Annonce

Annonce

Brev:

Dagssøvn - opfølgning


8. oktober 2019

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Dagssøvn - opfølgning

Hej Helen.

Tak for dine gode råd ift. min datters dagssøvn.

Til at starte med er hun blevet tjekket for spændinger mm. og burde ikke have ondt.

I forhold til at bruge amning som en del af putteritualet er det lidt problematisk da min datter næsten altid kvitterer med afføring ifm. amning. Det fungerer egentlig fint at amme hende i søvn hvis hun er godt træt og jeg lægger mig ind i sengen med hende, men der går ikke mere end et par minutter, og så må jeg ud og skifte ble. Selvom jeg så prøver at ligge mig ind med hende i sengen efterfølgende, er det som om bleskiftet har vækket hende helt samt at hun ikke er sulten og dermed ikke vil ammes mere. Jeg er grundet ovenstående egentlig stoppet lidt med denne procedure, da det oftest ender i overtræthed og at kampen om at få hende til at sove bliver endnu mere udfordrende.

Det er en rigtig fin beskrivelse af bevidsthedsstadierne, men synes aldrig rigtig min datter når til hverken stille årvågenhed eller døsighed :-) Hun er sjældent i ro, og som oftest kører både arme og ben på hende nonstop i al hendes vågentid. Dette er også årsagen til at det er stort set umuligt at få hende til at sove selv uden at være svøbt. Når hun så bliver træt går hun stort set altid fra glad aktiv vågentid direkte til gråd og græder indtil hun sover, selvom hun bliver ...


Annonce

... vugget i vores arme.

Jeg har forsøgt at forsøge at aktivere hende for at sikre mig hun ikke blot græder fordi hun keder sig, men hun kan ikke afledes og det virker som om det egentlig bare stresser hende hvis jeg prøver at lege videre. Hvis jeg prøver at “kigge på klokken” og begynde at få hende til at sove inden hun begynder at græde, starter gråden bare tidligere.

Jeg har også forsøgt med et bad inden hendes middagslur, hvilket hun nyder, men ikke bidrager til træthed - nærmere tværtimod bliver hun superfrisk både under og efter og elsker at ligge og plaske rundt.

Desuden oplever vi i øjeblikket store udfordringer med at hun “powernapper”. Ved at det formentlig er fordi hun ikke kan komme videre til næste søvnstadie, men hun er næsten umulig at få tilbage i søvnen med mindre man allerede sidder med hende i armene. Har forsøgt at begynde at vugge med slyngevuggen lidt før hun normalt vågner, men hun vågner alligevel og er meget ked af det og tydeligvis stadig træt. Selvom jeg tager hende op i favnen når hun vågner kan jeg ikke få hende til at sove videre.

Hun sover som oftest fra 20-06 om natten afbrudt af 3-4 amninger, så det burde ikke være fordi hun sover “for meget” om natten.

Vi kæmper altså stadig en del med søvnen, og håber du vil dele dine tanker om ovenstående.

Med venlig hilsen

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

8. august 2020 | Sovevaner | 2 mdr.

Bøvser giver uro under søvn

Hej Helen. Min dreng på snart 9 uger døjer rigtig meget med hvad jeg tænker...

Læs hele brevet og Helens svar


8. august 2020 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Sutteflasken er ikke et hit herhjemme

Hej Helen (: En kort beskrivelse af vores glade datter på 4 mdr. og 3 uger....

Læs hele brevet og Helens svar


5. august 2020 | Sovevaner | 4 mdr.

Barnevognskørsel - hvordan?

Kære Helen. Mit spørgsmål handler simpelthen om hvordan man kører i...

Læs hele brevet og Helens svar


3. august 2020 | Sovevaner | 3 mdr.

Søvn og rutiner - 3 mdr.

Hej Helen Jeg vil spørge lidt til søvn, rutiner og om jeg overser...

Læs hele brevet og Helens svar


29. juli 2020 | Diverse | 3 mdr.

Afføring - problematisk

Hej Helen Jeg har en dreng fra 7/5-20. Han får pt Nutramigen fra apoteket og...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Vitaminer præmatur

Præmature børn, det vil sige børn som er født før 37 uge, har mindre jernreserver end børn født til tiden. Jerndepoterne er ofte opbrugt i 2 mdr´s alderen - afhængig af graden af præmaturitet og eventuelle fødselskomplikationer. Samtidig har præmature børn større væksthastighed.

Det er derfor nødvendig at starte med jerntilskud allerede fra 4 ugers alderen og fortsætte til barnet er et år, uanset om det får mere end 400ml modermælkserstatning dagligt.

Læs mere i Babylex

Diarré

Det er normalt at et barn der kun får brystmælk at have tynd afføring. Men hvis barnet ikke bliver ammet mere og pludselig får vandtynd afføring, skal du være opmærksom.

Diarré kan være tegn på infektion forskellige steder i kroppen og det kan derfor være en god idé at måle barnets temperatur. Du skal være opmærksom på at barnet skal have ekstra væske og hvis diarréen ikke forsvinder hurtigt igen skal du søge læge. Hvis barnet virker sløvt eller der er blod eller slim i...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Mange tak for dit gode svar - vi har nu fulgt dine anvisninger og det var en overraskende nem proces - 2 nætter tog det af vænne flasken fra vores datter og nu spiser hun som aldrig før - TUSIND TAK for dit lille skub.

Mange hilsener
Vibeke, mor til pige på 21 måneder


Annonce