Annonce

Annonce

Brev:

Søvn og skolestart


15. august 2019

Kategori:
Alder:
6 år, 1 mdr.

Søvn og skolestart

Kære Helen,

Vores store, søde, seje, stærke og dejlige pige er begyndt i skole. Det er kæmpe stort, og hun klarer overgangen super flot.

Hos os, begynder børnene ikke i mini-SFO, som man gør i mange andre kommuner. Så hun har været i SFO en uges tid, og nu er skolen så begyndt.

Der er meget nyt (nye børn, nye voksne, nye regler, nye rammer), og det har gjort det meget svært for hende at slippe dagen og falde i søvn om aftenen.

Efter første skoledag faldt hun i søvn kl. 22.30, til trods for at have været tidligt oppe. Aftenen efter var hun (naturligt nok) træt og ked af det, og hun var særligt ked af at skulle i seng.

Fordi vi har oplevet problemer med søvnen tidligere, tænker jeg automatisk, at hun skal have så meget tryghed som muligt, og jeg har lyst til at lade hende falde i søvn i vores seng. Men jeg ved også godt, at det er en glidebane. For hvis hun får lov til det to nætter i træk, kan det tage 3-6 måneder at vende hende af med det igen.

Da vi flyttede ind i vores nye hus for at år siden, aftalte vi, at jeg skulle putte hende hver aften, fordi hun foretrak det, og fordi det gav hende tryghed. Omkring jul besluttede vi at bytte, så vi skiftes, og begge børn oplever, at begge forældre putter. Men storesøster spørger stadig, om vi ikke kan gå tilbage til den gamle ordning, hvor det kun er mig, der putter hende.

Og det er altså IKKE, fordi far ikke er god til at putte. Han er eksempelvis meget bedre til at fjolle og lave stemmer, når de læser ...


Annonce

... højt, og han synger også gerne en godnatsang, hvis hun vil have det. Der holder jeg lidt mere fast i rutinen 😊

Mit spørgsmål går på, hvordan vi bedst støtter hende, når nu hun meget nødig vil i seng og sove. Vi læser bøger og sludrer om dagen i vores store seng, fordi storesøster sover i en halvhøj seng med stige. Jeg har svært ved at sidde der, og far kan slet ikke. Så vi læser i vores værelse i den store seng og går så ind til hende og putter og krammer, inden hun får lov at høre lydbog til hun sover. Men nu er hun begyndt at blive rigtig ked af det over at skulle i seng.

Vi har længe talt om at købe en ”rigtig” seng til hende. Den hun har nu er 160 cm lang og 130 cm høj. Men vi forestiller os en voksenseng (200 cm lang og normal højde), som hun også kan bruge som sofa, når hun har legeaftaler med veninder.

Hvis vi byttede hendes seng ud med en, som vi også kunne sidde i, kunne vi læse der, og på den måde ville hun måske hygge sig bedre i sin egen seng og ikke blive lige så ked af at skulle sove efter højtlæsning og hygge?

Skal vi hellere ændre noget i putterutinen? Eller er det bare en svær overgang, som vi skal forsøge at hjælpe hende igennem, så godt vi kan?

Vi er meget opmærksomme på at skabe en god rytme for hende, nu når vi skal ud af døren minimum en halv time tidligere end normalt. Men det er selvfølgelig ekstra svært, hvis hun er op imod to timer om at falde i søvn.

Vi glæder os til at høre, hvad du tænker.
På forhånd tak.

Kærlig hilsen
L

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Raske børn i alderen 12-23 måneder søges

Odense Universitetshospital, Aarhus Universitetshospital og Hvidovre Hospital søger forældre med børn i alderen 12-23 måneder til et nyt vaccineforsøg

Raske børn søges til forsøg med meningitisvaccine

Hvad er meningokok meningitis?
Meningokok meningitis kaldes ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

10. januar 2020 | Opdragelse | 6 år, 6 mdr.

Jalousi og kontroltab

Kære Helen Tredje og sidste brev i denne omgang omhandler søde og dejlige...

Læs hele brevet og Helens svar


7. oktober 2019 | Opdragelse | 7 år

7 årigs reaktioner

Kære Helen. Jeg er mor til en pige på 2 år og en dreng på 7 år. Min...

Læs hele brevet og Helens svar


26. september 2019 | Opdragelse | 6 år, 2 mdr.

Skolebarn

Hej Helen, Vores store, dejlige og super seje datter er begyndt i skole, og...

Læs hele brevet og Helens svar


28. august 2019 | Opdragelse | 5 år, 7 mdr.

Pokemon kort giver problemer

Kære Helen. Sidder her med en klump i halsen. Har lige afleveret min søn på...

Læs hele brevet og Helens svar


26. august 2019 | Opdragelse | 5 år, 11 mdr.

Koncentration og fokus

Kære Helen. Vi har før skrevet til dig om udfordringer med at få vores 5...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Barselsbesøg

I nogle kommuner tilbyder sundhedsplejersken at komme på besøg meget hurtigt efter fødslen. Dette sker hvis fødslen f.eks. er foregået hjemme, eller hvis moderen er gået meget hurtigt hjem efter fødslen.

Også jordemødre tilbyder nogle gange barselsbesøg i hjemmet, hvis kvinden er udskrevet inden for 48 timer efter fødslen eller hvis der er tale om en hjemmefødsel. Man taler normalt om et barselsbesøg når sundhedsplejerske eller jordemoder kommer på besøg i hjemmet 3-5 dage efter...

Læs mere i Babylex

K vitamin

Sundhedsstyrelsen anbefaler at børn får k vitamin lige efter fødslen. Dette gives som injektion og er med til at forhindre indre blødninger. Når barnet har fået k vitamin denne ene gang skal det ikke gives igen.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen ...

Jeg ville bare blot meddele dig, at det går så godt i øjeblikket at jeg næsten ikke kan få armene ned..

Jeg gik jo rundt og tumlede med tanker om at min datter "kørte" på mig osv.. Men du fortalte mig at hendes humør skifter rigtig hurtigt og at lige netop hendes alder / denne såkaldt selvstændighedsfase gør at det kan være svært for både forældre og barn..

Jeg tror, at fordi jeg er blevet opmærksom på det, så tager jeg det ikke mere personligt og det gør at jeg ikke bliver ked af det mere..

Hvor er det dog dejligt at der også er nogle perioder der faktisk går godt..

Jeg er sikker på at der ligger udfordringer der ude i fremtiden som venter på os, men dem kan jeg ikke komme udenom..

Så rigtig mange tak herfra Helen..
HVOR HAVDE DU DOG RET!!!!!!!!!!!!!

Med venlig hilsen
M´s Mor


Annonce