Annonce

Annonce

Brev:

Hvordan får vi vores datter til at falde i søvn i sin seng?


13. august 2019

Kategori:
Alder:
17 mdr.

Hvordan får vi vores datter til at falde i søvn i sin seng?

Kære Helen

Vi har en datter på nu 17 måneder som pludre løs, og kan sige mange ord som mor, far, nej, det og pege, vov vov, puha, hoppe m.m. Hun har været lidt længe om, at lære at gå, men begyndte at tage sine første skridt for en måned siden, og nu kan hun allerede løbe:)

Vores udfordring og grunden til, at jeg skriver er, at vores datter er vildt svær at få til at falde i søvn i hendes seng. Det er ofte sådan at vi ånder lettet op, når det er den andens tur til at putte hende for natten. Vores datter har altid haft meget modvilje mod at skulle sove, uanset hvor træt hun så er, så kæmper hun for at holde sig vågen ved fx at nive sig selv i armen, ligge og slå sig i hovedet, smide sut og bamse på gulvet. Vi har mange gange forsøgt at få hende til at falde i søvn i sin seng ved at give hende en sutteflaske og synge godnatsang - hun vil gerne drikke sutteflasken men når vi begynder at synge godnatsang så virker hun meget uinteresseret i det og ligger og leger med sin bamse og tumler rundt i sengen, når vi beder hende ligge sig ned i sengen så ligger ...


Annonce

... hun sig hvorefter hun sidder sig op og griner og ser det som en leg, ligger man hende ned begynder hun at græde.

Vi har forsøgt at gå til og fra metoden som du foreslår i din bog uden succes, at lade hende lege lidt i sengen inden hun puttets men også uden succes. Efter halvanden time giver vi op, og tager hende op til os i favnen og vugger hende i søvn. Ofte prøvet hun også at sidde sig op når vi har hende i favnen men når det ikke lykkedes giver hun til sidst op og ligger sig til at sove efter cirka en halv time. Vi ved godt at det er en uholdbar løsning at vugge hende i søvn i vores favn men efter en lang dag på job, så er det ofte nemt at springe over hvor gærdet er lavest og vælge den sidste løsning der tager en halv time og ikke 2 timer, så vi håber virkelig, at du kan hjælpe os videre herfra. Som info kan vi fortælle at hendes rytme ser således ud;

20.00 puttes for natten
6.00 vækkes op da hun skal i dagpleje
11.30 puttes til middagslur og sover typisk til 13.30 - sommetider vil hun kun sove halvanden time til frokost

Bedste hilsner
Lillemor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Vores Navnesutter var de første i verden :)

Første gang jeg oplevede problemet med forsvindende og forbyttede sutter var, da min søn Frederik startede i vuggestue. Når jeg kom for at hente ham, var det oftere reglen end undtagelsen, at hans sut var forsvundet, og en andens sut var havnet i hans mund.

Pædagogerne havde ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

24. februar 2020 | Sygdom | 18 mdr.

Bekymring og sygdom

Kære Helen Jeg har et lidt atypisk problem, som fylder - og jeg mangler en...

Læs hele brevet og Helens svar


14. februar 2020 | Kost og ernæring | 16 mdr.

Dagsplan snart 17 mnd

Hei! Jeg har ei jente på 16 mnd (snart 17 mnd). Jeg syns det er litt...

Læs hele brevet og Helens svar


14. februar 2020 | Sovevaner | 18 mdr.

18 mdr. og afvænning fra flaske

Kære Helen Jeg har længe overvejet at skrive til dig, om flere forskellige...

Læs hele brevet og Helens svar


5. februar 2020 | Udvikling | 20 mdr.

Stille i vuggestue

Hej, Vores datter på 20 måneder går i vuggestue og vi har fået melding på at...

Læs hele brevet og Helens svar


17. januar 2020 | Sovevaner | 18 mdr.

Vedr. ændring af søvnrytme

Hej Helen, Nu ser jeg mig nødsaget til at få hjælp udefra. Vores datter...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Forkølelse

Hvis det lille barn er forkølet, kan han/hun få besvær med at spise, da det er svært at få vejret ordentligt igennem næsen. Det betyder også at barnet kan have svært ved at sove.

Her er et par gode råd:

- Hæv hovedenden, der hvor barnet sover, med et par bøger under madrassen

- Brug ammemælk eller saltvand som næsedråber. Dryp det direkte ned i næsen. Du kan evt. bruge en lille ske eller en pipette. Saltvandspipetter købes på apoteket.

Læs mere i Babylex

Peanuts

Peanuts (jordnødder) og andre nødder, herunder også popcorn, bør ikke gives til børn under 3 år.

Børn under denne alder vil ofte ikke være gode nok til at kunne tygge nødderne tilstrækkeligt, hvorfor de kan komme galt i halsen og give risiko for fejlsynkning.

Der er tilfælde hvor en nød sætter sig fast i halsen og giver barnet iltmangel, således at hjernen kan tage skade. Det er derfor noget man bør tage meget alvorligt.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Denne gang skriver jeg bare for at udtrykke min taknemmelighed over det store arbejde du gør for at informere alle os "usikre mødre".

Normalt anser jeg mig selv for at være relativt velinformeret om de emner, der interesserer mig .....- men jeg må indrømme, at det at blive mor har ført en helt uventet usikkerhed med sig.

Når det man ønsker aller mest er at give sit barn den bedste start på livet - og man bare ikke er sikker på, hvad der er det bedste at gøre, er det fantastisk at kunne rådføre sig hos dig.

Jeg har læst stakke af bøger, Sundhedsstyrelsens anbefalinger, diverse artikler og lavet utallige google-søgninger (hvor jeg i øvrigt ofte lander på din side) om børnerelaterede emner - og alligevel bliver jeg tit i tvivl.

Trods mange spørgsmål fra min side svarer du tålmodigt, grundigt og engageret på det hele - og det betyder meget for mig som nybagt mor at få en kommentar med på vejen :-)

Mit medlemskab hos netsundhedsplejerske.dk er en rigtig god investering - og min søn får en mindre bekymret mor med i købet ;-)

God sommer


Annonce