Annonce

Annonce

Brev:

Gode råd til søvn - fortsættelse


23. april 2019

Kategori:
Alder:
14 mdr.

Gode råd til søvn - fortsættelse

Hej, Helen.

Jeg har - omend lidt sent - lige lidt supplerende bemærkninger/spørgsmål til dit sidste svar om søvn. Vi skulle bare lige have påskeferien overstået.

Vores datter har to nusseklude, som hun er meget glad for, og som vi altid bruger, når hun skal puttes. Det er dog ikke nok til at give hende tryghed, hvis hun er meget urolig i forbindelse med puttetid. Så bliver de som oftest skubbet ud gennem tremmerne i hendes seng, frem for at hun ligger og nusser med dem. Derefter mosler hun rundt og sætter sig op og lægger sig ned på skift. Vi prøver at sige "Læg dig ned, nu skal du sove osv.", men man kan lægge hende ned 50 gange, blot for at hun sætter eller rejser sig op med det samme igen. Sådan fortsætter det gerne i en time - også selvom vi først putter hende kl. 21. Det er, som om puttetidspunkt ikke ændrer det store på den tid, det tager at putte hende.

Du har helt ret i, at hun har en sen søvnfase. Det har hun faktisk altid haft. Vi har før prøvet at ændre lidt på det, men problemet var før, at hun sjældent sov på samme tid hver dag pga. sygdom og uro, så det var rigtig svært at komme ind i en god rutine med et fast puttetidspunkt. Derfor også svært at ændre på "rutinen".

Nu er der så en rutine, men selv hvis hun bliver puttet sent, vågner hun senest kl. 7 næste morgen. Det gælder, hvad enten hun sover 8 ...


Annonce

... eller 10 timer om natten. Hun sover som oftest igennem i øjeblikket og så fra klokken 21.30-22 til klokken senest 7.

Derefter sover hun til middag omkring 11.30 og så gerne 3-3,5 timer. En sjælden gang også 4 timer. Denne lur har vi haft prøvet at lægge tidligere på dagen for at give plads til en ekstra lur senere, så vi kunne få dækket hendes søvnbehov. Det har dagplejemor også prøvet, men "problemet" er, at hun som oftest sover 3-4 timer, uanset hvad tid hun bliver lagt. Og så er hun svær at lægge senere på dagen. Det er derfor svært at få plads til to lure i hendes hverdag, medmindre man vækker hende ... og det har vi indtil videre ikke nænnet, for så sidder hun som sådan en zombie frem til næste lur og virker slet ikke frisk.

Jeg plejer normalt at gå en tur med hende, når jeg henter hende. Så har hun indimellem taget en lille powernap på 20-30 min. mellem kl. 16 og 17. Vi ved godt, at hun ikke bør sove så sent, men sommetider har hun bare virket så træt sidst på dagen, at hun ikke lod til at kunne holde sig vågen til aftensmaden.

Og når jeg så har regnet det samlede antal søvntimer ud på en dag, har hun ikke været dækket helt ind. Er det bedre at vække hende fra den første lur, selvom hun virker så træt, eller skal vi bare fortsætte, som vi gør nu?

Tak for virkelig gode og brugbare svar.

De bedste hilsener,
Malene

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

21. maj 2020 | Udstyr | 15 mdr.

Sko til små fødder

Hej igen Helen, Jeg har vist en del spørgsmål for tiden, så nu kommer endnu...

Læs hele brevet og Helens svar


21. maj 2020 | Udstyr | 15 mdr.

Fra tudkop til almindelig kop/glas

Kære Helen, Så kommer der allerede et spørgsmål mere fra mig:) Min datter...

Læs hele brevet og Helens svar


21. maj 2020 | Sovevaner | 13 mdr.

Opvågninger aften/nat

Hej igen Tak for altid gode svar. Vi følger nu putteritualet som du...

Læs hele brevet og Helens svar


18. maj 2020 | Sovevaner | 11 mdr.

Putning til nat - 11 mdr.

Hej Helen . Vores dreng er nu 11,5 mdr og vi har endnu engang brug for dit...

Læs hele brevet og Helens svar


14. maj 2020 | Amning | 16 mdr.

Alene-mor og ammestop

Kære Helen Jeg har en dejlig søn på 16 måneder. Hans far forlod mig midt i...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Navn

I skal inden jeres barn er blevet 6 mdr bestemme jer for hvad barnet skal hedde. Inden da skal I henvende jer hos det lokale kirkekontor og bed om enten at få barnet døbt eller navngivet.

Der findes ca 7000 godkendte fornavne i Danmark. Hvis I ønsker at give jeres barn et navn som ikke fremgår af denne liste skal navnet vurderes af Kirkeministeriet.

I navneloven står omkring fornavne at barnet skal tillægges et eller flere fornavne og som fornavn må man ikke vælge...

Læs mere i Babylex

Ruskevold

Nogle gange sker det, at man i overskrifter kan læse om børn, der er blevet rusket af deres forældre. Men lige meget, hvor meget eller hvor længe et barn græder eller skriger, så må man aldrig slå eller ruske sit barn.

Et spædbarn der ruskes kan få blødninger i hjernen, som kan medføre hjerneskade eller død.

Kommer du i en situation, hvor du kan mærke at du ikke kan klare barnets gråd og hvor du kan risikere at gøre dit barn ondt, så læg barnet i seng, lift eller...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Dette er mit første brev til dig - men mærkeligt nok, så har det ikke været muligt for mig at finde svaret i hverken bøger eller ved søgning på nettet, så jeg håber, at du kan gøre mig klogere.

På forhånd tak, Emilies mor


Annonce