Annonce

Annonce

Brev:

Problemer med maven


20. februar 2020

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Problemer med maven

Hej Helen

Jeg har en søn på 3 måneder, der har problemer med maven. Jeg ammede de første 2 uger, og begyndte derfra at give Arla modermælkserstatning, da min produktion ikke var tilstrækkelig. Det fik han utrolig hård mave af og havde afføring hver 4 dag ca. Så skiftede vi over til Nan Sensilac, hvor han havde afføring hver 2-3 dag. Stadig med gener.

Derefter prøvede vi med grøn Allomin, og det virkede med det samme! Han begyndte at have afføring dagligt. Men de sidste 2 ugers tid, er hans mave begyndt at blive irriteret igen. Nu kommer det med 2-3 dages mellemrum, og det generer ham rigtig meget. Ofte ender han med at græde en smule, mens han prøver at presse.

Når det kommer ud, er det egentlig ikke hårdt, men han har rigtig svært ved at få det ud. Det er så synd. Vi både giver lidt vand i løbet af dagen samt lactulose saft og en masse baby gymnastik med bl.a. cykelbevægelser samt massage af maven. Men intet hjælper. Nogle gange bliver vi nødt til at hjælpe ham af med det, når det piner ham for meget. Det gør vi forsigtigt ved hjælp af ...


Annonce

... et Windi engangskateter. Og ofte er kun lige starten lidt hård, hvorefter resten der kommer ud er helt fin. Andre gange er afføringen helt normal, så vi forstår ikke, hvorfor han har besvær med at få det ud.

Nogle gange er det helt grønt og flydende (ikke tyndt og vandet) når der er gået nogle dage imellem. Hans normale afføring, når han ingen problemer har, er mere gulligt og hytteost agtigt. Vi ved ikke, hvad vi mere kan gøre. Findes der noget bedre modermælkserstatning vi i stedet kan give? Det undrer mig, at den grønne Allomin var rigtig god mod ham i et stykke tid, men pludselig ikke er det mere.

Vi skal rejse med ham om et par dage, og vi ved ikke helt, hvilken mme vi skal købe rigeligt af og tage med.. Har du nogle gode råd til os? Eller skal vi bare lade det være, som det er, indtil hans tarmsystem bliver mere modent af sig selv?

P.s. han trives fint og er en glad og aktiv dreng, der spiser godt og sover natten igennem. Det er kun lige efter mad, han bliver rigtig generet af maven, mens han prøver at få afføring ud..

Venlig hilsen

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

1. juli 2020 | Sygdom | 4 mdr.

Utilfreds baby - 4 mdr.

Hej Helen Jeg skriver til dig, da jeg har en søn, som jeg ikke formår at...

Læs hele brevet og Helens svar


30. juni 2020 | Sovevaner | 4 mdr.

Lær at falde i søvn

Hej Helen Ja så skriver jeg til dig igen igen, i håb om at du endnu engang...

Læs hele brevet og Helens svar


29. juni 2020 | Sovevaner | 3 mdr.

Aftenputning med og uden bryst - 3 mdr.

Hej Helen Tusind tak for dit svar på mit spm angående putning af min...

Læs hele brevet og Helens svar


25. juni 2020 | Sovevaner | 3 mdr.

Aftenputning med og uden bryst

Hej Helen. Først og fremmest tak for en rigtig god brevkasse som jeg har...

Læs hele brevet og Helens svar


19. juni 2020 | Sovevaner | 4 mdr.

Kan ikke finde ro - 4 mdr.

Hej Helen Håber du har et par gode råd. Vores søn på 4 måneder har meget...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Efterveer

Efter fødslen skal livmoderen trække sig sammen til normal størrelse igen,- disse sammentrækninger kalder man efterveer. Efterveer er ofte værst for flergangsfødende og når barnet bliver ammet. Under amningen produceres hormonet oxytocin, der får livmoderen til at trække sig sammen.

Læs mere i Babylex

Ruskevold

Nogle gange sker det, at man i overskrifter kan læse om børn, der er blevet rusket af deres forældre. Men lige meget, hvor meget eller hvor længe et barn græder eller skriger, så må man aldrig slå eller ruske sit barn.

Et spædbarn der ruskes kan få blødninger i hjernen, som kan medføre hjerneskade eller død.

Kommer du i en situation, hvor du kan mærke at du ikke kan klare barnets gråd og hvor du kan risikere at gøre dit barn ondt, så læg barnet i seng, lift eller...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Så er jeg tilbage i klubben igen, for nu er barn nummer to kommet til, og med ham nye udfordringer, for ingen børn er jo ens ;-) Og jeg trænger til lidt professionel hjælp fra en sundhedsplejerske, der ikke er bange for at have en mening.

Hilsen mor til to drenge


Annonce