Annonce

Annonce

Brev:

Ammer hele dagen


3. januar 2023

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Ammer hele dagen

Hej Helen

Tak for dine tidligere besvarelser, dem har jeg haft stor glæde af. Nu er vi kommet lidt videre herhjemme og til min store glæde, kan jeg nu fuldamme min datter.

Men nu er der så opstået en ny situation jeg håber, du kan hjælpe med. For nu hvor jeg så kan fuldamme, er jeg endt med at sidde og amme det meste af dagen og det er lidt hårdt at være bundet til sofaen. Især om aftenen, hvor jeg jo også gerne vil kunne spise aftensmad uden at hun ligger og kalder. Min dagligdag ser sådan her ud cirka:

08.30 vågner vi, baby får ren ble og jeg laver en hurtig kaffe og sætter mig så og ammer.

10.00 falder baby i søvn igen, jeg kan tage et hurtigt bad og nogle gange vågner baby efter et kvarter, andre gange en time og vil ammes igen. Jeg kan få hende vasket og leger som regel lidt med hende inden jeg igen ammer hende. Så ammer jeg hende faktisk on and off ind til klokken 15.30 indtil far kommer hjem. Hun falder ofte i søvn midt i amningen, men langt fra en dyb nok søvn til at jeg kan putte hende.

Far kan distrahere hende en times tid til halvanden inden hun så vil have mad igen frem til 22 cirka, hvor hun sover indtil 03 eller 04, hvor hun ammes i en time og så sover til 08.30 cirka.

Hun tager fint på og følger sin kurve. Hun er frisk, opmærksom og virker glad. Vi får gerne smil og hun er også begyndt at grine ...


Annonce

... lidt.

Men hendes sutteteknik virker stadig udfordret. Hun lukker ikke munden ret meget op og hun får nok ikke meget af den fede mælk. Vi har fået tjekket tungebånd flere gange og her skulle intet være. Hun suger også fint vakuum hvis hun sutter på min finger. Hun kunne også sutte mælken ud af en Medela Calma flaske, men sutteflaske er hun ikke meget for at drikke af mere. Har prøvet nogle forskellige slags. Samme med sutter - dem gider hun ikke, spytter dem bare ud. Har prøvet flere forskellige typer.

Hun bliver ind imellem sur på brystet, skriger af det og vrider sig under amningen. Andre gange ligger hun pænt og dier indtil hun bare falder i søvn. Føler nogle gange hun bruger mig lidt som sut, men plejer at tage hende fra hvis jeg kan se, at hun sover.

Jeg ved ikke rigtig om der er noget jeg kan gøre, men det er lidt frustrerende at sidde i sofaen hele dagen ude af stand til at lave noget eller bare spise sin aftensmad i et normalt tempo. Hun sover heller ikke rigtig lur i løbet af dagen, men får jo mange små lure ved mig mens hun spiser/ligger hos mig.

Jeg har prøvet at komme hende i en vikle for at få hænderne fri, men hun begynder at søge med det samme og bliver sur hvis hun ikke bliver ammet. Også selvom jeg lige har givet hende mad.

Tror du der er noget at gøre eller skal jeg bare vente på hun bliver ældre?

Hilsener herfra

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

27. november 2023 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Den første grød og mos - 4 mdr.

Hej Helen Jeg har en søn på 4½ måned, som er begyndt på grød og mos, men det...

Læs hele brevet og Helens svar


25. november 2023 | Sovevaner | 4 mdr.

Samsovning dobbeltseng?

Hej Helen Her sidder jeg midt nat og skriver til dig :) Vi har løst...

Læs hele brevet og Helens svar


21. november 2023 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Grød - mos opstart

Hej Helen Først vil jeg lige sige TUSIND TAK for din observation af min...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2023 | Sovevaner | 4 mdr.

Tvillinger 4 mdr. sover elendigt

Hej Helen :) Så er jeg tilbage igen, jeg havde så meget gavn af din hjælp...

Læs hele brevet og Helens svar


23. september 2023 | Kost og ernæring | 4 mdr.

4 mdr forstoppelse

Hej Helen. Min dreng er snart 5 mdr og jeg startet med at give han grød da...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Reservebedste

En reservebedste er en ældre person, der gerne vil hjælpe småbørnsfamilier med at passe børnene, når de er syge, har brug for at blive hentet tidligt eller skal passes en dag, hvor forældrene skal i byen.

I nogle kommuner kan man søge om en reservebedste, hvis man er enlig og ikke har mulighed for at trække på sit netværk, men det er også muligt at søge en reservebedste privat.

Det kan være en rigtig god idé at have en reservebedste (M/K), som kan hjælpe i...

Læs mere i Babylex

Spinat

Når børn er 6 mdr gamle må de gerne begynde at få lidt spinat.

Du skal dog være opmærksom på, at spinat indeholder Nitrat, og det bør derfor ikke fylde mere end 1/10 af portionen eller alternativt kun gives med 14 dages mellemrum.

Læs mere i min bog Helens bog om børn og mad

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Tak for dine svar. Hvor er du bare dygtig. Tak for dine gode råd. Alle mine spekulationer er nu væk.. Vil prøve de ting du siger. Tak :)

Kærlig hilsen
Katrina, mor til dreng på 9 måneder


Annonce