Annonce

Annonce

Brev:

Meget aften pylret


14. juli 2021

Kategori:
Alder:
5 mdr.

Meget aften pylret

Hej Helen

Jeg har fulgt meget med på din side og har nydt godt af dine svar til andre, men nu har jeg brug for hjælp. Sundhedsplejen hos os er desværre udtaget til strejke, så jeg kan desværre ikke bruge min vante SP.

Vores dreng på 5 mdr. føler jeg, er meget pylret. Det er værst om aftenen. Jeg prøver at aktivere ham, og lade ham lege for sig selv, men hver gang jeg ligger ham på gulvet/kravlegården for at lege, så skriger han.

Jeg prøver at lade ham få sine 2 lange (1,5-2 timer) lure om formiddagen og om eftermiddagen. Han vågner fra sin eftermiddags lur kl 17 ca, og ind til han skal sove kl 20, er han en stor pylrende og ynkende dreng. Det eneste han nærmet gider, er at hoppe i armene på os. Det kan han jo ikke gøre hele aftenen. Vi er 2 meget omsorgsfulde mødre, som er over ham hele tiden, da jeg er på barsel og medmor er FP, så vi er der begge hele tiden til at aktivere ham, give omsorg og opmærksomhed ect.

Han spiser omkring 11-1200 ml. mme fordelt på 7-8 gange i døgnet. Vejer pt omkring 8kg. Han gider ikke rigtig ...


Annonce

... skemaden, selvom han er meget int i vores mad. Det meste vi øver nu, er ske med vand på for at vende ham til det.

Han har altid lidt meget af luft i maven og masser af gylp. Jeg har forsøgt at give ham bifibaby dråber, men kan ikk finde ud af om det hjælper på noget endnu. Han får også vand i løbet af dagen, omkring 50-70ml pga den ulidlige varme de her dage og også for at afhjælpe hans luft. Han er ikk så vild med at cykle ben og massage af maven mere, ellers var det noget vi gjorde meget af.

Om morgen/middag leger han og vender og drejer sig fra ryg til mave, og kan for det meste godt lege for sig selv. Han griner også og snakker meget til sit legetøj og os. Så der, er jeg ikke så bekymret. Det værste er om aftenen..

Jeg har også begyndt at give ham et lille krops bad om aftenen inden han kommer i seng fordi han gylper/savler/sveder så meget i løbet af dagen.

Det blev efterhånden en lang smøre. Men jeg ved simpelthen ikke hvad jeg gør forkert… hvorfor græder han så meget om aftenen?

Håber du kan hjælpe mig.

Venlig hilsen
Natacha

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Gogsig barfodssko – sko til aktive børn

Hvorfor er gogsig barfodssko til børn en god ide?

Det bedste for barnet er egentlig at gå med bare fødder. Men med vores klima, er det ikke altid hensigtsmæssigt. Størstedelen af alle børn kommer til verden med sunde, velfungerende fødder. Fødder der er skabt til at blive brugt.

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

29. januar 2023 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Ost, Nødder og Hørfrøolie

Hej Helen. Vi vil gerne at vores datter skal leve vegetarisk og derfor er vi...

Læs hele brevet og Helens svar


25. januar 2023 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Amning som vinden blæser

Kære Helen Dejlige lillebror vil gerne die ofte om natten. For ofte til, at...

Læs hele brevet og Helens svar


25. januar 2023 | Sovevaner | 6 mdr.

Sove på maven?

Kære Helen Lillebror er blevet 6 måneder og har altid været glad for at...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2023 | Sovevaner | 5 mdr.

Sut om natten - 5 mdr.

Kære Helen Min datter er 5 mdr, og total afhængig af sin sut til natten....

Læs hele brevet og Helens svar


16. januar 2023 | Bedsteforældre | 5 mdr.

Baby sove ude hos bedsteforældre

Hej Helen Hvornår mener du, at det er ok at babyer sover ude hos...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Renlighed

Renlighed betyder, at barnet har kontrol over vandladning og afføring. Der er store individuelle forskelle på, hvornår børn bliver renlige.

De fleste børn bliver renlige inden for de første 3 år, hos andre sker det langt senere. Børn bliver ofte først renlige om dagen og senere også om natten.

At træne renlighed bør altid ske i et samarbejde med barnet. Der skal være plads til små uheld og det er vigtigt at støtte barnet og aldrig skælde ud, hvis og når det går...

Læs mere i Babylex

Sundhedsplejerske

Alle sundhedsplejersker er uddannet sygeplejersker og har arbejdet på forskellige børneafdelinger i sygehusvæsnet samt i den kommunale pleje. Derudover har sundhedsplejersken taget en diplomuddannelse til sundhedsplejerske.

En sundhedsplejerske følger børnene fra de bliver født (nogle gange allerede i graviditeten) og indtil de går ud af folkeskolen.

Alle børnefamilier i Danmark får tilbudt at modtage besøg af sundhedsplejersken. Når et lille barn bliver født, så...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Jeg vil bare sige tusind tak for hjælpen! Det var et wake-up-call at få dit klare svar ... Dejligt at få at vide så entydigt at tingene ikke er i orden.

Alt går meget bedre nu, vi kan nemt aktivere ham, putning går stort set problemfrit nu og aflevering i vuggestue er også meget bedre. Det har været så godt at komme ud af den dårlige vane - jeg har bare ikke tidligere tænkt på at det var vaner der skulle ændres.

Tusind tak for hjælpen - det har betydet utrolig meget for os.

Med venlig hilsen
Rikke, mor til dreng på 21 måneder


Annonce