Annonce

Annonce

Brev:

Putning igen igen:-)


10. december 2018

Kategori:
Alder:
15 mdr.

Putning igen igen:-)

Hej Helen.

Tak for dine altid hurtige svar.

Jeg har endnu et par spørgsmål omkring putning som jo stort set altid har været et issue her hos os:-)

Kort om Selma: 15 mdr, trives rigtig godt og er glad for vuggestuen og for at blive afleveret. Hun har korte dage langt de fleste dage og virker frisk og udhvilet for det meste. Hun sover mellem 19-20 (enkelte dage senere) og vågner alt mellem 6-8 om morgenen. sover mellem 1,5 til 2 timer(nogle dage 2,5) Spiser og drikker mest om eftermiddagen og aftenen, men er generelt ikke "den store spiser". Det hun spiser mest til er aftensmad, men det kræver at jeg hjælper hende meget.

Vi synes, hun er meget bevidst og leger meget med dukker og ting med årsag-virkning. Hun kan forstå og handle på flere af vores forespørgsler ex "Selma kan du hente dukken, skal dukken have mad", "kan du gå ind i stuen og give Mads den her", "du skal i bad", Sæt dig på numsen så du kan få hjemmesko på" osv osv. Hun "driller" også bevidst og gør ofte de ting hun ikke må, alt imens hun kigger efter vores reaktion. Alt i alt en dejlig, fræk og aktiv pige. Hun er på det sidste blevet "morsyg" og vil hænge på mig, mens jeg laver mad eller andet, medmindre jeg sætter mig nede på gulvet ved hende. Så danser og leger hun fint.

Mine spørgsmål går igen på putning af hende. Vi har for det meste vugget hende i armene for at hjælpe hende med at finde roen og så lagt hende ned, når hun virker meget døsig. Nogle gange sover hun hurtigt andre gange skal der flere gange til. Få gange kan hun falde i søvn blot ved man nusser hende på ryggen. Det synes jeg for så vidt er en god afslutning på dagen for hende.

MEN nu er det ofte sådan, at hun ligger længe og blir nusset uden at hun falder i søvn og at der skal rigtig meget vuggeri til før hun "overgiver sig". Nogle gange ender vi med at tage hende op fordi hun bare ligger og leger eller rejser sig i sengen og vi så ...


Annonce

... tænker hun ikke er træt nok. Vi har prøvet at gå til og fra hende med korte intevaller, men hun skriger indtil vi kommer ind igen og vi er ikke tilhønger af, at hun skal skriger sig træt eller i søvn.

Det optimale for os(da hun også har en bror der har brug for os under putning, og jeg arbejder primært aften og min mand derfor er alene om putningen) ville være hvis man kunne putte hende efter læsning og godnatsang og gå lidt til og fra, mens hun lå og hyggede med sine bamser. Men jeg tænker, at det pt ikke er muligt for tiden, da hun virker til at have brug for trygheden samt stadig hjælp til at finde ro i kroppen. Hvad tænker du? Er hun moden nok til at forstå at far og mor stadig er tæt på hende selvom hun ikke kan se os? Hvordan vil du foreslå os en god putning for alle parter? Og vil du foreslå det er far frem for mor i en periode der putter, da det så vil være nemmere for hende at "give slip"?

Derudover får hun stadig en godnatflaske på 180 ml som hun sluger og de fleste nætter sover hun så igennem uden opvågning(i hvert fald lægger hun sig til at sove videre for vi hører hende ikke...hun sover på eget værelse, men tæt på os) De nætter hun vågner tilbyder vi hende flaske, da hun så sover videre straks, den er tømt. Men vi tænker, at hun jo faktisk burde kunne klare sig uden de to flasker.....men vi må også bare indrømme at det er SKØNT at have en datter der ofte sover hele natten og ellers få gange får en flaske midt på natten og derefter sover videre. Hvad tænker du her? Er det et "problem" med godnatflasken når man er 15 mdr eller tænker du at den ingen nytte gør for natten eller putningen i sig selv. Hun virker ikke til at hun er afhængig af den. Hun bruger stadig ikke sut men har bamser som hun dog heller ikke virker afhængig. Hvordan vil du foreslå at vi "afvænner" hende fra dem/eller bare den ene hvis du anser det for at være nødvendigt"?

På forhånd tak for din tid.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

2. marts 2021 | Kost og ernæring | 12 mdr.

Vil ikke drikke nogen form for mælk

Hej Helen, Jeg har tidligere skrevet til dig vedrørende min datter,...

Læs hele brevet og Helens svar


26. februar 2021 | Sovevaner | 12 mdr.

Lange putninger

Kære Helen Vores søn har lige rundet 1 år, og har egentligt altid sovet...

Læs hele brevet og Helens svar


26. februar 2021 | Sovevaner | 16 mdr.

Sove videre i egen seng

Kære Helen, Vores dejlige datter er en glad pige, der trives og imødekommer...

Læs hele brevet og Helens svar


26. februar 2021 | Udvikling | 14 mdr.

Hjælp ang. vuggestue og flyverdragt

Kære Helen, Jeg skrev til dig for ikke så lang tid siden omkring min søn....

Læs hele brevet og Helens svar


18. februar 2021 | Sovevaner | 15 mdr.

15 måneder – sover han for lidt?

Hej Helen Jeg har et spørgsmål til dig ang. vores søns søvn. Han sover...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Børn i bilen

Der er fem gode huskeregler, når du skal transportere dit barn i bilen:

1. Det er vigtigt at barnets autostol passer til både barn og bil. Tag derfor både barn og bil med, når du køber autostol.

2. Sørg for at autostolen sættes korrekt fast. Følg brugsanvisningen og stram selerne så godt til som muligt, så stolen er godt fastspændt til sædet i bilen.

3. Vælg bagudvendt autostol så længe som muligt. Det er mest sikkert for barnet.

4....

Læs mere i Babylex

Graviditet

Udebleven menstruation er første tegn på at du er gravid. Når du skal konstatere en evt. graviditet, kan du gøre det ved enten selv at tage en urinprøve og bruge en graviditetstest, eller du kan tage en urinprøve med til egen læge og få ham/hende til at udføre testen.

Hvis du selv konstaterer graviditeten, skal du også bestille tid hos lægen, da det er via egen læge at du bliver henvist videre til jordemoder.

Graviditeten varer normalt 40 uger, det betegnes dog som...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Mange tusinde tak for dit svar, jeg kan helt sikkert bruge det til noget!

Tak fra Karlas mor


Annonce