Annonce

Annonce

Brev:

Ammer hele dagen


3. januar 2023

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Ammer hele dagen

Hej Helen

Tak for dine tidligere besvarelser, dem har jeg haft stor glæde af. Nu er vi kommet lidt videre herhjemme og til min store glæde, kan jeg nu fuldamme min datter.

Men nu er der så opstået en ny situation jeg håber, du kan hjælpe med. For nu hvor jeg så kan fuldamme, er jeg endt med at sidde og amme det meste af dagen og det er lidt hårdt at være bundet til sofaen. Især om aftenen, hvor jeg jo også gerne vil kunne spise aftensmad uden at hun ligger og kalder. Min dagligdag ser sådan her ud cirka:

08.30 vågner vi, baby får ren ble og jeg laver en hurtig kaffe og sætter mig så og ammer.

10.00 falder baby i søvn igen, jeg kan tage et hurtigt bad og nogle gange vågner baby efter et kvarter, andre gange en time og vil ammes igen. Jeg kan få hende vasket og leger som regel lidt med hende inden jeg igen ammer hende. Så ammer jeg hende faktisk on and off ind til klokken 15.30 indtil far kommer hjem. Hun falder ofte i søvn midt i amningen, men langt fra en dyb nok søvn til at jeg kan putte hende.

Far kan distrahere hende en times tid til halvanden inden hun så vil have mad igen frem til 22 cirka, hvor hun sover indtil 03 eller 04, hvor hun ammes i en time og så sover til 08.30 cirka.

Hun tager fint på og følger sin kurve. Hun er frisk, opmærksom og virker glad. Vi får gerne smil og hun er også begyndt at grine ...


Annonce

... lidt.

Men hendes sutteteknik virker stadig udfordret. Hun lukker ikke munden ret meget op og hun får nok ikke meget af den fede mælk. Vi har fået tjekket tungebånd flere gange og her skulle intet være. Hun suger også fint vakuum hvis hun sutter på min finger. Hun kunne også sutte mælken ud af en Medela Calma flaske, men sutteflaske er hun ikke meget for at drikke af mere. Har prøvet nogle forskellige slags. Samme med sutter - dem gider hun ikke, spytter dem bare ud. Har prøvet flere forskellige typer.

Hun bliver ind imellem sur på brystet, skriger af det og vrider sig under amningen. Andre gange ligger hun pænt og dier indtil hun bare falder i søvn. Føler nogle gange hun bruger mig lidt som sut, men plejer at tage hende fra hvis jeg kan se, at hun sover.

Jeg ved ikke rigtig om der er noget jeg kan gøre, men det er lidt frustrerende at sidde i sofaen hele dagen ude af stand til at lave noget eller bare spise sin aftensmad i et normalt tempo. Hun sover heller ikke rigtig lur i løbet af dagen, men får jo mange små lure ved mig mens hun spiser/ligger hos mig.

Jeg har prøvet at komme hende i en vikle for at få hænderne fri, men hun begynder at søge med det samme og bliver sur hvis hun ikke bliver ammet. Også selvom jeg lige har givet hende mad.

Tror du der er noget at gøre eller skal jeg bare vente på hun bliver ældre?

Hilsener herfra

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Kom grønt fra start med Ma-Mam grøntsagsmos

Ma-Mam giver 10% i nyhedsrabat i resten af februar måned!

Danmark har fået en ny økologisk grøntsagsmos, som er udviklet af ernæringsspecialist i mad til de mindste Kirsten Mikkelsen Ravnbøl. Ma-Mam er som noget helt nyt en frysetørret grøntsagsmos og skal derfor kun tilsættes ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

20. marts 2023 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Start på grød - 4 mdr.

Kære Helen, Tak for din hjælp med MME. Vi er ved at tage skridtet til et nyt...

Læs hele brevet og Helens svar


11. marts 2023 | Amning | 2 mdr.

Svamp, Raynauds eller? Opfølgning

Kære Helen Mange tak for dit svar, tanker og forslag til at bekæmpe de...

Læs hele brevet og Helens svar


11. marts 2023 | Diverse | 3 mdr.

Afføring ændret farve og lugt

Hej Helen, I løbet af de sidste par dage har afføringen hos vores lille pige...

Læs hele brevet og Helens svar


8. marts 2023 | Sovevaner | 3 mdr.

Baby med stort søvnbehov

Hej Helen Jeg har tidligere skrevet til dig angående min datter, Karlas,...

Læs hele brevet og Helens svar


7. marts 2023 | Kost og ernæring | 3 mdr.

Skift af MME

Kære Helen, Så er det mig igen, men vi skal jo have noget ud af abonnementet...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Allergi børn

Børn fødes ikke med allergi, men alle børn kan få allergi, og det er vigtigt at forebygge allergi i hverdagen.

Allergi er ofte en arvelig sygdom, som tit knytter sig til astma, høfeber, børneeksem og fødevareallergi. Hvis forældre eller søskende har allergi eller har haft behandlingskrævende allergi, så vil risikoen for, at et nyt lille barn også får allergi være større. Men selvom I ikke har allergi i familien, vil der være 5-10% risiko for, at jeres barn udvikler allergi.

Læs mere i Babylex

Taktilsansen

Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.

Taktilsansen kaldes også berørings- og følesansen. Den er vigtig for barnets kropsbevidsthed, og den gør, at vi kan mærke varme, kulde, smerte, tryk mm. Børn som har problemer med deres taktile sans, vil ofte ikke bryde...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusinde tak for dit uddybende svar..... Der er lige pludselig en masse ting der hænger bedre sammen for mig.

Tak fra Anja, med mindre ondt i brysterne


Annonce