Annonce

Annonce

Brev:

Skuffet over systemet


19. maj 2022

Kategori:
Alder:
3 år

Skuffet over systemet

Kære Helen

Min skønne datter er startet i børnehave d. 1. maj. Den første uge gik med indkøring, næste prøve at få hende til at sove og denne har hun så været syg og kommet tilbage i dag.

Hun er utrolig tillidsfuld og glad. Hun siger "alle mine venner" om de nye legekammerater. Hun løber hen og leger med alle, børn og voksne. Samtidig har hun svært ved at holde fokus dernede og løber fra ting til ting.

Nu vil de søge om midler til "tidlig indsats". Og her gik jeg og var så stolt af min datters tillidsfulde, glade væsen. De kalder hende "fuldstændig ukritisk", men det genkender jeg ikke. Hun er nemlig rigtig god til hurtigt at bedømme folk. Hun kommunikerer ikke med "urolige" mennesker i Brugsen og hun snakker glad og gerne med andre. Ligesom hendes mor - ja hun har det ikke fra fremmede.

Når hun ikke ved hvad der skal ske, så bliver hun urolig. Herhjemme kan hun sagtens sidde og lege med noget længe. Men hun bliver urolig og kan finde på at slå for opmærksomhed hvis hun ikke ved hvad der sker.

Jeg har været i et psykisk voldelig forhold med hendes far, græd hver eneste dag gennem graviditeten og indtil jeg bad ham pakke sine ting sidste år. Han kører stadig på mig. Hun ser ham hveranden weekend og det er rigtig svært ...


Annonce

... for mig. Hun reagerer når hun skal derhen og kommer hjem.
Hendes liv er også blevet noget forstyrret af først far der flytter og så fik jeg lillesøster i september. Jeg får en masse hjælp til at bearbejde det hele og det føles som om mit liv bliver bedre dag for dag.

Jeg er så stolt af min lille, skønne datter. Trods der sker trælse ting, bevarer hun sit gode humør og elsker bare at være til. Hun er sød, imødekommende, fantasifuld, utrolig modig. Selvfølgelig bliver hun også ked af det eller sur engang imellem, men ikke noget kram og kærlighed ikke kan ordne.

Det er svært når nogen siger der er noget så "galt" med ens datter som man ikke selv ville ændre. Jo, mere ro i børnehaven så hun selv kan følge med ville være dejligt. Hun er opmærksom på på alle de ting der sker omkring hende og vil gerne være med i det hele.

Hvordan vender jeg dette konstruktivt? Hvordan "hjælper" man hende bedst? Jeg føler det helt ærligt som et overgreb på hende og hendes natur. Altså, hvis hun ikke var sød overfor andre, men det er hun jo. Selvfølgelig kan hun også blive ked af det når en tager en gynge, men det skal de vel også lære er sådan det foregår der? Jeg har ikke lyst til at ændre på hende. De kan så hurtigt blive små voksne.

Hilsen
mig

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

1. december 2023 | Sygdom | 3 år

Sulte- og tisse-strejke i forbindelse med børnehavestart

Hej Helen Vi har kunne bruge rigtig mange af dine svar de sidste 3 år....

Læs hele brevet og Helens svar


13. oktober 2023 | Kost og ernæring | 3 år, 3 mdr.

Kost - 3 år, 3 mdr.

Kære Helen. Lillebror har ikke spist kød eller kylling siden han var 2 år....

Læs hele brevet og Helens svar


17. september 2023 | Opdragelse | 2 år, 10 mdr.

2 år og 10 måneder, fyldt med personlighed

Kære Helen, Tak for dit svar til vores sidste brev, om vores lillesøster....

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2023 | Renlighed | 3 år, 3 mdr.

Tisser pludselig i bukserne

Kære Helen Min skønne 3årige datter kom for ca 4 måneder siden og sagde til...

Læs hele brevet og Helens svar


10. september 2023 | Opdragelse | 2 år, 10 mdr.

Næsten 3 år og aftenritual

Hej Helen. Jeg har en meget sød og kærlig datter på 2 år og 10 måneder, som...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Bleskift

Et nyfødt barn skal have skiftet ble ofte, i begyndelsen er det mellem 6 og 10 gange i døgnet.

Før bleskift er det rigtig godt, hvis man har samlet de ting man skal bruge sammen, så det er klar: vaskefad, vaskeklude, rene bleer, håndklæde, undertøj osv.

Spæde børn kan ikke lide at få alt tøjet af, så når bleen skal skiftes, så vil dit barn være mere rolig, hvis du lader det beholde noget af tøjet på imens. Det er derfor smart med bodystockings og lignende som kan...

Læs mere i Babylex

Angst hos børn

Børn vil i løbet af deres liv have perioder, hvor de er bange for forskellige ting. Man kan skelne lidt imellem frygt og angst. Barnet kan f.eks. blive bange for en stor hund der står og gør - her er der tale om frygt, og det kan være hensigtsmæssigt, fordi det er med til at holde barnet fra en situation, som måske kan være farlig.

Angst ligger lidt dybere og det kan f.eks. være når barnet ikke kan falde i søvn på grund af f.eks. tordenvejr. Når barnet oplever angst, så oplever...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Jeg beder dig om hjælp, for jeg ved ikke hvad jeg ellers skal stille op. Jeg har læst flere af dine råd på nettet og jeg syntes du er hamrende dygtig og har hjertet på rette sted.

Et kæmpe stort TAK fra en fan.

Rikke


Annonce