Annonce

Annonce

Brev:

Modstand ift. toiletbesøg 3,5 årig


2. november 2018

Kategori:
Alder:
3 år, 6 mdr.

Modstand ift. toiletbesøg 3,5 årig

Kære Helen.

Vi har en dejlig aktiv og glad dreng på 3,5 år. Vi er deleforældre og har et godt samarbejde og mange fælles oplevelser.

Siden januar 2017 (mens han gik i vuggestue) har han haft svært ved at give slip på sin afføring i bleen. Han kunne sætte sig forskellige steder for at presse, men blev sjældent helt færdig og kunne lave flere gange kort efter hinanden. Oftest lod vi ham bruge den tid, han havde brug for. Indimellem forstyrrede det han og os midt i maden eller andre situationer. Vi oplevede ikke, at han havde ondt, da han ikke viste nogen tegn på det før og efter, men virkede utryg/irritabel. Vi prøvede at give ham noget pulver i vand, som lægen anbefalede, så han lettere kunne komme af med det.

Efter opstart i børnehaven i marts 2017 har vi været bekymrede for, hvordan det skulle gå der, da det er en naturbørnehave og et stort sted med godt 100 børn. I sommers gik han en del uden ble og lærte ret hurtigt at tisse ude og inde – ikke ret mange uheld. Men han blev meget utryg, når han skulle lave afføring.

Han blev blefri om dagen i august/september, men bruger stadig natteble. I en periode havde han ofte lavet afføring i underbukserne og blev selvfølgelig meget ked af det. Nu er der næsten igen ”uheld” ...


Annonce

... i børnehaven.

Vi oplever, at han går og holder på ”det” hele dagen i børnehaven. Han går ofte og tager sig til skridtet og klynker lidt og siger, han ikke vil/skal/kan lave noget på toilettet. Det resulterer i, at han for tiden laver afføring efter han er puttet i seng, hvilket selvfølgelig også bliver en træls oplevelse.

Vi har forsøgt at motivere med at give ham stjerner for hver gang, der kom noget i toilettet, dog med stor hjælp/løft til at nå derind. Det foregik over en lang periode for at optjene 12 stjerner og de sidste 5 gik strålende, hvor han selv sagde, at han skulle lave og selv gik derind. Han pressede meget for at få lavet noget. Velviljen kom med udsigt til at få en stor legeting. Men enten kunne han ikke forstå sammenhæng mellem toiletbesøg og gaven eller måske forsvandt motivationen hurtigt, da han havde opnået stjerner og gave. Vi endte med at droppe stjernerne.

Vi prøver på ikke at gøre et stort nummer ud af problemet og taler positivt og anerkendende til ham.

1. Har du nogle forslag til, hvordan vi kan gribe det an?
2. Har du anbefalinger ift. hvad vi kan sige/ ikke bør sige før, under og efter toiletbesøg/uheld i bukser?
3. Har du nogle råd ift. det at smide nattebleen?

Kærlig hilsen
HV

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Lav en babybog med en CEWE FOTOBOG Kids

Små børn elsker at se på billeder af sig selv og familien! Det er sjovt at bladre i en babybog og så opdage en masse kendte ansigter. Samtidig er det en god måde at snakke enkelt sammen om de vigtige relationer som for eksempel: mor, far, søskende, bedsteforældre, fastre, mostre, onkler og nære ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

12. april 2019 | Sovevaner | 3 år

Godnat - 3 år

Kære Helen Jeg har simpelthen brug for hjælp, min mand og jeg er ikke stolte...

Læs hele brevet og Helens svar


26. marts 2019 | Diverse | 3 år, 4 mdr.

Forberedelse i forbindelse med flytning

Kære Helen, Tusinde tak for dine svar på mine to nylige spørgsmål – de var...

Læs hele brevet og Helens svar


24. marts 2019 | Kost og ernæring | 3 år, 4 mdr.

Vitaminpiller - 3 år, 4 mdr.

Kære Helen, Jeg har et (for en gangs skyld) kort spørgsmål: Da min datter...

Læs hele brevet og Helens svar


24. marts 2019 | Kost og ernæring | 3 år, 4 mdr.

Spisevaner - 3 år, 4 mdr.

Kære Helen, Da min nu 3årige datter begyndte at få fast føde som 5-6 måneder...

Læs hele brevet og Helens svar


4. marts 2019 | Opdragelse | 3 år, 4 mdr.

Raserianfald - 3 år, 4 mdr.

Kære Helen, Jeg har desperat brug for dine gode råd og tips til at håndtere...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tvillinger og trillinger

Vær opmærksom på at flere kommuner yder tilskud til forældre med tvillinger. Hør også din sundhedsplejerske om der er mulighed for at komme med i en tvillingemødregruppe. Det kan være rart at møde andre ligestillede og mange har stor fordel af at kunne købe brugt tøj, barnevogn mv.

Læs mere i Babylex

Fordøjelse

Barnets første afføring kaldes meconium og den er helt sort. I takt med at barnet får mere mælk, skifter afføringen farve og man kan på afføringen således se om barnets fordøjelse fungerer.

Babyer som kun får brystmælk vil ofte have en gul afføring, som kan gå lidt over i det grønlige. Lugten er syrlig, men ikke ubehagelig og afføringen virker lidt tynd og grødet. Børn der ammes kan have flere dage imellem deres afføringer.

Babyer der både får brystmælk og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dine altid yderst brugbare svar. Det er en fantastisk service at kunne skrive til dig og få din kyndige vejledning igen og igen.

- Tak fra tvillingernes mor


Annonce