Annonce

Annonce

Brev:

Uenighed om putning 13 mdr.


11. august 2019

Kategori:
Alder:
13 mdr.

Uenighed om putning 13 mdr.

Kære Helen.

Vi har det sidste halve år bokset med vores datters søvn om natten, men nu er det langsomt ved at blive lidt bedre, så hvis hun vågner om natten er det kortvarigt hvor hun rejser sig op, og så kan vi som regel blot læggen hende ned igen og så sover hun videre.

Hun får 2 flasker i løbet af døgnet. Én flaske, når hun bliver puttet til nat, hvor hun drikker 100-140 ml. og drømmeflaske ved 23-tiden pt. 100 ml (som vi er ved at trappe ud af, ved at give mindre og mindre).

Hun sover i sin egen seng inde i vores soveværelse, hvilket hun altid har gjort.

Putteritual
- Ny ble
- Nattøj
- Børste tænder
- Flaske liggende i vores seng med en af os ved siden af
- Kommer over i sin egen seng
- Godnatsang med lidt kærtegn
- Der bliver sagt godnat
- Vi bliver i rummet men lægger os på sengen ved siden af med ryggen eller siden til hende.
- Hun mosler lidt rundt og falder så i søvn, men ofte rejser hun sig op og vi lægger hende ned og siger godnat igen, ikke andet. Dette kan hun gøre 2-7 gange men falder efterhånden i søvn selv. Når hun rejser sig op siger hun nogle gange noget og kan ...


Annonce

... småklynke, men hun stor-græder ikke.

Nu til vores uenighed. Hendes far mener ikke at det kan være rigtigt at vi skal blive derinde og han mener at vi blot skal gå fra hende selvom hun bliver mega ulykkelig. Han sætter sig fx i sofaen i stuen med åben dør ind til soveværelset så hun kan se ham, og så mener han ikke at hun fx kan være bange for at vi forlader hende da hun jo kan se ham, hvis hun rejser sig op i sengen, men hun hylede i vilden sky og blev ved trods hun kunne se ham 4 meter væk inde i stuen.

Jeg er enig med ham i, at hun selvfølgelig skal lære at falde i søvn selv uden at vi er ved hendes side, men for mig er det jo en kæmpe sejr at hun kan falde i søvn selv i sin egen seng, dog med en af os liggende i sengen ved siden af for det kunne hun ikke for nogle måneder siden.

Så vi er enige om målet men ikke vejen dertil. Han er ude i en kold tyrker, hvor jeg synes det virker alt for barsk og er nervøs for om det kan ødelægge det hele og gøre hende utryg. (Jeg tænker især på at hun netop er begyndt at sove mere sammenhængende og hvis hun vågner er hun nem at få til at sove videre)

Venlig hilsen
S.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

21. august 2019 | Kost og ernæring | 11 mdr.

Overgang fra MME til almindelig mælk

Kære Helen Tak for gode råd tidligere angående putning på eget værelse og...

Læs hele brevet og Helens svar


19. august 2019 | Sovevaner | 12 mdr.

Barn vil ikke blive i seng

Kære Helen, Mange tak for dine råd i forhold til vores problemer med at...

Læs hele brevet og Helens svar


14. august 2019 | Sovevaner | 15 mdr.

Vand i flaske

Hej Helen, Vores mindste søn er nu 15 måneder. Han trives og udvikler sig...

Læs hele brevet og Helens svar


13. august 2019 | Sovevaner | 12 mdr.

Barn vil ikke puttes

Hej Helen, Jeg har en dreng, som lige er fyldt et år og som er rigtig svær...

Læs hele brevet og Helens svar


12. august 2019 | Udvikling | 15 mdr.

Min datter bliver meget hidsig og bider

Kære Helen Jeg har en dejlig datter på snart 15 måneder, som er meget aktiv...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Efterfødselsreaktion

Når en kvinde lige har født sker der store hormonforandringer, der kan gøre at hun pludselig begynder at græde uden at kunne give nogen grund til dette. Dette er helt normalt. Føler du dig derimod ked af det i længere tid, har du svært ved at overskue din egen og barnets situation, og har du skyldfølelse over ikke at være den glade og lykkelige mor, så er det en god idé at du taler med din sundhedsplejerske om det. Du kan også gå til din læge. Det vigtigste er at du ikke forsøger at skjule dine...

Læs mere i Babylex

Barselsorlov

I har begge ret til at holde barselsorlov, når I skal have et barn. Der er mange muligheder for at dele, forlænge eller udskyde orlovsperioder. De økonomiske vilkår for orloven afhænger af jeres jobsituation.

Hovedreglen er, at kvinder har ret til fire ugers barselorlov før fødslen og 14 uger efter fødslen. Mænd har ret til to ugers orlov i løbet af de første 14 uger. Herefter har I 32 ugers forældreorlov hver, som I frit kan fordele mellem jer. Det er dog kun i 32 uger af jeres...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Jeg vil lige sige mange tak for dit gode og præcise svar på mit spørgsmål om "Afbrudt søvn efter dagplejestart". Jeg fik lige præcis den vejledning, jeg manglede. Så tusind tak og fortsat god dag.

Kærlig hilsen
Victors stolte mor.


Annonce