Annonce

Annonce

Brev:

Modstand ift. toiletbesøg 3,5 årig


2. november 2018

Kategori:
Alder:
3 år, 6 mdr.

Modstand ift. toiletbesøg 3,5 årig

Kære Helen.

Vi har en dejlig aktiv og glad dreng på 3,5 år. Vi er deleforældre og har et godt samarbejde og mange fælles oplevelser.

Siden januar 2017 (mens han gik i vuggestue) har han haft svært ved at give slip på sin afføring i bleen. Han kunne sætte sig forskellige steder for at presse, men blev sjældent helt færdig og kunne lave flere gange kort efter hinanden. Oftest lod vi ham bruge den tid, han havde brug for. Indimellem forstyrrede det han og os midt i maden eller andre situationer. Vi oplevede ikke, at han havde ondt, da han ikke viste nogen tegn på det før og efter, men virkede utryg/irritabel. Vi prøvede at give ham noget pulver i vand, som lægen anbefalede, så han lettere kunne komme af med det.

Efter opstart i børnehaven i marts 2017 har vi været bekymrede for, hvordan det skulle gå der, da det er en naturbørnehave og et stort sted med godt 100 børn. I sommers gik han en del uden ble og lærte ret hurtigt at tisse ude og inde – ikke ret mange uheld. Men han blev meget utryg, når han skulle lave afføring.

Han blev blefri om dagen i august/september, men bruger stadig natteble. I en periode havde han ofte lavet afføring i underbukserne og blev selvfølgelig meget ked af det. Nu er der næsten igen ”uheld” ...


Annonce

... i børnehaven.

Vi oplever, at han går og holder på ”det” hele dagen i børnehaven. Han går ofte og tager sig til skridtet og klynker lidt og siger, han ikke vil/skal/kan lave noget på toilettet. Det resulterer i, at han for tiden laver afføring efter han er puttet i seng, hvilket selvfølgelig også bliver en træls oplevelse.

Vi har forsøgt at motivere med at give ham stjerner for hver gang, der kom noget i toilettet, dog med stor hjælp/løft til at nå derind. Det foregik over en lang periode for at optjene 12 stjerner og de sidste 5 gik strålende, hvor han selv sagde, at han skulle lave og selv gik derind. Han pressede meget for at få lavet noget. Velviljen kom med udsigt til at få en stor legeting. Men enten kunne han ikke forstå sammenhæng mellem toiletbesøg og gaven eller måske forsvandt motivationen hurtigt, da han havde opnået stjerner og gave. Vi endte med at droppe stjernerne.

Vi prøver på ikke at gøre et stort nummer ud af problemet og taler positivt og anerkendende til ham.

1. Har du nogle forslag til, hvordan vi kan gribe det an?
2. Har du anbefalinger ift. hvad vi kan sige/ ikke bør sige før, under og efter toiletbesøg/uheld i bukser?
3. Har du nogle råd ift. det at smide nattebleen?

Kærlig hilsen
HV

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

11. februar 2019 | Renlighed | 3 år, 7 mdr.

Problemer med renlighed hos 3-årig

Kære Helen. Jeg skriver ang. problemer med at få min datter renlig, for det...

Læs hele brevet og Helens svar


5. februar 2019 | Sovevaner | 3 år

Hjælp - udfordringer med søvn II

Kære Helen Mange tak for dit svar. Mit brev var ikke så detaljeret men...

Læs hele brevet og Helens svar


30. januar 2019 | Diverse | 3 år, 3 mdr.

Børnehaveskift - hvordan fortæller vi det?

Kære Helen. Tusind tak for dit svar angående vores datters børnehaveskift....

Læs hele brevet og Helens svar


27. januar 2019 | Diverse | 3 år, 3 mdr.

Børnehaveskift

Kære Helen. Vi har en datter på 3 år og tre måneder. Hun startede i...

Læs hele brevet og Helens svar


21. januar 2019 | Sovevaner | 3 år

Hjælp! Udfordringer med søvn

Kære Helen Jeg har store udfordringer med at få min dreng på knap 3 år til...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Medicin

Et lille barn må aldrig få medicin uden at lægen har ordineret det. Børn skal have helt andre mængder end voksne og reagerer anderledes på visse produkter. Du skal altid følge lægens instruks. Er der f.eks. ordineret penicillin i 6 dage så er det vigtigt at du giver medicinen i 6 dage og ikke stopper efter 3 dage, fordi du synes at barnet virker frisk og rask. Hvis du stopper for hurtigt risikerer du at sygdommen vender tilbage.

Medicin kan gives flydende. Evt. med en lille...

Læs mere i Babylex

Lægeundersøgelser

Det anbefales at bestille tid hos lægen når barnet er henholdsvis 5 uger, 3 mdr., 5 mdr., 1 år, 15 mdr., 2 år, 3år, 4 år, 5 år og 12 år. Lægen vurderer her barnets sundhedstilstand og måler barnets længde og vægt. Det er også på de angivne tidspunkter at vaccinationsprogrammet ligger.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for kampen i medierne mod ’skrig dig i søvn’ metoden. Den er godt nok sej!

Jeg videresendte dit indlæg fra din egen side til en kollega, som var grædefærdig af tvivl over om hun var en dum og dårlig mor, når hun bare blev ved med at gå ind til sin grædende søn om aftenen. Hun var simpelthen så lettet og følte sig så godt bakket op. Hun havde fået mange ’gode råd’ fra venner og familie, som også havde forsikret hende om at hun både forkælede barnet og gjorde det utrygt (?!?) med sin inkonsekvens og blødsødenhed.

Det er en vigtig, vigtig kamp du kæmper for at få spredt et væsentligt budskab!


Annonce