Annonce

Annonce

Brev:

Skuffet over systemet


19. maj 2022

Kategori:
Alder:
3 år

Skuffet over systemet

Kære Helen

Min skønne datter er startet i børnehave d. 1. maj. Den første uge gik med indkøring, næste prøve at få hende til at sove og denne har hun så været syg og kommet tilbage i dag.

Hun er utrolig tillidsfuld og glad. Hun siger "alle mine venner" om de nye legekammerater. Hun løber hen og leger med alle, børn og voksne. Samtidig har hun svært ved at holde fokus dernede og løber fra ting til ting.

Nu vil de søge om midler til "tidlig indsats". Og her gik jeg og var så stolt af min datters tillidsfulde, glade væsen. De kalder hende "fuldstændig ukritisk", men det genkender jeg ikke. Hun er nemlig rigtig god til hurtigt at bedømme folk. Hun kommunikerer ikke med "urolige" mennesker i Brugsen og hun snakker glad og gerne med andre. Ligesom hendes mor - ja hun har det ikke fra fremmede.

Når hun ikke ved hvad der skal ske, så bliver hun urolig. Herhjemme kan hun sagtens sidde og lege med noget længe. Men hun bliver urolig og kan finde på at slå for opmærksomhed hvis hun ikke ved hvad der sker.

Jeg har været i et psykisk voldelig forhold med hendes far, græd hver eneste dag gennem graviditeten og indtil jeg bad ham pakke sine ting sidste år. Han kører stadig på mig. Hun ser ham hveranden weekend og det er rigtig svært ...


Annonce

... for mig. Hun reagerer når hun skal derhen og kommer hjem.
Hendes liv er også blevet noget forstyrret af først far der flytter og så fik jeg lillesøster i september. Jeg får en masse hjælp til at bearbejde det hele og det føles som om mit liv bliver bedre dag for dag.

Jeg er så stolt af min lille, skønne datter. Trods der sker trælse ting, bevarer hun sit gode humør og elsker bare at være til. Hun er sød, imødekommende, fantasifuld, utrolig modig. Selvfølgelig bliver hun også ked af det eller sur engang imellem, men ikke noget kram og kærlighed ikke kan ordne.

Det er svært når nogen siger der er noget så "galt" med ens datter som man ikke selv ville ændre. Jo, mere ro i børnehaven så hun selv kan følge med ville være dejligt. Hun er opmærksom på på alle de ting der sker omkring hende og vil gerne være med i det hele.

Hvordan vender jeg dette konstruktivt? Hvordan "hjælper" man hende bedst? Jeg føler det helt ærligt som et overgreb på hende og hendes natur. Altså, hvis hun ikke var sød overfor andre, men det er hun jo. Selvfølgelig kan hun også blive ked af det når en tager en gynge, men det skal de vel også lære er sådan det foregår der? Jeg har ikke lyst til at ændre på hende. De kan så hurtigt blive små voksne.

Hilsen
mig

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Navnesutten® – slut med forbyttede og forsvundne sutter.

Har dit barn fået den forkerte sut med hjem fra vuggestuen eller dagplejen? Med Navnesutter er det slut med sutter, der forsvinder og bliver forbyttet.

Hvad er en Navnesut?
Hos Navnesutten® kan du få graveret navn eller en anden tekst på dit barns yndlingssutter, f.eks. fra ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

31. juli 2022 | Renlighed | 3 år

3 årig blefri

Hej Helen. Jeg har en søn, der lige er blevet 3 år. Han har egentlig længe...

Læs hele brevet og Helens svar


26. juli 2022 | Renlighed | 2 år, 10 mdr.

Hjælp til at smide bleen - 2 år, 10 mdr.

Hej Helen. Du har tidligere hjulpet os med gode råd til vores mange...

Læs hele brevet og Helens svar


29. juni 2022 | Udstyr | 3 år, 1 mdr.

3 årig der nu kan åbne døre

Hej Helen Jeg har en dejlig 3 årig pige (lige fyldt 3 i maj). Vi bor på...

Læs hele brevet og Helens svar


8. juni 2022 | Sovevaner | 2 år, 11 mdr.

Bedre søvnrutiner

Kære Helen Min datter er nu knap 3 år og vores putning er bare blevet værre...

Læs hele brevet og Helens svar


2. juni 2022 | Opdragelse | 3 år, 1 mdr.

For glad for andre

Hej Helen Tusind tak for dit sidste svar, det var rigtig godt til at få...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Lægeundersøgelser baby og børn

I Danmark er det fastlagt ved lov, at alle børn skal tilbydes forebyggende helbredsundersøgelser ved egen læge. Det anbefales at bestille tid hos lægen, når barnet er henholdsvis 5 uger, 3 mdr., 5 mdr., 1 år, 15 mdr., 2 år, 3 år, 4 år, 5 år og 12 år.

Undersøgelserne indeholder også vaccinationer og en samtale med lægen, hvor I taler om barnets trivsel, og om barnet udvikler sig som forventet. Lægen vil måle og veje barnet og her se, om barnet følger sin vækstkurve. Barnets...

Læs mere i Babylex

Tilstoppet tårekanal

Mange nyfødte børn har en tilstoppet tårekanal. Barnet ser ud som om, at det har søvnklatter i øjenkrogen hele tiden, eller at øjnene konstant virker fugtige.

Tårekanalen er en tynd kanal, som løber fra den inderste øjenkrog til næsen. Det er bl.a. den, der får os til at snøfte, når vi græder.

Tårer er 'øjnenes sprinkleranlæg'. Tårerne løber i en konstant strøm fra øverste, yderste øjenkrog ned og renser øjnene. Øjenvipperne er en slags 'vinduesviskere', og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tusind tak for dine mange professionelle og anvendelige svar. De har været os til rigtig stor gavn og hjulpet til at stå på egne ben.

Tak for denne brevkasse, som er fantastisk

Hilsen Theas mor og far


Annonce