge hendes vågentid om aftenen, da hun er MEGET klar til at sove når hun bliver puttet til natten 3-4 timer efter hun er vågnet fra middagsluren.

Vi har siden hun var et par måneder gammel ikke kunnet få hende til at sove en 3. lur sidst på eftermiddagen, men har i stedet puttet hende tidligt til natten.

Kan vores to "søvnudfordringer" mon hænge sammen?

Vi glæder os til at modtage dit input

Mange hilsner
En mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Raske børn i alderen 12-23 måneder søges

Odense Universitetshospital, Aarhus Universitetshospital og Hvidovre Hospital søger forældre med børn i alderen 12-23 måneder til et nyt vaccineforsøg

Raske børn søges til forsøg med meningitisvaccine

Hvad er meningokok meningitis?
Meningokok meningitis kaldes ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

24. januar 2020 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Mælkeprodukter - 7 mdr.

Hej Helen Vi har din bog om mad, og er meget glad for mange af opskrifterne...

Læs hele brevet og Helens svar


24. januar 2020 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Småtspisende baby - 6 mdr.

Kære Helen Tak for nogle altid gode og fyldestgørende svar. De er en stor...

Læs hele brevet og Helens svar


22. januar 2020 | Sovevaner | 7 mdr.

Pludselig utrøstelig og hysterisk ved putning

Hej Helen, Vi har en lille dreng på snart 8 mrd (om en uge), der pludselig...

Læs hele brevet og Helens svar


22. januar 2020 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Drikker hun nok mælk?

Hej Helen, Så har jeg brug din gode hjælp endnu engang. Vi er nu godt...

Læs hele brevet og Helens svar


21. januar 2020 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Baby 7 mdr. vil igen ikke spise

Hej Helen, Jeg har haft rigtig god hjælp fra din brevkasse og tiden var nu...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Parforhold

Når I bliver forældre vil sammeholdet og de varme følelser mellem jer sandsynligvis blive styrket. I vil se hinanden på en anden måde, og det kan være meget berigende at se sin partner i den nye rolle som mor eller far. For mange føles det som en ny kærlighed, netop at se sin elskede sammen med det lille barn, det lille menneske man har skabt sammen.

Men det nye familieliv, hvor man pludselig ikke mere er et par, men er forældre kan også være svært og kan være skuffende. Måske er...

Læs mere i Babylex

Hormonbehandling

Hormonbehandling bliver brugt som fertilitetsbehandling, ofte i forbindelse med insemination.

Man giver kvinden hormontabletter som stimulerer kvindens ægløsning, så der modnes flere æg end normalt.

Derudover kontrollerer man kvindens ægløsningstidspunkt, ved hjælp af hormon-indsprøjtning, så man kan afpasse tidspunktet fuldstændig med samleje eller insemination.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak. Jeg tænker tit på, at jeg i dine svar bliver betrygget i, at jeg ser rigtigt - jeg har et barn, som har et stort tryghedsbehov.

Det er som om at der for tiden er en trend der går på, at vi skal lave 'godnat og sov godt' på vores børn, sætte dem i skammekrog (eller tænkeboks eller hvad man kalder dem) når de ikke gør som vi vil have de skal gøre. Mon det er alle de tv udsendelser om nannys der redder verden for en familie, hvor alt er gået galt, som har tændt op under de ideer?

Hvor er det ærgeligt, at vi skal blive sådan i tvivl om, at det vores instinkt fortæller os om vores børn. Og hvor er det bare fantastisk rart, at du i dit virke hjælper, støtter og betrygger os, som har brug for at blive bekræftet og rådgivet i en retning, som vi kan være med på uden at hjertet bløder.

Tak for det!

Kærlig hilsen
Mor.


Annonce