Annonce

Annonce

Brev:

Skemad og døgnrytme 6 måneder


20. august 2018

Alder:
6 mdr.

Skemad og døgnrytme 6 måneder

Kære Helen

Først og fremmest, tak for dine inputs på mit tidligere brev vedr putning af min knap 4 årlige datter. Det vigtigste jeg nok tog af dit brev var, at se på min datter - hvad udtrykker hun reelt af behov for og så imødekomme det. Så samme aften som jeg fik dit brev, blev min datter puttet (sent vel og mærket) i dobbeltsengen i smørhullet.

Vi opgav simpelthen at kigge på uret hvilket har resulteret i at vi 9-10 gange har puttet en træt og glad pige på 5-10min, hvor dagen har været snakket igennem og at det var ligemeget om det hed dobbeltsengen, på sofaen eller i egen seng. Oftest er klokken blevet 22.00 om aftenen (der har nu også været ulidelig varmt) og hun har så sovet til var 7.30. Pt hedder tidspunktet 21-21.30 og så vil vi vække hende tilsvarende det tidligere. Hun har sjældent været for træt i børnehave eller om eftermiddagen, men oftest i godt humør. Nu puttes hun oftest i egen seng af mig og evt med en bog. Det fungerer godt men vi synes nu stadig tidspunktet er sent. Hvor mange timer skal man forvente hun skal sove i den alder? Hun har altid sovet mindre end gennemsnittet.

Jeg forsøgte at tale med hende om hvordan hun kunne tænke sig at vi puttede hende, men hun virkede ikke til helt at forstå det med at “lave aftale” så vi tog den lidt fra dag til dag.

Vi droppede hurtigt talemåden som børnehaven anbefalede og gik “tilbage til” hvordan vi altid har talt til vores datter. Det virker også rigtig fint. Oftest. Hun er en viljestærk pige i selvstændighedsalderen :0)

Nu til min søn. Han er 6 1/2mdr nu og også i en rivende udvikling. Han begyndte at komme på alle fire og rokke dagen efter han rundede 5mdr og lærte hurtigt at møve sig (lave ormen) over gulvet og komme omkring. For en lille uges tid siden er han begyndt at kravle rigtigt men møver sig stadig oftest når det skal gå stærkt. Han trækker sig op i alt med armene og kommer også op og stå i tremmesengen, op ad sofaen osv - jeg får så dårlige nerver og opfordrer på ingen måde til det men hjælper ham på maven igen. Puh jeg har nok at se til. Han er va 70cm og vejer ca 8,3kg. Han er meget aktiv og elsker at tumle og bruge ...


Annonce

... sin krop.

Vi startede på skemad ca 1 uge før han blev 6mdr. Timingen var perfekt og vi startede med majsgrød og efter en uges tid boghvedegrød (jeg følger din bog - 1. udgave og med Sundhedsstyrelsen “nye” anbefalinger). Efter ca 14 dage tilføjede jeg mos kl 12 og langsomt er jeg nu oppe på hvad du i bogen anbefaler til 6mdr.

Han er meget begejstret for maden og spiser altid “op”. Jeg giver ham dog kun svt ca 3/4dl grød/mos og mindre frugtmos da jeg ellers har oplevet han ikke vil drikke før luren (ammes).

Han vågner som regel selv omkring kl 7.30.
Han sover to gode, tunge lure om dagen fra ca 10.00-11.30 (vækkes oftest) og igen fra ca 14.00/14.30-16.00. Om aftenen puttes han omkring kl 20.00, han er ked og virker træt og brugt. Alligevel virker det altid som om han først sover rigtig godt efter kl 21.00 og jeg skal som regel ind til ham kl 20-21 og amme igen. Han sover jo også meget om dagen men han virker ikke til at man kan trække den fra 16-21 og hvis han får en tredje lur så er han oppe til efter 22.30. Han burde tanke op? Men det er så der udfordringen er, at jeg synes han spiser en del hos mig natten igennem. Han har tidligere ammet meget på klokkeslæt 24 03 og tidlig morgen men nu spiser han måske kl 20.00, 20.45, 23.30, 02.00, 04.30, 6.30. Er det fordi han ikke får mad eller væske nok i løbet af dagen eller hvad tænker du?

Han vågner meget grædende om natten og har gjort det gennem flere uger. Vores sp mener det er fordi han motorisk er langt fremme og derfor drømmer. Han har tidligere haft brug for meget hjælp til stilllingsskifte om natten men for tiden kan jeg ikke rigtig få ham til ro førend jeg lægger ham til bryst (og han spiser faktisk). Har prøvet at lade ham ligge (hvis han nu ikke rigtig var vågen) og nusse ham, putte og ae ham, har prøvet at tage ham op og tage ham i vores seng og bare putte tæt (virker nogle gange - og han sover aldrig mellem os men kun på min side mod en kant).

Mit egentlige spørgsmål er derfor til hans indtag af mad/væske og døgnrytme. Håber det gav mening.

Tak for en fantastisk brevkasse hvor jeg ALTID har kunne bruge dine inputs.

Venlig hilsen
Mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Bæredygtige og moderne stofbleer

Pusleriet startede op i januar 2019 og er en lille personlig familieejet webshop. Bag Pusleriet finder du Sarah, som står for al drift, forsendelser og kommunikation og hendes mand, som står for al udvikling af hjemmesiden. Sammen har de en dreng fra 2017 og venter endnu en lille stofblebruger til ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

10. april 2021 | Sovevaner | 7 mdr.

Natlig uro, opvågning og mælk

Kære Helen, Jeg er træt, og trænger til lidt sammenhængende søvn! Hjælp!...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2021 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Madrutiner inden opstart i vuggestue

Hej Helen, Først og fremmest tusind tak for en rigtig god og vejledende...

Læs hele brevet og Helens svar


6. april 2021 | Sovevaner | 5 mdr.

Har svært ved at blive i søvnen

Hej Vi er meget udfordret på nattesøvnen herhjemme. Det har vi været i 2...

Læs hele brevet og Helens svar


6. april 2021 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Opstart mad v 6 måneder

Hej Helen. Hvor hurtigt skal man gå frem ved opstart af mad ved 6...

Læs hele brevet og Helens svar


5. april 2021 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Baby vil ikke spise sin flaske

Hej Helen. Nu kommer der en lidt længere smøre - for at give dig mulighed...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Vegetarer

Vegetarkost kan inddeles i forskellige kategorier:
1. Lakto-ovo-vegetarkost, hvor kød, fisk og indmad ikke indgår i kosten, men hvor mælk, mælkeprodukter og æg tillades.

2. Lakto-vegetarkost, hvor også æg udelukkes fra kosten.

3. Vegankost, hvor ingen animalske produkter må spises eller drikkes.

Ekstreme varianter af vegetarkost giver problemer med at tilgodese spædbarnets behov. Dette er ikke tilfældet med en kost som kun udelukker æg, kød,...

Læs mere i Babylex

Madpakke

Når barnet begynder i pasningsordning, vil det mange steder selv skulle have en madpakke med hjemmefra.

Det er altid vigtigt at give barnet et varieret tilbud, af brød, frugt og grønt. Det er en god idé at give barnet ting med som er pakket lidt hver for sig. Det kan være med til at maden holder sig bedre og det kan også gøre maden lidt mere interessant at spise, når der er små pakker.

Vær opmærksom på altid at skære f.eks. grønt ud i stykker, som er let for barnet...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Endnu engang mange tak for dit svar her i den gode brevkasse. Jeg har anbefalet dig til dem jeg kender fordi du er SÅ god til at komme med nogle konkrete råd. Lige det som gør hverdagen lidt nemmere og knapt så frustrerende, så TAK for det!


Annonce