Annonce

Annonce

Brev:

Dagssøvn - opfølgning


8. oktober 2019

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Dagssøvn - opfølgning

Hej Helen.

Tak for dine gode råd ift. min datters dagssøvn.

Til at starte med er hun blevet tjekket for spændinger mm. og burde ikke have ondt.

I forhold til at bruge amning som en del af putteritualet er det lidt problematisk da min datter næsten altid kvitterer med afføring ifm. amning. Det fungerer egentlig fint at amme hende i søvn hvis hun er godt træt og jeg lægger mig ind i sengen med hende, men der går ikke mere end et par minutter, og så må jeg ud og skifte ble. Selvom jeg så prøver at ligge mig ind med hende i sengen efterfølgende, er det som om bleskiftet har vækket hende helt samt at hun ikke er sulten og dermed ikke vil ammes mere. Jeg er grundet ovenstående egentlig stoppet lidt med denne procedure, da det oftest ender i overtræthed og at kampen om at få hende til at sove bliver endnu mere udfordrende.

Det er en rigtig fin beskrivelse af bevidsthedsstadierne, men synes aldrig rigtig min datter når til hverken stille årvågenhed eller døsighed :-) Hun er sjældent i ro, og som oftest kører både arme og ben på hende nonstop i al hendes vågentid. Dette er også årsagen til at det er stort set umuligt at få hende til at sove selv uden at være svøbt. Når hun så bliver træt går hun stort set altid fra glad aktiv vågentid direkte til gråd og græder indtil hun sover, selvom hun bliver ...


Annonce

... vugget i vores arme.

Jeg har forsøgt at forsøge at aktivere hende for at sikre mig hun ikke blot græder fordi hun keder sig, men hun kan ikke afledes og det virker som om det egentlig bare stresser hende hvis jeg prøver at lege videre. Hvis jeg prøver at “kigge på klokken” og begynde at få hende til at sove inden hun begynder at græde, starter gråden bare tidligere.

Jeg har også forsøgt med et bad inden hendes middagslur, hvilket hun nyder, men ikke bidrager til træthed - nærmere tværtimod bliver hun superfrisk både under og efter og elsker at ligge og plaske rundt.

Desuden oplever vi i øjeblikket store udfordringer med at hun “powernapper”. Ved at det formentlig er fordi hun ikke kan komme videre til næste søvnstadie, men hun er næsten umulig at få tilbage i søvnen med mindre man allerede sidder med hende i armene. Har forsøgt at begynde at vugge med slyngevuggen lidt før hun normalt vågner, men hun vågner alligevel og er meget ked af det og tydeligvis stadig træt. Selvom jeg tager hende op i favnen når hun vågner kan jeg ikke få hende til at sove videre.

Hun sover som oftest fra 20-06 om natten afbrudt af 3-4 amninger, så det burde ikke være fordi hun sover “for meget” om natten.

Vi kæmper altså stadig en del med søvnen, og håber du vil dele dine tanker om ovenstående.

Med venlig hilsen

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

17. november 2019 | Sovevaner | 4 mdr.

Refluks og afvænning af natamning

Kære Helen. Nu har vi været ved en børnelæge mht vores søn, som beskrevet i...

Læs hele brevet og Helens svar


15. november 2019 | Sovevaner | 4 mdr.

30 minutters baby

Kære Helen. Min søn på 4 måneder er vist en såkaldt 30 minutters baby. Det...

Læs hele brevet og Helens svar


9. november 2019 | Sovevaner | 4 mdr.

Natteroderi 4 mdr baby

Hej Helen, Tak for en super brevkasse, som jeg efterhånden har spenderet en...

Læs hele brevet og Helens svar


8. november 2019 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Hvor meget skemad?

Hej Helen Vores datter bliver snart 5 måneder og vi startede så småt op på...

Læs hele brevet og Helens svar


5. november 2019 | Amning | 2 mdr.

Give flaske med modermælk

Hej Helen Jeg skrev til dig for et par uger siden angående forskellige...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Modermælkserstatning

Modermælkserstatning kan gives som alternativ til modermælk fra fødslen. Der findes i Danmark ikke 'dårlige modermælkserstatninger', det kan dog godt være en jungle, at finde ud af hvilken erstatning man skal give.

Som hovedregel gives børn modermælkserstatninger af typen 1, som kan anvendes fra fødslen. Barnet kan de første 6 mdr af sit liv ofte leve udelukkende af dette og der er ikke grund til at supplere modermælkserstatning med kogt vand.

Der er heller ikke...

Læs mere i Babylex

Diarré

Det er normalt at et barn der kun får brystmælk at have tynd afføring. Men hvis barnet ikke bliver ammet mere og pludselig får vandtynd afføring, skal du være opmærksom.

Diarré kan være tegn på infektion forskellige steder i kroppen og det kan derfor være en god idé at måle barnets temperatur. Du skal være opmærksom på at barnet skal have ekstra væske og hvis diarréen ikke forsvinder hurtigt igen skal du søge læge. Hvis barnet virker sløvt eller der er blod eller slim i...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen!

Tusind tak for en super god side, med masser af gode og virkeligt kompetente svar, som jeg har brugt flittigt

Josefines mor


Annonce