Annonce

Annonce

Brev:

Toiletbesøg - 5.3 år


15. maj 2021

Kategori:
Alder:
5 år, 3 mdr.

Toiletbesøg - 5.3 år

Hej Helen

Vi har tvillingepiger på 5 år og 3 mdr. De er født til termin og vejede begge 3 kg. Ingen komplikationer i hverken graviditet eller fødsel.

De er ikke enæggede og 100% forskellige i både væsen og udseende.

A er social, snakkende, udadvendt, "gammelklog", fornuftig, styrende (på en kærlig måde), opfindsom

B er mere tumling endnu. Mere introvert, leger gerne, men kører hurtigt træt (i hovedet), er meget følsom på alle måder. Meget opmærksom på lyde, dufte, stemninger. Fysisk enormt stærk. Og fysisk størst af de to.

B er renlig. Ikke om natten, men 100% om dagen, og har været det længe, måske omkring et år, måske endda lidt længere. Hun er "fornuftig" omkring det - går selv ud og "tisser af" inden vi fx skal på tur osv. Det er helt naturligt for hende, og hun har egentlig aldrig stillet spørgsmålstegn ved det. Sådan var det bare.

A vil ikke tisse på toilettet. Og da slet ikke lave stort. Sidste sommer var der et par gange, hvor hun smuttede ind og tissede på potten - det skete vel 4-5 gange. Så ligger der en lille tår. Men blæren er ikke tømt, og hun føler stadig trang, så hun må ha' en ble på, og tisse resten deri.

Hun går ikke med ble, men får den på, når hun skal tisse, dvs hun kan fint styre det. Hun kommer og siger, når hun skal tisse, så går vi ud på toilettet, hun sidder der lidt, men der kommer ingenting. Hun kan holde sig ENORMT længe, næsten ½ døgn. Vi ender med at give hende en ble på, da vi dels ikke kan nænne, hun skal holde sig, og dels jo ved, det ikke er sundt.

I og med hun er et meget talende / kommunikerende væsen, har vi prøvet at ...


Annonce

... tale med hende om det. Om at vi må give det lidt længere tid på toilettet, inden hun giver op og hopper ned. Men hun siger vedholdende at "jeg tør ikke" eller "jeg vil ikke". Hun holder sig, når hun sidder på toilettet, og venter kun på bleen, så hun kan lade det komme dér.

I børnehaven har personalet egentlig sagt, at "det skal nok komme", og de har også været gode til ikke at presse og stresse hende, men for nylig nævnte vores søde pædagog, at nu er A begyndt at "skamme" sig lidt over at skulle have bleen på - de andre børn må helst ikke se det. Og det syntes pædagogen var synd, så hun foreslog, vi "skruede bissen på" og sagde til A, at nu er der simpelthen ikke flere bleer i skabet, så nu er det wc'et.

Det kan vi dog ikke få os til - især fordi vi ved, hun kan holde sig så længe (og gør det!)
Vi har prøvet at lave en lille bog, hvori hun må sætte et klistermærke når det er lykkedes - da var der et par dage, hvor hun tissede få dråber, men derpå skyndte sig ned igen. -Så kunne man jo sætte et klistermærke i bogen... Men hun gjorde sig ikke færdig, og følte stadig trang. Tissede derpå i bleen.

Det har hele tiden været vigtigst for os, at hun tømmer blæren og ikke holder sig for længe...
Men nu synes vi, hun er så gammel, at det faktisk er synd for hende, hun ikke bare kan gå ud og tisse ligesom de andre børn i børnehaven.

Hvad søren gør vi? Hun har bare en enorm modstand mod det wc... Hun sidder fint på det med bræt osv. Er ikke bange for at sidde der.

Håber du har et råd...
Det er ikke for vores skyld, hun skal lære det. Men for sin egen.

Kærlig hilsen
Tine

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

NYHED! Olívy nu i rejsestørrelse

Nu kan du også forebygge en rød babynumse, når du rejser med din baby. Olívy baby care - diaper change findes nu i en 100 ml. rejsevenlig flaske. En fin, lille rejsemakker, som passer perfekt i håndtasken.

Olívy baby care – diaper change i nyt design

Glæd jer også til ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

26. september 2021 | Sygdom | 4 år, 7 mdr.

Frygt hos 4-årig

Hej Helen. Jeg en datter på 4,5 år, som af natur altid har været meget...

Læs hele brevet og Helens svar


9. september 2021 | Udvikling | 5 år, 8 mdr.

Hvordan vil han klare sig i skolen

Hej Helen Det er første gang jeg stiller spørgsmål men har flere gange læst...

Læs hele brevet og Helens svar


26. august 2021 | Opdragelse | 4 år, 6 mdr.

4,5 år - vred og ikke blefri

Hej Helen. Vores datter på 4,5 år er efterhånden noget af en mundfuld....

Læs hele brevet og Helens svar


19. maj 2021 | Udvikling | 4 år, 11 mdr.

Flytte børnehave eller vente

Kære Helen Vi står i den situation, at vi gerne vil flytte ud af byen,...

Læs hele brevet og Helens svar


24. marts 2021 | Renlighed | 4 år, 7 mdr.

Natble - 4 år, 7 mdr.

Kære Helen, Det er længe siden, men nu har vi brug for dine gode råd igen...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Amning og medicin

Når du spiser og drikker, så går det du indtager via din blodbane over i mælken og vil således blive overført til dit barn. Derfor er det meget vigtigt at du taler med din læge, hvis du har behov for at tage medicin, når du ammer dit barn.

Der kan være mange grunde til at man får medicin, når man ammer. Der kan være behov for smertestillende, der kan være behov for antidepressiv medicin, antibiotika og mange andre ting og der findes næsten altid præparater, som kan tages selvom...

Læs mere i Babylex

Kogt-vands-klude

Kogt vands klude er et gammelt husmoderråd til røde barnenumser.

Princippet er at man tager noget blødt bomuldsstof f.eks. stof fra et gammelt forvasket lagen og klipper nogle firkantede stykker, som passer til at lægge på barnets numse.

Stofstykkerne koges, afkøles og vrides og lægges på og mellem barnets baller, der hvor barnets hud synlig er generet af syren fra afføring og urin. Du kan gemme de kogte klude i en lille bøtte med lidt kogt vand, som du har stående...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Denne måneds præmie: Vind NONOMO Nordic slyngevugge til en god og tryg søvn

værdi kr.1.399,-

tilmeld

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Tusind tak for din hjælp til ammestop. Jeg har i denne uge endelig lagt amningen på hylden, og lillepigen har ikke sagt et kvæk. Hun falder så pænt i søvn, imens jeg synger for hende. Hun er så dygtig, og jeg er glad for, at det har været så let. Der er selvfølgelig stadig mælk i mine bryster, men de er ikke spændte. Så tusind tak for dine råd...

Hilsen en mor, der gerne ville gøre ammestop så let som muligt for både mor og barn.


Annonce