Annonce

Annonce

Brev:

Vugges i søvn - 6 mdr.


14. august 2019

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Vugges i søvn - 6 mdr.

Kære Helen

Jeg er ved at blive vanvittig!

Vi har fra en meget tidlig alder fået vænnet vores søn til at blive vugget i søvn i vores arme. Derudover skal det helst være under emhætten i køkkenet. Da han var spæd græd han meget, og vi fandt tilfældigt ud af at emhættens susen havde en beroligende effekt.
Det var jo dejligt at det virkede, men nu hvor han vejer over 10 kg synes jeg ikke det er så sjovt mere at han skal vugges i op mod 30 minutter før han overgiver sig. Nogle gange helt op mod en time faktisk.

Han sover 3 lure om dagen, så det er 4 gange om dagen inklusiv aftenputningen hvor jeg står og vugger og synger de sange samme om og om igen. Jeg er ved at gå ud af mit gode skind, og min ryg kan heller ikke blive ved med at holde til det.

I en periode har jeg lagt mig med ham i vores seng når han skulle sove. Så er han blevet ammet liggende og derefter falder i søvn hvorefter jeg bare har ladet ham sove videre i vores seng. Det har virket super godt.

Nu er han dog stoppet med at falde i søvn efter amningen. Så vil han hellere holde fest:)
Men jeg vil også gerne have ham over og sove i sin egen seng. Vi er derfor begyndt mere hardcore at træne dette - især om aftenen når han skal puttes til natten.

Vi pusler, giver nattøj på, han bliver ammet og så lægger jeg ham i sin egen seng (hvis han er meget livlig eller ked af det efter amningen, så vugger jeg ham lidt i armene først). Når så han er kommet over i sengen, så får han sin natbamse, han bliver nusset og sunget for. Det kan dog godt ...


Annonce

... tage op til en time før han falder i søvn - selvom han var vildt træt da vi lagde ham.

Nogle gange bliver han også ked af det, og vi må tage ham op, trøste og vugge. Når så han er rolig og ser godt træt ud igen (ofte venter vi til øjnene næsten er lukket), så lægger vi ham ned igen. Men meget ofte så vågner han helt op så snart han rammer madrassen. Så begynder arme og ben at køre på ham, og så kan man starte forfra.
Når så han endelig sover, så går der en halv time før han vågner og græder. Nogle gange kan man nøjes med at give ham sutten og nusse ham lidt, men lige så ofte må man igang med vuggeriet igen. Ellers får han kørt sig selv helt op i en spids hvor han græder voldsomt og slet ikke kan falde til ro. Dette gentager sig ofte endnu engang før at natteroen endelig indfinder sig.

Om dagen vågner han også ofte hver halve time og skal have ret meget hjælp, synes jeg, til at komme videre i søvnen.

Vi bor desværre et sted hvor vi ikke har mulighed for at sætte ham i en barnevogn udenfor.

I vores sommerferie, hvor vi var i sommerhus var det ellers så nemt. Hvert gang han skulle sove, så kom han i barnevognen, vi trillede lidt frem og tilbage i haven og så sov han. Længe! Åh hvilken lykke. Vi flytter heldigvis inden årsskiftet og får egen have. Men det føles som om at der er en evighed til.

Jeg er efterhånden ret slidt, og håber at du har nogle gode fif til mig.
Jeg har din bog om børn og søvn, og finder god inspiration, men synes alligevel det virker så teoretisk.

Hilsen
Den frustrerede mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

6. august 2020 | Sovevaner | 5 mdr.

Søvn og rytme - 5 mdr.

Hej Helen, Tak for dit svar den anden dag. Jeg forsøger at følge din...

Læs hele brevet og Helens svar


4. august 2020 | Sovevaner | 5 mdr.

Varige søvnproblemer

Kære Helen. Allerførst vil jeg fortælle at min pige er 5 måneder, spiser...

Læs hele brevet og Helens svar


31. juli 2020 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Mad og mellemmåltider

Hej Helen Tak for dit svar omkring 3. måltid og opstart af dette. Jeg vil...

Læs hele brevet og Helens svar


31. juli 2020 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Overgang til alm. mad og nattesøvn

Kære Helen, Jeg har igen brug for lidt sparring. Det går fortsat bedre med...

Læs hele brevet og Helens svar


31. juli 2020 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Mængde af skemad + 3. måltid

Hej Helen Tak for dit tidligere svar omkring opstart af 2. måltid. Det går...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Forstoppelse

Hvis dit barns afføring er hård og knoldet, så har dit barn forstoppelse. Ofte vil barnet også have ondt i maven og være grædende. Hvis du giver flaske ernæring, skal du være opmærksom på at blandingsforholdet er korrekt. Det kan også være, at du skal skifte til en anden type erstatning eller babymad. Du kan lindre barnet smerter ved at lave lidt mavemassage. Det gør du ved at massere forsigtigt omkring barnets navle i urets retning og cykle med barnets ben,- lege ”hjulene på bussen”, da dette...

Læs mere i Babylex

Bleskift

Et nyfødt barn skal have skiftet ble ofte, i begyndelsen er det mellem 6 og 10 gange i døgnet.

Før bleskift er det rigtig godt, hvis man har samlet de ting man skal bruge sammen, så det er klar: vaskefad, vaskeklude, rene bleer, håndklæde, undertøj osv.

Spæde børn kan ikke lide at få alt tøjet af, så når bleen skal skiftes, så vil dit barn være mere rolig, hvis du lader det beholde noget af tøjet på imens. Det er derfor smart med bodystockings og lignende som kan...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Jeg skriver da jeg gerne vil takke dig for dine råd og støtte. Lige da jeg læste dit brev blev jeg ked af det, for jeg ville for alt i verden være en mor, som giver sit barn opmærksomhed nok. Men du havde jo ret :0)

Jeg har fået det godt igen, er begyndt at arbejde og får medicin og går til samtaler ved en psykolog. Det har hjulpet mig meget.

Jeg vil sige 1000 tak til dig for at støtte mig og give mig råd.

Du hører nok fra mig igen

Knus fra mig


Annonce