Annonce

Annonce

Brev:

Bedsteforældre og søvn


21. december 2018

Alder:
6 mdr.

Bedsteforældre og søvn

Kære Helen,

Jeg har brug for et råd.

Vi er i en rytme, hvor vores datter sover 3 lure. 2 lange og en kort. Som regel er det kl 8 kl 12 og kl 16. Hun kan være vågen i ca 2 timer ad gangen. Hun trives rigtig godt, meget smilende, virkelig stærk og har kunne sidde flot siden hun var 4,5 mdr, ikke bange for fremmede og i det hele taget meget aktiv pige.

Jeg kan mærke, at jeg er begyndt at blive lidt firkantet omkring hendes søvn fordi hvis én lur bliver rykket, så går det i sidste ende ud over nattesøvnen. Nogle gange er sidste lur strukket til 16.30, hvis det er blevet rykket lidt, men jeg sidder og stresser over, at hun nu ikke skal sove mere end en powernap. Vi lægger hende i seng mellem 19-19.30, hvor hun er meget træt. Vi er for det meste kun oppe med hende 1 gang om natten som er mellem kl 03-06, hvor hun får flaske.

Jeg møder dog bare kritiske kommentarer, fra især, bedsteforældre, som nærmest har en holdning om at man bare vækker barnet fra lur. Det synes jeg bare ikke man gør.
Ydermere skal det siges, at vores datter er svær at have med om aftenen, da hvis vi lægger hende til at sove efter 18 så starter hun på nattesøvnen og hvis vi vækker hende fra den, for at skulle hjem så vågner hun hver time hele natten. Vi har også prøvet det her med at give Drømmeflasken omkring kl 23, men resten af natten bliver super dum og hun spiser heller ikke noget, så derfor får hun først mad når hun beder om det. Hun har heller ikke brug for mere mad. - hun følger sine ...


Annonce

... kurver super flot.

Ift, når vi er ude, har vi valgt at en af os kører hjem med hende, når hun skal lægges til natten eller også spørger vi om arrangementet, kan være tidligere. Ellers sidder vi bare og stresser over, om natten nu bliver super dum og dermed også dagen efter fordi vi ikke har sovet meget. Er det bare os der er alt for firkantet og skal løsne op? Eller er det egentlig okay, at vi har det som vi har det? - jeg er bare meget sprød omkring min nattesøvn selvom vi for det meste kun er oppe 1 gang om natten. Jeg håber jo også, at det bliver nemmere, når hun bliver større.

Ja jeg ved ikke om der er så meget råd i det, men er det ok at have det som vi har det, er det normalt eller har du en klog sætning, som vi kan bruge til de bedsteforældre, som synes vi gør livet meget besværligt for os selv?

Ifølge vores familier, så sov alle børn fra vores generation i familien 12 timer i streg, når de var 6 uger gamle og man kunne bare tage os med rundt og op og ned og hen og ud. - har jeg svært ved at tro, men holder de alle fast i ;) Jeg synes dog bare de glemmer lidt, hvad der er vores datters behov og hvad der er deres eller voksnes behov.

Ja, jeg synes bare det er rigtig svært at håndtere de her bemærkninger, som ofte kommer og ja jeg hører mig selv ofte sige “men der sover hun nok” og er jeg da også træt af, men altså hun er jo træt.

Rigtig god jul og godt nytår.

Mange hilsner en mor, som nok skal tro mere på sig selv og være ligeglad med hvad andre tænker

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Sådan passer du på den sarte hud hos nyfødte

Når et lille barn kommer til verden, fylder bleskift meget - især i den første tid.
Det er helt normalt, at en nyfødt skal have skiftet ble 6 til 8 gange i døgnet. Huden på den nyfødte er sart og sensitiv, og den hyppige kontakt med fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring kan ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

4. maj 2021 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Skemad og modermælkserstatning

Hej Helen Jeg har før skrevet til dig omkring hvordan en rutine for vores 5...

Læs hele brevet og Helens svar


1. maj 2021 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Hyppige natamningen

Hej Helen Tak for dit seneste brev. Vi er begyndt at øge hendes indtag af...

Læs hele brevet og Helens svar


30. april 2021 | Sygdom | 7 mdr.

Brug af hue om sommeren

Hej Helen Jeg ved ikke helt hvor meget vi skal bruge huen de kommende...

Læs hele brevet og Helens svar


26. april 2021 | Sovevaner | 5 mdr.

Trille med barnevognen

Hej Helen Jeg har skrevet til dig før vedr min søn på 5 mdr som sagtens kan...

Læs hele brevet og Helens svar


23. april 2021 | Sovevaner | 6 mdr.

Barnevognsnægteren

Kære Helen Vi skriver til dig, da vi har hårdt brug for din ekspertise...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Stamceller

Vores krop er bygget op af celler og Stamceller er oprindelige celler, hvorfra kroppens andre celler udvikler sig. Stamceller findes i det tidlige fosteranlæg, i navlestrengsblod hos nyfødte og i knoglemarven. Man kan sige at stamceller er en umoden celle, der i princippet kan udvikle sig til en hvilken som helst celle i kroppen.

Der forskes i at kunne udnytte stamceller fra fostre, da fosterstamceller kan være et vigtigt led i at helbrede mange forskellige sygdomme.

Læs mere i Babylex

Søskende

Det er helt normalt at der kan opstå jalousi, når der pludselig kommer en lille ny, som kræver at få noget af den opmærksomhed, der tidligere var forbeholdt storesøster eller storebror. Her er lidt råd til hvordan du kan imødegå nogle af de problemer der kan opstå:

- Husk at give den store opmærksomhed. Vær opmærksom på at den store har savnet dig imens du har været indlagt med den lille ny. Gør familien opmærksom på at de gerne må komme med gaver til den lille, men det er næsten...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for din uddybning – det var rart med et par konkrete forslag, og I aftes lykkedes det faktisk at sidde uden skrigeri… :)

Jeg tror at små skridt er den helt rigtige løsning, som du foreslog…

Dine svar hjælper altid UTROLIGT meget!

Tak, fra os i Tyskland


Annonce