Annonce

Annonce

Brev:

Gode råd til søvn - fortsættelse


23. april 2019

Kategori:
Alder:
14 mdr.

Gode råd til søvn - fortsættelse

Hej, Helen.

Jeg har - omend lidt sent - lige lidt supplerende bemærkninger/spørgsmål til dit sidste svar om søvn. Vi skulle bare lige have påskeferien overstået.

Vores datter har to nusseklude, som hun er meget glad for, og som vi altid bruger, når hun skal puttes. Det er dog ikke nok til at give hende tryghed, hvis hun er meget urolig i forbindelse med puttetid. Så bliver de som oftest skubbet ud gennem tremmerne i hendes seng, frem for at hun ligger og nusser med dem. Derefter mosler hun rundt og sætter sig op og lægger sig ned på skift. Vi prøver at sige "Læg dig ned, nu skal du sove osv.", men man kan lægge hende ned 50 gange, blot for at hun sætter eller rejser sig op med det samme igen. Sådan fortsætter det gerne i en time - også selvom vi først putter hende kl. 21. Det er, som om puttetidspunkt ikke ændrer det store på den tid, det tager at putte hende.

Du har helt ret i, at hun har en sen søvnfase. Det har hun faktisk altid haft. Vi har før prøvet at ændre lidt på det, men problemet var før, at hun sjældent sov på samme tid hver dag pga. sygdom og uro, så det var rigtig svært at komme ind i en god rutine med et fast puttetidspunkt. Derfor også svært at ændre på "rutinen".

Nu er der så en rutine, men selv hvis hun bliver puttet sent, vågner hun senest kl. 7 næste morgen. Det gælder, hvad enten hun sover 8 ...


Annonce

... eller 10 timer om natten. Hun sover som oftest igennem i øjeblikket og så fra klokken 21.30-22 til klokken senest 7.

Derefter sover hun til middag omkring 11.30 og så gerne 3-3,5 timer. En sjælden gang også 4 timer. Denne lur har vi haft prøvet at lægge tidligere på dagen for at give plads til en ekstra lur senere, så vi kunne få dækket hendes søvnbehov. Det har dagplejemor også prøvet, men "problemet" er, at hun som oftest sover 3-4 timer, uanset hvad tid hun bliver lagt. Og så er hun svær at lægge senere på dagen. Det er derfor svært at få plads til to lure i hendes hverdag, medmindre man vækker hende ... og det har vi indtil videre ikke nænnet, for så sidder hun som sådan en zombie frem til næste lur og virker slet ikke frisk.

Jeg plejer normalt at gå en tur med hende, når jeg henter hende. Så har hun indimellem taget en lille powernap på 20-30 min. mellem kl. 16 og 17. Vi ved godt, at hun ikke bør sove så sent, men sommetider har hun bare virket så træt sidst på dagen, at hun ikke lod til at kunne holde sig vågen til aftensmaden.

Og når jeg så har regnet det samlede antal søvntimer ud på en dag, har hun ikke været dækket helt ind. Er det bedre at vække hende fra den første lur, selvom hun virker så træt, eller skal vi bare fortsætte, som vi gør nu?

Tak for virkelig gode og brugbare svar.

De bedste hilsener,
Malene

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

18. juli 2019 | Udvikling | 17 mdr.

Hvordan undgår vi skrig

Hej Helen Så har vi brug for hjælp igen! Vi har så mange konflikter med...

Læs hele brevet og Helens svar


25. juni 2019 | Amning | 12 mdr.

Ammestop 12 mdr

Kære Helen Det går derud af med begge unger, det er så skønt. Lille Gustav...

Læs hele brevet og Helens svar


24. juni 2019 | Sovevaner | 17 mdr.

Græder ved putning om aftenen

Hej Helen Jeg og min mand har en dejlig dreng sammen på 17 mdr. Vores søn er...

Læs hele brevet og Helens svar


21. juni 2019 | Kost og ernæring | 14 mdr.

Frugt-mos

Hej Helen, Må jeg godt give min søn, kold frugt-mos direkte fra køleskabet...

Læs hele brevet og Helens svar


18. juni 2019 | Sovevaner | 13 mdr.

Nogle gange vågen en time om natten

Kære Helen Jeg har lige et enkelt spørgsmål. Det går heldigvis rigtig godt...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ører

Mange børn lider af øreproblemer og har ofte mellemørebetændelse. Det er vigtigt at børn bruger hue og undgår kulde og træk på ørerne. Det gælder om at undgå forkølelse, som ofte er medvirkende faktor for mellemørebetændelse. Børn der har ondt i ørerne vil ofte tage sig til øret og dreje hovedet fra side til side. Tit vil de have svært ved at sove, da trykket i mellemøret stiger, når barnet ligger ned og derved forøges smerten. Det kan derfor være en god idé at have barnet hovedgærde. Evt....

Læs mere i Babylex

Fontanellen

Den bløde plet, som barnet har oven i hovedet, kaldes fontanellen. Der findes flere fontaneller og det skyldes at barnets kranieknogler ikke er vokset helt sammen, når det bliver født. Det at knoglerne er bevægelige har betydning under fødslen, hvor hovedet naturligt udsættes for et stort tryk. Samtidig sikrer bevægeligheden også at der er plads til at barnets hjerne kan vokse. Der sker ikke noget ved at røre forsigtigt ved fontanellen.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Det går rigtig fint med Emilie, hun er blevet supergod til at sove i barnevognen og sover nu 2 lure om dagen på ca. 2-3 timer, så det er skønt - tak for dit forrige råd :o)

Hilsen Emilies forældre


Annonce