Annonce

Annonce

Brev:

Toiletbesøg - 5.3 år


15. maj 2021

Kategori:
Alder:
5 år, 3 mdr.

Toiletbesøg - 5.3 år

Hej Helen

Vi har tvillingepiger på 5 år og 3 mdr. De er født til termin og vejede begge 3 kg. Ingen komplikationer i hverken graviditet eller fødsel.

De er ikke enæggede og 100% forskellige i både væsen og udseende.

A er social, snakkende, udadvendt, "gammelklog", fornuftig, styrende (på en kærlig måde), opfindsom

B er mere tumling endnu. Mere introvert, leger gerne, men kører hurtigt træt (i hovedet), er meget følsom på alle måder. Meget opmærksom på lyde, dufte, stemninger. Fysisk enormt stærk. Og fysisk størst af de to.

B er renlig. Ikke om natten, men 100% om dagen, og har været det længe, måske omkring et år, måske endda lidt længere. Hun er "fornuftig" omkring det - går selv ud og "tisser af" inden vi fx skal på tur osv. Det er helt naturligt for hende, og hun har egentlig aldrig stillet spørgsmålstegn ved det. Sådan var det bare.

A vil ikke tisse på toilettet. Og da slet ikke lave stort. Sidste sommer var der et par gange, hvor hun smuttede ind og tissede på potten - det skete vel 4-5 gange. Så ligger der en lille tår. Men blæren er ikke tømt, og hun føler stadig trang, så hun må ha' en ble på, og tisse resten deri.

Hun går ikke med ble, men får den på, når hun skal tisse, dvs hun kan fint styre det. Hun kommer og siger, når hun skal tisse, så går vi ud på toilettet, hun sidder der lidt, men der kommer ingenting. Hun kan holde sig ENORMT længe, næsten ½ døgn. Vi ender med at give hende en ble på, da vi dels ikke kan nænne, hun skal holde sig, og dels jo ved, det ikke er sundt.

I og med hun er et meget talende / kommunikerende væsen, har vi prøvet at ...


Annonce

... tale med hende om det. Om at vi må give det lidt længere tid på toilettet, inden hun giver op og hopper ned. Men hun siger vedholdende at "jeg tør ikke" eller "jeg vil ikke". Hun holder sig, når hun sidder på toilettet, og venter kun på bleen, så hun kan lade det komme dér.

I børnehaven har personalet egentlig sagt, at "det skal nok komme", og de har også været gode til ikke at presse og stresse hende, men for nylig nævnte vores søde pædagog, at nu er A begyndt at "skamme" sig lidt over at skulle have bleen på - de andre børn må helst ikke se det. Og det syntes pædagogen var synd, så hun foreslog, vi "skruede bissen på" og sagde til A, at nu er der simpelthen ikke flere bleer i skabet, så nu er det wc'et.

Det kan vi dog ikke få os til - især fordi vi ved, hun kan holde sig så længe (og gør det!)
Vi har prøvet at lave en lille bog, hvori hun må sætte et klistermærke når det er lykkedes - da var der et par dage, hvor hun tissede få dråber, men derpå skyndte sig ned igen. -Så kunne man jo sætte et klistermærke i bogen... Men hun gjorde sig ikke færdig, og følte stadig trang. Tissede derpå i bleen.

Det har hele tiden været vigtigst for os, at hun tømmer blæren og ikke holder sig for længe...
Men nu synes vi, hun er så gammel, at det faktisk er synd for hende, hun ikke bare kan gå ud og tisse ligesom de andre børn i børnehaven.

Hvad søren gør vi? Hun har bare en enorm modstand mod det wc... Hun sidder fint på det med bræt osv. Er ikke bange for at sidde der.

Håber du har et råd...
Det er ikke for vores skyld, hun skal lære det. Men for sin egen.

Kærlig hilsen
Tine

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

OLÍVY – SIG FARVEL TIL RØDE BABYNUMSER

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du nemt forebygge røde babynumser og give dit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

9. maj 2023 | Opdragelse | 4 år, 9 mdr.

4 årig som ikke vil lege selv

Kære Helen Jeg skriver til dig, med en udfordring, som har stået på i flere...

Læs hele brevet og Helens svar


30. marts 2023 | Opdragelse | 4 år, 6 mdr.

Utryg i storebrorrollen

Kære Helen Vi har to dejlige drenge, W på 7 år og J på 4,5 år som for 11...

Læs hele brevet og Helens svar


31. januar 2023 | Opdragelse | 4 år, 6 mdr.

Diverse udfordringer :)

Kære Helen. Vores snart 5 årige pige har alle dage været en meget...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2023 | Renlighed | 5 år, 2 mdr.

5 år, og toiletvægring ved afføring

Kære Helen. Tak for din brevkasse. Vi er 2 forældre til 2 skønne børn, der...

Læs hele brevet og Helens svar


23. december 2022 | Opdragelse | 4 år, 5 mdr.

Har svært ved at rumme storesøster

Hej Helen Vi har for 16 dage siden fået en dejlig lillebror. Storesøster på...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Gluten til baby

De fleste børn kan tåle gluten, og gluten kan introduceres til barnet i 4-6 måneders alderen under hensyntagen til de anbefalinger, der i øvrigt gælder om variation i kosten, når skemad gives til småbørn.

Hidtil sagde man, at spædbørn ikke måtte introduceres til gluten før efter 6 måneders alderen, men disse anbefalinger blev i 2015 lavet om, da der ikke er fundet videnskabelig dokumentation for at vente med at introducere gluten.

Gluten findes især i hvede, mens...

Læs mere i Babylex

PKU

Phenylketonuri, PKU, er en stofskiftedefekt og det kaldes også nogle gange for "Føllings syge" efter den læge, som opdagede sygdommen i 1934.

I Danmark er det jordemoderen, der efter fødslen, undersøger om barnet har PKU. Dette gøres ved at tage en blodprøve, en hælprøve på alle nyfødte. Prøven skal tages når barnet er mellem 48-72 timer gammel. Får man et positivt resultat på prøven, skal barnet have behandling før det er 2 uger gammelt og indenfor 24 timer efter det positive...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg vil lige fortælle, at vores datter nu falder i søvn helt af sig selv, og vi har slet ikke haft en kamp med at lære hende det.

Vi skylder dig æren for det, da vi har fulgt dine råd fra din bog og din brevkasse.

Så tusind tak!

Mor til pige på 18 måneder


Annonce