Annonce

Annonce

Brev:

Vores baby på 4,5 måned powernapper


15. august 2019

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Vores baby på 4,5 måned powernapper

Kære Helen,

Jeg skriver til dig for at, forhåbentligt, få en forklaring, et godt råd, nogle tips eller andet godt med vores lille pige.

Siden hun blev født har hun sovet rigtig fint om natten. Amningen kører upåklageligt og hun vokser, trives, smiler, griner, er nærværende og godt med motorisk.

Men hun har aldrig sovet særlig godt om dagen og hver putning er næsten altid med en ked af det baby (og mor), der kæmper imod søvnen. Da hun var helt nyfødt og et par uger gammel kunne hun godt sove lure på 2+ timer, men det er ved at være meget længe siden.

En normal dag starter for os et sted mellem 7 og 8, hvor hun vågner. Hun vågner aldrig i skrig, men med pludren, smil og godt humør. Hun bliver ammet og så snakker vi lidt og leger lidt, hvorefter hun falder i søvn uden problemer og uden skrig og skrål. Her sover hun måske 30 minutter, nogle gange 45 minutter, hvor hun bliver ammet igen og så står vi op.

Nogle dage får hun et bad, nogle dage har vi aftaler, nogle dage sidder vi sammen og synger, nogle dage leger vi på legetæppe/leger motoriske lege - det afhænger lidt af humøret.

Efter 1,5-2 timer er hun træt igen og hun bliver her enten puttet i barnevogn eller i slyngevuggen - det afhænger igen lidt af humøret. Jeg vurderer, at hun er træt, når hun gnider sig i øjnene og bliver lidt "vrøvle". Og så er det som regel svært at få hende til at sove.

Hun kæmper med næb og klør for at holde sig vågen, piller og hiver i alting hun kan nå. Hun får også et stort suttebehov, når hun bliver træt - men hun gider stadig ikke bruge sut. Og vi har prøvet i over 4 måneder med 7 forskellige slags sutter, forskellige tidspunkter, m.m. Den er bare ikke et hit for hende. Når hun falder i søvn er det nogle gange ...


Annonce

... rimelig hurtigt med en smule øffen og grynten, men med lukkede øjne, andre gange er det med skrig og skrål til hun er helt udmattet og går kold. Her sover hun som regel kun 30 minutter. Og det er faktisk uanset om man stadig er i bevægelse med hende i barnevognen, om hun sover ved mig, i vuggen, i hendes egen seng eller hvor hun sover. Hun virker egentlig glad og tilpas efter de 30 minutter.

Jeg har også prøvet at gå til hun falder i søvn med barnevognen og så stå stille og vente, men der er det også kun 30 minutter cirka, hun sover.

Hun er derefter vågen igen et par timer, og så samme "rul", meget få gange med lure over 30 minutter.

Hun bliver tilbudt brystet hver gang hun skal sove, men nogle gange er hun så træt, at hun ikke gider. Selv de gange, hvor hun lige har spist og næsten falder i søvn ved brystet og bliver lagt i barnevogn/vugge sover hun ikke mere end 30 minutter. Man kan næsten sætte et ur efter det.

Hun sover cirka 30 minutter igen om eftermiddagen. Jeg vil tro, at hun sover sammenlagt 4 lure på 30 minutter fordelt på en dag og bliver puttet omkring kl 20-21. Der sover hun indtil kl 1, får mad og sover så til kl 7-8. Jeg synes hun spiser godt og får tilbudt brystet ofte.

Hun er en meget nysgerrig og glad pige og hun græder aldrig, medmindre hun er træt. Hun virker glad og tilpas, udover ved putning.

Det gør mig ked af det, at putningerne er så hårde, for jeg synes jeg prøver at gøre det hyggeligt med sang, stille musik, dæmpet belysning, masser af nærvær, nusning og kram. Det er hårdt med de korte lure, for på de 30 minutter når jeg som regel ikke meget andet end et bad/mad/toiletbesøg eller andre basale ting, hvilket gør at mit overskud er ret småt efterhånden!

Kærlig hilsen
Julie

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

12. november 2019 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Ikke interesseret i skemad

Hej Helen. Vores dreng fylder 6 måneder den 29.november. Jeg har flere...

Læs hele brevet og Helens svar


9. november 2019 | Sovevaner | 4 mdr.

Natteroderi 4 mdr baby

Hej Helen, Tak for en super brevkasse, som jeg efterhånden har spenderet en...

Læs hele brevet og Helens svar


8. november 2019 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Hvor meget skemad?

Hej Helen Vores datter bliver snart 5 måneder og vi startede så småt op på...

Læs hele brevet og Helens svar


1. november 2019 | Sovevaner | 4 mdr.

Vil sove i samme seng som os

Hej Helen. Jeg håber du har et godt råd, til hvordan vi kan få vores søn til...

Læs hele brevet og Helens svar


1. november 2019 | Sovevaner | 3 mdr.

Hjælp til nattesøvn til 15 ugers dreng

Kære Helen Jeg er mor til en stor, glad og sund dreng på 15 uger. Lige...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fødetaske

En fødetaske er den taske, som du skal bruge imens du er på hospitalet. Uanet om du skal føde ambulant eller være på barselsgangen i flere dage, så er det rart at have lidt ting pakket og parat.

Det kan være rart at du har dine egne toiletartikler, shampoo, børste, tandbørste, hårelastikker osv. men derudover så er det også rart at have en morgenkåbe med, en god ammebh og noget løstsiddende tøj, så du ikke behøver rende rundt i netunderbukser på gangene.

Far kan...

Læs mere i Babylex

Ultralydsscanning

Ultralydsscanning giver os muligehed for at se ind i livmoderen til det lille barn. Ved at ultralydsscanne kan man således se om barnet har det godt, man kan vurderer om barnet vokser som det skal og man kan regne ud om terminen er rigtig. Man vil også kunne se om der er mere end et barn.

Når man ultralydsscanner, bevæger man et kegleformet eller rundt apparat rundt på den gravides mave. Den sender nogle lyde gennem maven og på en skærm, vil man kunne se hvordan fosteret ser...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dit svar omkring min søns sovevaner.

Jeg startede med at skære natamningen helt væk, og så var der kun godnattåren tilbage, den virkede han pludselig ikke så interesseret i så den blev også droppet, og helt uden drama og gråd;-)

Nu kunne jeg så få ham til at falde i søvn uden at være helt tæt på mig, men han ville stadig ikke ned i tremmesengen i vågen tilstand.

Jeg læste så at du havde rådet andre til at tage den ene side af sengen, da nogle børn følte sig indespærret.... og hold da k... det gjorde en forskel!!

Dels falder han i søvn glad og tilfreds i sin egen seng, derudover sover han bedre og længere tid i hans egen seng (han kommer stadig ind til os om natten). Han går oven i købet selv ind og lægger sig i sengen når det er sove tid!

Tak fra Rikke, mor til dreng på 16 måneder


Annonce