Annonce

Annonce

Brev:

Problemer med maven


20. februar 2020

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Problemer med maven

Hej Helen

Jeg har en søn på 3 måneder, der har problemer med maven. Jeg ammede de første 2 uger, og begyndte derfra at give Arla modermælkserstatning, da min produktion ikke var tilstrækkelig. Det fik han utrolig hård mave af og havde afføring hver 4 dag ca. Så skiftede vi over til Nan Sensilac, hvor han havde afføring hver 2-3 dag. Stadig med gener.

Derefter prøvede vi med grøn Allomin, og det virkede med det samme! Han begyndte at have afføring dagligt. Men de sidste 2 ugers tid, er hans mave begyndt at blive irriteret igen. Nu kommer det med 2-3 dages mellemrum, og det generer ham rigtig meget. Ofte ender han med at græde en smule, mens han prøver at presse.

Når det kommer ud, er det egentlig ikke hårdt, men han har rigtig svært ved at få det ud. Det er så synd. Vi både giver lidt vand i løbet af dagen samt lactulose saft og en masse baby gymnastik med bl.a. cykelbevægelser samt massage af maven. Men intet hjælper. Nogle gange bliver vi nødt til at hjælpe ham af med det, når det piner ham for meget. Det gør vi forsigtigt ved hjælp af ...


Annonce

... et Windi engangskateter. Og ofte er kun lige starten lidt hård, hvorefter resten der kommer ud er helt fin. Andre gange er afføringen helt normal, så vi forstår ikke, hvorfor han har besvær med at få det ud.

Nogle gange er det helt grønt og flydende (ikke tyndt og vandet) når der er gået nogle dage imellem. Hans normale afføring, når han ingen problemer har, er mere gulligt og hytteost agtigt. Vi ved ikke, hvad vi mere kan gøre. Findes der noget bedre modermælkserstatning vi i stedet kan give? Det undrer mig, at den grønne Allomin var rigtig god mod ham i et stykke tid, men pludselig ikke er det mere.

Vi skal rejse med ham om et par dage, og vi ved ikke helt, hvilken mme vi skal købe rigeligt af og tage med.. Har du nogle gode råd til os? Eller skal vi bare lade det være, som det er, indtil hans tarmsystem bliver mere modent af sig selv?

P.s. han trives fint og er en glad og aktiv dreng, der spiser godt og sover natten igennem. Det er kun lige efter mad, han bliver rigtig generet af maven, mens han prøver at få afføring ud..

Venlig hilsen

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. september 2020 | Kost og ernæring | 2 mdr.

Mad og vægt - 2 mdr.

Hej Helen Jeg har tidligere skrevet til dig ang. min lille dreng og hans...

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2020 | Amning | 3 mdr.

Drømme-amning med MME

Kære Helen, Jeg skriver til dig idet jeg har brug for dit råd og vejledning,...

Læs hele brevet og Helens svar


11. september 2020 | Sovevaner | 3 mdr.

Ændring i søvnrytme, part III

Kære Helen, Jeg ville lige give dig en opfølgning på aftenens/nattens forløb...

Læs hele brevet og Helens svar


10. september 2020 | Sovevaner | 3 mdr.

Ændring i søvnrytme, part II

Kære Helen, Mange tusind tak for dit hurtige og utrolig fyldestgørende svar....

Læs hele brevet og Helens svar


10. september 2020 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Opstart på grød

Hej Helen, Jeg har fulgt med på sidelinjen i noget tid, og dine svar har...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Omega-3 og amning

Omega-3 fedtsyrer er sunde fedtsyrer, som især findes i fede fisk.

Omega-3 er meget vigtigt for udviklingen af spædbarnets nervesystem og hjerne, synssansen og de kognitive færdigheder (indlæringsevne og hukommelse) og undersøgelser viser at indtag af fisk og omega-3 tilførelsen til barnet via modermælken har stor betydning helt op til barnets 2 års alder.

Et for lavt indtag af fisk og dermed omega-3 fedtsyrer er også sat i forbindelse med forringet finmotorik og...

Læs mere i Babylex

Sut

Før i tiden var det almindeligt, at børn fik en sut med det samme, når de blev født. I dag mener man, at det er hensigtsmæssigt at man venter med at give barnet en sut, til amningen er etableret.
Hvis barnet får en sut for hurtigt, så kan det gå ud over barnets lyst til at die ved brystet. Dertil kommer at sutteteknikken er forskellig alt efter om barnet dier på brystet eller sutter på en sut.

Du kan møde mange forskellige holdninger til det at bruge sut og det er vigtigt...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Hvor blev jeg glad for, at du også mener, at min moderlige intuition har noget på sig. At få at vide at ens intuition kan være ok, giver selvtillid. Giver troen på, at man godt kan finde ud af at være mor...

TAK, Lene


Annonce