Annonce

Annonce

Brev:

Ammerytme med mælk før lur


23. maj 2022

Kategori:
Alder:
8 mdr.

Ammerytme med mælk før lur

Kære Helen

Min dreng er 7 måneder og 20 dage, og jeg har stadig svært ved at finde en god ammerytme til os.

Jeg fuldammer og supplerer ikke med flaske. Lige nu får han 1-2 gange skemad (mos) som supplement til amningen, men det er begrænset, hvad han spiser, og ingen ammemåltider er endnu blevet erstattet af skemad.

Jeg giver ham bryst før og efter hver lur. Jeg giver ham bryst før hver lur, fordi jeg har hørt, at babyer derved sover bedre. Det er ikke altid, at han spiser igennem før luren (jeg tænker, at det er fordi, han er træt), så jeg ammer ham igen efter luren. Er det en lang lur på 2-3 timer giver det god mening at amme både før og efter, fordi der ligesom går en god rums tid før og efter luren. Tager han derimod korte lure, er det som om, at han sjatspiser, og brystet bliver sjældent rigtig tømt eller fyldt. Der går således også kun 1,5-2 timer mellem amningerne, hvis lurene er korte.

Min sundhedsplejerske siger, at jeg omkring 6-månedersalderen burde amme ca. 8 gange i døgnet, men jeg var og er oppe på 9-12 gange. Jeg bør give ham først af det ene bryst, lade ham tømme det, og så give ham “dessert” af bryst nr. 2, hvis han stadig er sulten. Den metode er også ret svær at praktisere, når jeg ammer før og efter hver lur, men den har fungeret fint for mig før.

Han har haft nogle uger hvor han spiste mere om natten end om dagen, og der rådede min ...


Annonce

... sundhedsplejerske netop til at fortsætte med at tømme brystet og give dessert, så han blev ordentlig mæt i løbet af dagen. Nu er det vendt, og han spiser typisk tre gange i løbet af natten samt et morgenmåltid, når han vågner eller til at sove videre på. Om dagen tager han typisk en enkelt lang lur samt to korte på 30-40 min. Nogle gange fire korte. Det er forskelligt, om den lange lur er den første eller den anden i rækken.

Kan du hjælpe os med en god rytme, som giver mig ro? Jeg har tidligere prøvet kun at amme efter hver lur, og det gav ro i mit sind, fordi det var så enkelt at følge. Det opfylder dog ikke mit ønske om at give ham lidt mad at sove på. Hvis han tog en lang lur kunne han også ende med ikke at have spist i 4-5 timer.

Fordi jeg ammer ham så ofte, har jeg også svært ved at finde et tidspunkt, hvor han har lyst til skemad. Spiser han mos lige efter luren, er han typisk for sulten og vil hellere have bryst. Spiser han mos inden sin lur, er han oftest for træt. Da han bliver træt efter to timer er det også svært at finde et tidspunkt mit imellem, da han er mæt fra mælken, jeg gav ham efter luren. Han bliver ikke mæt af mosen, hvorfor jeg ammer ham umiddelbart efter mosen eller lige før næste lur.

Hvordan vil du råde mig til at få maden implementeret i min ammeplan? Lige nu er ingen ammemåltider blevet erstattet af skemad.

De bedste hilsner fra
Lucas mor :)

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Velkommen til verden

Blødt og behageligt babytøj fra MarMar Copenhagen

En baby, et nyt lille liv og en kærlighed som fejer benene væk under jer og ændrer alt. Vi er helt med, det er noget helt særligt! Også anden, tredje og hver gang. En baby er altid et lille mirakel.

Hos MarMar ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

29. januar 2023 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Ost, Nødder og Hørfrøolie

Hej Helen. Vi vil gerne at vores datter skal leve vegetarisk og derfor er vi...

Læs hele brevet og Helens svar


25. januar 2023 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Amning som vinden blæser

Kære Helen Dejlige lillebror vil gerne die ofte om natten. For ofte til, at...

Læs hele brevet og Helens svar


25. januar 2023 | Sovevaner | 6 mdr.

Sove på maven?

Kære Helen Lillebror er blevet 6 måneder og har altid været glad for at...

Læs hele brevet og Helens svar


24. januar 2023 | Sovevaner | 7 mdr.

Natteuro - 7 mdr.

Hej Helen, Vi bøvler virkelig med musen om natten lige for tiden. Hun kan...

Læs hele brevet og Helens svar


9. januar 2023 | Udvikling | 7 mdr.

Sensitiv baby?

Hej Helen, Tak for dit svar til mit spørgsmål om ændring af døgnrytme. Dem...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fladt baghoved

Da små børns kranieknogler er bløde og ikke helt sammenvoksede, kan de tage facon efter, hvordan barnet lejres. Det kan give barnet en flad eller skæv hovedfacon, - dette kaldes lejringsbetinget skævhed af kraniet.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn altid lejres på ryggen, når de skal sove, fordi dette mindsker risikoen for vuggedød. Du skal være opmærksom på, at barnet ikke ligger med hovedet til den samme side, hver gang det sover, da dette kan medføre, at barnet får en skæv...

Læs mere i Babylex

K-vitamin til baby

Sundhedsstyrelsen (og WHO) anbefaler, at alle nyfødte babyer får K-vitamin lige efter fødslen. Dette gives som injektion i låret og er med til at forhindre indre blødninger. Når barnet har fået K-vitamin denne ene gang, skal det ikke gives igen.

Børn der ammes, får ikke ret meget K-vitamin via modermælken, og det betyder, at de har større risiko for K-vitaminmangel. K-vitamin dannes også i vores tarmsystem, og da nyfødte børn har et umodent tarmsystem, vil de ikke selv kunne...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg ved, at du ikke kan træffe beslutninger på vores vegne, men alligevel vil jeg meget gerne høre dine tanker ud fra din erfaring og viden om børn ...

Dine tanker har tidligere hjulpet os med en afklaring og en beslutning, som set i bakspejlet var den helt rigtige - for os alle tre.

Håber, du igen kan hjælpe os videre mod en beslutning.

Mange varme hilsner,
Hønemor


Annonce