Annonce

Annonce

Brev:

Vugges i søvn - 6 mdr.


14. august 2019

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Vugges i søvn - 6 mdr.

Kære Helen

Jeg er ved at blive vanvittig!

Vi har fra en meget tidlig alder fået vænnet vores søn til at blive vugget i søvn i vores arme. Derudover skal det helst være under emhætten i køkkenet. Da han var spæd græd han meget, og vi fandt tilfældigt ud af at emhættens susen havde en beroligende effekt.
Det var jo dejligt at det virkede, men nu hvor han vejer over 10 kg synes jeg ikke det er så sjovt mere at han skal vugges i op mod 30 minutter før han overgiver sig. Nogle gange helt op mod en time faktisk.

Han sover 3 lure om dagen, så det er 4 gange om dagen inklusiv aftenputningen hvor jeg står og vugger og synger de sange samme om og om igen. Jeg er ved at gå ud af mit gode skind, og min ryg kan heller ikke blive ved med at holde til det.

I en periode har jeg lagt mig med ham i vores seng når han skulle sove. Så er han blevet ammet liggende og derefter falder i søvn hvorefter jeg bare har ladet ham sove videre i vores seng. Det har virket super godt.

Nu er han dog stoppet med at falde i søvn efter amningen. Så vil han hellere holde fest:)
Men jeg vil også gerne have ham over og sove i sin egen seng. Vi er derfor begyndt mere hardcore at træne dette - især om aftenen når han skal puttes til natten.

Vi pusler, giver nattøj på, han bliver ammet og så lægger jeg ham i sin egen seng (hvis han er meget livlig eller ked af det efter amningen, så vugger jeg ham lidt i armene først). Når så han er kommet over i sengen, så får han sin natbamse, han bliver nusset og sunget for. Det kan dog godt ...


Annonce

... tage op til en time før han falder i søvn - selvom han var vildt træt da vi lagde ham.

Nogle gange bliver han også ked af det, og vi må tage ham op, trøste og vugge. Når så han er rolig og ser godt træt ud igen (ofte venter vi til øjnene næsten er lukket), så lægger vi ham ned igen. Men meget ofte så vågner han helt op så snart han rammer madrassen. Så begynder arme og ben at køre på ham, og så kan man starte forfra.
Når så han endelig sover, så går der en halv time før han vågner og græder. Nogle gange kan man nøjes med at give ham sutten og nusse ham lidt, men lige så ofte må man igang med vuggeriet igen. Ellers får han kørt sig selv helt op i en spids hvor han græder voldsomt og slet ikke kan falde til ro. Dette gentager sig ofte endnu engang før at natteroen endelig indfinder sig.

Om dagen vågner han også ofte hver halve time og skal have ret meget hjælp, synes jeg, til at komme videre i søvnen.

Vi bor desværre et sted hvor vi ikke har mulighed for at sætte ham i en barnevogn udenfor.

I vores sommerferie, hvor vi var i sommerhus var det ellers så nemt. Hvert gang han skulle sove, så kom han i barnevognen, vi trillede lidt frem og tilbage i haven og så sov han. Længe! Åh hvilken lykke. Vi flytter heldigvis inden årsskiftet og får egen have. Men det føles som om at der er en evighed til.

Jeg er efterhånden ret slidt, og håber at du har nogle gode fif til mig.
Jeg har din bog om børn og søvn, og finder god inspiration, men synes alligevel det virker så teoretisk.

Hilsen
Den frustrerede mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

13. november 2019 | Sovevaner | 7 mdr.

Forandringer i en tumult periode

Hej Helen, Først og fremmest tak for at være en kilde til gode råd, som man...

Læs hele brevet og Helens svar


12. november 2019 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Ikke interesseret i skemad

Hej Helen. Vores dreng fylder 6 måneder den 29.november. Jeg har flere...

Læs hele brevet og Helens svar


5. november 2019 | Sovevaner | 7 mdr.

Søvnkludder

Kære Helen, Siden jeg skrev til dig sidst er situationen med vores datter...

Læs hele brevet og Helens svar


26. oktober 2019 | Sovevaner | 7 mdr.

Knap 7 måneder og sover dårligt om natten

Hej Helen. Jeg skriver til dig for at høre om jeg kan gøre noget for at min...

Læs hele brevet og Helens svar


20. oktober 2019 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Vågner og mad hver time

Kære Helen, Endnu en desperat mail om søvn fra mig :) Jeg ved ikke helt...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Rhesus-uforlignelighed

Vi har hver især en blodtype, som kan hedde A, B, AB eller 0 og derudover er vi delt op i Rhesus positive og Rhesus negative. De fleste mennesker er Rhesus positive, ca 15 % er Rhesus negative.

Hvis en Rhesus negativ kvinde bliver gravid og den kommende far er Rhesus positiv, så kan barnet, som kvinden venter være Rhesuspositiv efter sin far.

Imens barnet ligger i maven, så har det sit eget separate kredsløb, men der kan dog ske en lille udveksling af blod imellem...

Læs mere i Babylex

Laktulose

Laktulose er et middel som bruges ved hård mave. Hvis du oplever at dit barn ikke kan komme af med sin afføring og måske virker smertefopint i forbindelse hermed, så kan læge eller sundhedsplejersken anbefale dig at du giver dit barn laktulose.

Laktulos virker ved at blødgøre tarmindholdet ved blandt andet at trække væske ind i tarmen. Dette giver en mere lind afføring. Midlet optages ikke i blodbanen fra maven eller tarmene, det udskilles med afføringen.

Det er...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen
For gud ved hvilken gang er jeg på din hjemmeside for lige at tjekke, hvordan det nu er med forkølelse og graviditet. Jeg har brugt siden så mange gange. Og hver gang har jeg fået højt kvalificerede og superpraktiske og tryghedskabende svar. Det vil jeg bare lige sige tak for.
Mvh Birgitte


Annonce