Annonce

Annonce

Brev:

Vores baby på 4,5 måned powernapper


15. august 2019

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Vores baby på 4,5 måned powernapper

Kære Helen,

Jeg skriver til dig for at, forhåbentligt, få en forklaring, et godt råd, nogle tips eller andet godt med vores lille pige.

Siden hun blev født har hun sovet rigtig fint om natten. Amningen kører upåklageligt og hun vokser, trives, smiler, griner, er nærværende og godt med motorisk.

Men hun har aldrig sovet særlig godt om dagen og hver putning er næsten altid med en ked af det baby (og mor), der kæmper imod søvnen. Da hun var helt nyfødt og et par uger gammel kunne hun godt sove lure på 2+ timer, men det er ved at være meget længe siden.

En normal dag starter for os et sted mellem 7 og 8, hvor hun vågner. Hun vågner aldrig i skrig, men med pludren, smil og godt humør. Hun bliver ammet og så snakker vi lidt og leger lidt, hvorefter hun falder i søvn uden problemer og uden skrig og skrål. Her sover hun måske 30 minutter, nogle gange 45 minutter, hvor hun bliver ammet igen og så står vi op.

Nogle dage får hun et bad, nogle dage har vi aftaler, nogle dage sidder vi sammen og synger, nogle dage leger vi på legetæppe/leger motoriske lege - det afhænger lidt af humøret.

Efter 1,5-2 timer er hun træt igen og hun bliver her enten puttet i barnevogn eller i slyngevuggen - det afhænger igen lidt af humøret. Jeg vurderer, at hun er træt, når hun gnider sig i øjnene og bliver lidt "vrøvle". Og så er det som regel svært at få hende til at sove.

Hun kæmper med næb og klør for at holde sig vågen, piller og hiver i alting hun kan nå. Hun får også et stort suttebehov, når hun bliver træt - men hun gider stadig ikke bruge sut. Og vi har prøvet i over 4 måneder med 7 forskellige slags sutter, forskellige tidspunkter, m.m. Den er bare ikke et hit for hende. Når hun falder i søvn er det nogle gange ...


Annonce

... rimelig hurtigt med en smule øffen og grynten, men med lukkede øjne, andre gange er det med skrig og skrål til hun er helt udmattet og går kold. Her sover hun som regel kun 30 minutter. Og det er faktisk uanset om man stadig er i bevægelse med hende i barnevognen, om hun sover ved mig, i vuggen, i hendes egen seng eller hvor hun sover. Hun virker egentlig glad og tilpas efter de 30 minutter.

Jeg har også prøvet at gå til hun falder i søvn med barnevognen og så stå stille og vente, men der er det også kun 30 minutter cirka, hun sover.

Hun er derefter vågen igen et par timer, og så samme "rul", meget få gange med lure over 30 minutter.

Hun bliver tilbudt brystet hver gang hun skal sove, men nogle gange er hun så træt, at hun ikke gider. Selv de gange, hvor hun lige har spist og næsten falder i søvn ved brystet og bliver lagt i barnevogn/vugge sover hun ikke mere end 30 minutter. Man kan næsten sætte et ur efter det.

Hun sover cirka 30 minutter igen om eftermiddagen. Jeg vil tro, at hun sover sammenlagt 4 lure på 30 minutter fordelt på en dag og bliver puttet omkring kl 20-21. Der sover hun indtil kl 1, får mad og sover så til kl 7-8. Jeg synes hun spiser godt og får tilbudt brystet ofte.

Hun er en meget nysgerrig og glad pige og hun græder aldrig, medmindre hun er træt. Hun virker glad og tilpas, udover ved putning.

Det gør mig ked af det, at putningerne er så hårde, for jeg synes jeg prøver at gøre det hyggeligt med sang, stille musik, dæmpet belysning, masser af nærvær, nusning og kram. Det er hårdt med de korte lure, for på de 30 minutter når jeg som regel ikke meget andet end et bad/mad/toiletbesøg eller andre basale ting, hvilket gør at mit overskud er ret småt efterhånden!

Kærlig hilsen
Julie

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

8. august 2020 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Sutteflasken er ikke et hit herhjemme

Hej Helen (: En kort beskrivelse af vores glade datter på 4 mdr. og 3 uger....

Læs hele brevet og Helens svar


6. august 2020 | Sovevaner | 5 mdr.

Søvn og rytme - 5 mdr.

Hej Helen, Tak for dit svar den anden dag. Jeg forsøger at følge din...

Læs hele brevet og Helens svar


5. august 2020 | Sovevaner | 4 mdr.

Barnevognskørsel - hvordan?

Kære Helen. Mit spørgsmål handler simpelthen om hvordan man kører i...

Læs hele brevet og Helens svar


4. august 2020 | Sovevaner | 5 mdr.

Varige søvnproblemer

Kære Helen. Allerførst vil jeg fortælle at min pige er 5 måneder, spiser...

Læs hele brevet og Helens svar


3. august 2020 | Sovevaner | 3 mdr.

Søvn og rutiner - 3 mdr.

Hej Helen Jeg vil spørge lidt til søvn, rutiner og om jeg overser...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Søvn

Børn sover ikke som os voksne, og søvnen og måden barnet sover på, ændrer sig lidt hele tiden. I nogle periode vil børn naturligt sove dårligere end i andre perioder - det sker især, når barnet udvikler sig rigtig meget både motorisk og mentalt, ligesom børn der starter i daginstitution, er syge eller måske får en ny lillebror eller lillesøster, naturligt også sover dårligt i disse perioder.

Jeg bliver tit spurgt: "Hvad gør jeg galt?" eller "Hvordan skal jeg præcist gøre for at...

Læs mere i Babylex

Lus

Rigtig mange børn oplever at få lus på et tidspunkt og det bedste du kan gøre er at kæmme dit barn. Kæmning gør du bedst således:

1. Først vasker du barnets hår almindeligt. Helt våde lus sidder stille, tørre eller kun let fugtige lus bevæger/flytter sig, så hvis man skal have fat i de små krabater, så skal håret været vådt.

2. Så kommer du en god portion balsam i håret. For det første gør balsam håret lettere at rede ud, for det andet, så klistrer lusene fast i...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for alt din støtte og hjælp indtil nu. Igennem dig har jeg lært at have tillid til mine beslutninger og oser ud af tryghedsposen til min dreng og dette med god samvittighed!!!

Ingen tvivl om at du altid skal være min sundhedsplejerske :-)

Kærlig hilsen
P, mor til dreng på 15 måneder.


Annonce