Annonce

Annonce

Brev:

Problemet er maden


26. september 2020

Alder:
6 mdr.

Problemet er maden

Hej Helen.

Først vil jeg gerne takke dig for dit råd omkring at give vores pige flasken i søvne. Det hjalp virkelig!

Nu er hun 6 mdr. og 1 uge gammel. Stadig fyldt med energi, hun elsker at være aktiv og er glad og smilende (:

Jeg har tilmed læst mig frem til at rigtig mange er nødt til at give flasken i søvne, særligt i tigerspringene, fordi babyerne ikke kan overskue at spise vågen.

Vores pige er i meget udvikling, og det syntes jeg hun er mere end hendes krop slapper af og vi kan stadig kun få flasker i hende sovende. Når hun giver tegn til at hun er sulten, giver hun kort efter tegn på træthed, og det passer jo fint, så kan jeg få flasken i hende. Men det er som om, at efter vi startede med at give hende den sovende, er det en tryghed for hende at få flasken på den måde. Hvis det er kort tid efter hun er vågnet og hun bliver sulten, må jeg få hende ned i mine arme, det er ikke altid at hun er helt sovende, men hvis hun er, vågner hun nogen gange 10 minutter efter hun har fået flasken, og er klar på det hele igen. Det er kun mig der kan give hende flasken. Selv hvis hun er helt sovende afviser hun i fars og andres arme, indtil hun kommer over til mig, hvor hun her tager den fint.

Skemaden gik fint i starten, og i samarbejde med egen sundhedsplejeske skulle vi sætte hende op i skemad til 1/5 decilitter, nu er hun nede på det hun startede med, en kvart decilitter og her spiser hun ikke op, men afviser den. Vi er heldige hvis vi får 5 skeer i hende pr. måltid, og hun kan godt blive sur når hun ser maden.

Vi har prøvet forskelligt skemad, og der er ikke noget hvor hun har været super vild efter at ...


Annonce

... smage og på intet tidspunkt givet udtryk for at hun er glad for det hun får. Vi har prøvet at underholde med legetøj, uden legetøj og vi giver hende altid en tallerken med mad og grøntsager, hendes ske og gaffel så hun under måltiderne kan undersøge maden. Her kan hun godt give tegn på, at hun hellere vil have en flaske og så må jeg få hende ned og hun spiser flasken fint. tit vender hun sig ind imod mit bryst når hun får flasken.

Vores sundhedsplejeske sagde vi skulle prøve at lade hende vente med at spise til hun tog den i vores arme uden problemer og uden at blive ked af det, her gik 9 timer og til sidst var hun så ked af det og virkede frustrerede fordi vi ændrede på noget der lykkedes og noget hun var vant til, at give den sovende eller mere eller mindre sovende, fordi hun var sulten og stoppede først da jeg fik hende ned i mine arme, mere eller mindre sovende hvor hun spiste fint og var glad bagefter. på de mange timer, tog hun små 30 ml. her og der, blev tilbudt de samme antal måltider skemad og her spiste hun ligeså lidt som havde hun fået flasker i mellemtiden. Jeg har haft en tanke om det er en spiseforstyrrelse min datter har og om hun en dag helt stopper med at spise.
Vores sundhedsplejeske mener at hun er sansesensitiv.

Mit spørgsmål til dig er:

Skal vi være bekymret for hendes adfærd omkring flasken og skemaden?

Er det måske et tegn fra min datter, at det er gået for stærkt med skemaden?

Skal jeg være bekymret for at min datter en dag stopper helt med at vil have mad, når hun har dette adfærd omkring mad og flaske?

Kan det være mig der gøre noget forkert?

Venlig hilsen Pernille (:

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

4. marts 2021 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Dagsplaner for Tvillinger på 7md, samt natflaske eller vand?

Hej Helen Vi har et sæt tvillinge piger på knap 7md. og efter de er begyndt...

Læs hele brevet og Helens svar


4. marts 2021 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Gider ikke rigtig grød/mos

Hej Helen, Nu er min søn blevet 6 mdr (den 18.2). Vi har kørt smagsprøver...

Læs hele brevet og Helens svar


27. februar 2021 | Sovevaner | 7 mdr.

Flaske om natten igen

Kære Helen. Vores datter har i flere måneder ikke fået flaske om natten....

Læs hele brevet og Helens svar


20. februar 2021 | Sovevaner | 5 mdr.

Power naps

Hej Helen Nu har jeg endnu et spørgsmål. Min søn er nu snart fem...

Læs hele brevet og Helens svar


19. februar 2021 | Sovevaner | 6 mdr.

Vågentid - 6 mdr.

Hej Helen. Hvad er dine tanker omkring at påvirke babys vågentid ved at øge...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Hofteklik

Alle nyfødte undersøges for hofteklik/hofteskred. Det betyder at lægen kan høre et lille klik, når han drejer barnets ben op mod maven og udad. Det skyldes at lårbenshovedet kan glide ud af hofteskålen ved denne bevægelse. Hvis barnet har hofteklik skal det behandles med en skinne, der holder benene i ”frøstilling”, så hofteleddet holdet på plads. Efter ca. 3 mdr. Er hoften stabil nok til at skinnen kan tages af.

Læs mere i Babylex

Rød numse

De fleste børn får ind imellem en rød numse fordi urin og afføring irriterer huden. Nogle børn mere end andre.

For at forebygge rød numse, er det vigtigt at skifte bleen tit og brug af salver og cremer bør altid holdes på et minimum. Lad barnets hud lufttørre og brug kun mild sæbe, når der er afføring ellers vil rent vand de fleste gange være nok.

Tør numsen grundigt også i folderne og brug f.eks. en føntørrer til at lufttørre huden med, men pas på den ikke bliver...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Jeg vil bare sige tusind tak for hjælpen! Det var et wake-up-call at få dit klare svar ... Dejligt at få at vide så entydigt at tingene ikke er i orden.

Alt går meget bedre nu, vi kan nemt aktivere ham, putning går stort set problemfrit nu og aflevering i vuggestue er også meget bedre. Det har været så godt at komme ud af den dårlige vane - jeg har bare ikke tidligere tænkt på at det var vaner der skulle ændres.

Tusind tak for hjælpen - det har betydet utrolig meget for os.

Med venlig hilsen
Rikke, mor til dreng på 21 måneder


Annonce