Annonce

Annonce

Brev:

Genert 4-årig pige :-)


8. oktober 2021

Kategori:
Alder:
4 år, 3 mdr.

Genert 4-årig pige :-)

Hej Helen,

Jeg har brug for at få lidt gode råd eller vejledning til at håndtere min datters generthed, som jeg synes hæmmer hende lidt i dagligdagen.

Hun er næsten lige blevet 4 år, og hun er glad pige som trives, men jeg synes hun skiller sig lidt ud i forhold til de andre børn i børnehaven (jeg ved godt, man ikke skal sammenligne børn, men det er lidt svært nogle gange, synes jeg).

Hun er en pige der elsker glimmer, neglelak, "sminke" osv, en rigtig pynte pige :) Hun elsker at tegne og er vildt dygtig til det! Samtidig er hun en vildbasse - hun er frygtløs, og der er ikke meget hun ikke tør. Men det er altså kun iblandt familien hun er sådan :)

Hende og jeg har et meget tæt mor-datter-forhold. Nogen mener at hun er FOR knyttet til mig - Kan man blive det?
Hun sover sammen med mig, og har gjort det siden hun blev født. Hun vil ikke sove alene (og det gør mig nu heller ikke noget).
Hendes far og jeg er ikke sammen, men hun ser ham ofte flere gange om ugen, hvor han kommer forbi. Men hun gider ham faktisk ikke rigtig. Hun gider ham kun når de skal lave noget sjovt. Ellers er det kun mig der dur.

Hun er en stille pige når hun er ude blandt andre mennesker, det har hun også altid været! Det samme siger de hun er i børnehaven. De siger også, at hun er en "pleaser", altså hun bekymrer sig meget om de andre børn, vil gerne hjælpe de vokse, og trøster/krammer hvis der er et barn der græder. Hun er meget vellidt blandt børnene og de vil gerne lege med hende. Men som børnehaven siger: "hun søger ikke kammeraterne, men legen". Hun vil heller ikke sige hej til børnene om morgenen ...


Annonce

... eller hvis vi fx møder dem ude i byen. Er dette normalt for en 4-årig?

Hendes generthed er nok genetisk. Jeg var selv meget genert som barn, men er vokset fra det med årene. Jeg husker at det var en hæmsko for mig i barndommen, og jeg ønsker ikke det samme for min datter. Hvordan støtter jeg hende bedst muligt i at udfolde sig selv, så hun ikke bliver begrænset i sit liv?

Hvis vi går på gaden, og en fremmed stopper op, og spørger os noget. Så er hun meget uforstående overfor hvorfor jeg dog snakker med ham/hende.
Sidder vi i bussen, og en person kigger på hende og smiler, så gemmer hun sig med hænderne for øjnene. Hun bliver tydeligt utryg.

Jeg kan fornemme, at hun gerne VIL lege med andre børn, men hun vil have mig med. Det kan være på legepladsen, eller fx i sommers hvor vi var på ferie. Der var en pige som rigtig gerne ville lege med hende. Men min datter turde ikke snakke med hende. Hun sagde til mig i flere dage, at hun gerne ville lege med hende. Men det blev ikke til noget, fordi hun ikke havde mod til det. På den måde, synes jeg hendes generthed begrænser hende i at skabe sociale relationer.

Jeg elsker (selvfølgelig), at bruge tid sammen med min datter, være kreative, tage ud i naturen og opleve en masse, og vi hygger os altid sammen. Hun bliver faktisk aldrig passet, men jeg er tvivl, om jeg skal prøve at få hende til at løsrive sig lidt fra mig? Få hende passet mere?

Hun er i øvrigt også altid ked af at blive afleveret i børnehave, hun vil bare gerne være sammen med mig, siger hun. Det er lidt hårdt.

Jeg glæder mig til at høre dine tanker...

Kærlig hilsen
mor

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Navnesutten® – slut med forbyttede og forsvundne sutter.

Har dit barn fået den forkerte sut med hjem fra vuggestuen eller dagplejen? Med Navnesutter er det slut med sutter, der forsvinder og bliver forbyttet.

Hvad er en Navnesut?
Hos Navnesutten® kan du få graveret navn eller en anden tekst på dit barns yndlingssutter, f.eks. fra ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

11. september 2022 | Renlighed | 4 år, 1 mdr.

Laver lort i underbukserne

Kære Helen Vi oplever udfordringer i forhold til afføring herhjemme. Vores...

Læs hele brevet og Helens svar


1. september 2022 | Opdragelse | 3 år, 10 mdr.

Hjælp til sur 3 årig

Hej Helen, Vi har Storesøster R. på 3 år og 10 måneder og lillebror H. på...

Læs hele brevet og Helens svar


2. august 2022 | Sovevaner | 4 år, 6 mdr.

Stor forskel på om det er mor eller far der putter

Kære Helen Så er Laura allerede 4,5 - og alt går så fint. Vi har en...

Læs hele brevet og Helens svar


23. juni 2022 | Opdragelse | 4 år, 9 mdr.

Opfølgning - fjollet 4-årig

Kære Helen Mange tak for din tilbagemelding vedrørende vores fjollede pige...

Læs hele brevet og Helens svar


10. juni 2022 | Opdragelse | 4 år, 6 mdr.

Overgearet 4.5 årig

Kære Helen. Jeg skriver til dig, da det igen kunne være rart med lidt...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Mødregruppe

De fleste kommuner tilbyder nybagte mødre at komme i en mødregruppe, som oftest vil bestå af 5-8 mødre, som har barn i nogenlunde samme alder.

Sundhedsplejersken spørger, om man er interesseret i at være med i en mødregruppe og sender så invitationer ud til første gang, man mødes. Nogle gange mødes man første gang privat hos en af mødrene, andre gange mødes man i et lokale, som sundhedsplejersken bruger til formålet.

Det kan være en stor glæde at mødes med andre...

Læs mere i Babylex

Epiduralblokade ved fødsel

En epiduralblokade bruges til fødende kvinder, når man ønsker at smertelindre dem fuldstændig under f.eks. udvidelsesfasen, hvorefter man så kan trappe bedøvelsen ned, og den fødende kan presse sit barn ud. Det kaldes også en rygmarvsbedøvelse.

Man har på danske fødesteder idag mulighed for at få en "walking epidual", hvor den fødende har mulighed for at bevæge sig lidt mere. Den tager toppen af smerterne, men er ikke så kraftigt bedøvende, som en egentlig epiduralblokade er.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Jeg vil lige sige mange tak for dit gode og præcise svar på mit spørgsmål om "Afbrudt søvn efter dagplejestart". Jeg fik lige præcis den vejledning, jeg manglede. Så tusind tak og fortsat god dag.

Kærlig hilsen
Victors stolte mor.


Annonce