Annonce

Annonce

Brev:

Af med bleen - hvordan hjælper vi bedst?


5. maj 2021

Kategori:
Alder:
3 år, 6 mdr.

Af med bleen - hvordan hjælper vi bedst?

Hej Helen

Jeg har lige et spørgsmål omkring storebror også :)

Han er ved at være 3,5 år gammel, masser af vilje og selvstændighed. Det er jo godt men giver selvfølgelig også lidt udfordringer - især når det kommer til at smide bleen.

Jeg skrev til dig for ca. 8 måneder siden, med lidt samme problemstilling. Vi øvede pottetræning og havde ok succes med at tisse på potten, men han sagde ikke til når han havde lavet afførring og gik tit rundt med det længe. Vi snakkede om at der måske var lidt mange ting på det tidspunkt - f.eks. børnehave og han var blevet storebror så det derfor ikke var det rigtige tidspunkt at gå all in på træning. Så vi tog det egentlig lidt med ro omkring det og øvede lidt her og der.

Vi prøvede at hjælpe ham til at blive skiftet, så snart vi opdagede at han havde lavet i bleen og vi øvede også toilet ifm bad.

For fornyligt har vi igen også prøvet at hjælpe ham på toilet fra morgenen af og om aftenen inden han skal puttes, men derudover har vi ikke haft en fast rytme. Det lykkes ofte, hvis humøret er godt. Hvis han ikke kan tisse inden han skal i bad, har vi også oplevet at han siger at han skal tisse så snart han sætter sig i badekaret. Så kan vi hjælpe ham på toilet, få tisset og ned i bad igen.

Vi oplever også at han godt kan sige at han skal lave stort - hvis vi f.eks. spørger ham, fordi vi kan se at det er det han har gang i. Jeg tror dog kun det er lykkes en gang eller to at lokke ham på toilet i den forbindelse. I morges sagde han lige ud at han hellere ville lave i bleen. Så vi mener jo at han er bevist om at han tisser og laver.

Han siger nogle gange til når han har lavet stort og gerne vil skiftes, men oftest ikke. Derudover er der den udfordring at når vi siger at nu skal vi lige ...


Annonce

... ind og tisse, så stritter han ofte i mod. Han vil ikke, bliver sur (nogle gange meget sur), han siger at han ikke skal tisse eller at han lige har tisset i bleen, så han vil ikke på toilet.

Det gør det rigtig svært at praktisere toiletbesøgene og de går ofte i hårdknude. Jeg ønsker på ingen måde at det skal blive en træls oplevelse eller noget der minder om tvang - det får vi bare ikke noget ud af.

Hvad gør vi bedst for at komme videre?

Vi har været til møde i børnehaven, om generel trivsel, og der foreslog hun at vi om en måneds tid, når det bliver varmere i vejret simpelthen fjerner bleen og ser om han ikke på den måde bliver mere bevist om at han skal på toilet. Hun mener at bleerne i dag er så gode at det ikke rigtig bliver ubehageligt, når de har lavet i bleen.

Jeg har også læst en bog jeg er blevet anbefalet - "Pottetræning på 3 dage". Jeg ved ikke om du kender den, men hvis du gør kunne jeg godt bruge lidt input. Nogle af de ting der står deri, virker ret logiske. De nævner f.eks. også det der med at bleerne er gode til at absorbere, men at det også er en tryghed, da de jo aldrig har oplevet andet. Og hvordan skal vi forvente at børnene lærer at det er mest rigtigt at tisse på potten, når vi lige bagefter putter en ble på dem igen.

Metoden går meget kort fortalt ud på at man tager bleen af og øver gennem forskellige faser og til sidst har barnet lært at besørge på potte/toilet. Det virker ret intenst og omfattende.

Jeg er ikke sikker på at denne metode er rigtig for os. Jeg ønsker i hvert fald ikke at det skal påvirke hans selvværd negativt.

Jeg ved ikke hvilken vej der er den rigtige at gå for at hjælpe ham til at blive blefri. Jeg håber du har lidt gode råd og tanker omkring dette.

Med venlig hilsen
Mor

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

1. november 2023 | Opdragelse | 3 år, 11 mdr.

Min søn er meget farsyg

Hej Helen. Min søn på knap 4 år er meget farsyg og til tider afvisende...

Læs hele brevet og Helens svar


13. oktober 2023 | Kost og ernæring | 3 år, 3 mdr.

Kost - 3 år, 3 mdr.

Kære Helen. Lillebror har ikke spist kød eller kylling siden han var 2 år....

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2023 | Renlighed | 3 år, 3 mdr.

Tisser pludselig i bukserne

Kære Helen Min skønne 3årige datter kom for ca 4 måneder siden og sagde til...

Læs hele brevet og Helens svar


4. september 2023 | Opdragelse | 3 år, 1 mdr.

Lillebror og upassende ord

Kære Helen Det er et par år siden at vi sidst har taget kontakt til dig. Der...

Læs hele brevet og Helens svar


8. august 2023 | Sovevaner | 3 år, 5 mdr.

Pige sover utrolig dårligt - del 2.

Kære Helen, tusind tak for dit lange, gode respons. Nu er hustruen også lige...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Flyverdragter til børn

Flyverdragter er nødvendige, og de fleste børn starter med at bruge en flyverdragt, når de begynder at kravle omkring i 1 års alderen.

Flyverdragter er til leg udenfor - ikke til at sove i. De fleste flyverdragter er meget varme og kan også være lidt stive i stoffet, og nogle flyverdragter er faktisk så stive og tunge, at de gør det svært for barnet at bevæge sig rundt. Derfor kan det være en god idé at vælge en flyverdragt, som ikke er alt for tung, og som netop giver...

Læs mere i Babylex

Mødregruppe

De fleste kommuner tilbyder nybagte mødre at komme i en mødregruppe, som oftest vil bestå af 5-8 mødre, som har barn i nogenlunde samme alder.

Sundhedsplejersken spørger, om man er interesseret i at være med i en mødregruppe og sender så invitationer ud til første gang, man mødes. Nogle gange mødes man første gang privat hos en af mødrene, andre gange mødes man i et lokale, som sundhedsplejersken bruger til formålet.

Det kan være en stor glæde at mødes med andre...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Der er ingen tvivl om at Helen er en sundhedsplejerske med hjertet på rette sted og det betyder meget for mig i perioder hvor jeg har været usikker på nogle ting.

Camilla Martin


Annonce