Annonce

Annonce

Brev:

Det rigtige tidspunkt for ammestop


30. december 2021

Kategori:
Alder:
17 mdr.

Det rigtige tidspunkt for ammestop

Hej Helen

Tak for dine meget grundige og detaljerede svar på mine sidste to spørgsmål. Vi har bestilt tid til ørelægen, har været ved børnefysioterapeut og fået en mere stringent måltidsrytme. Alt i alt har vi angiveligt et “blødt” barn, som kræver lidt ekstra for at føle sig sikker. Alligevel går Valdemar mere og mere med gåvogn nu og vi tror måske, at han snart tør tage springet og gå sine første skridt.

Mit spørgsmål i dag går på noget, der måske er lidt mere “fluffy”. Valdemar har på trods af sine mange indlæggelser og spiseproblemer altid været god til at amme. Selv efter kortere perioder, hvor vi var tvunget til at afbryde amningen pga sygdom, har vi fundet hinanden igen, da jeg troligt holdte mælkeproduktionen oppe og selv spiste hyperallergivenligt, for at han kunne tåle mælken. Aktuelt ammer vi en gang om dagen, oftest når han vågner om morgenen, hvor vi alligevel ligger og nusser, men aldrig som en del ...


Annonce

... af hans putteritual eller om natten. Jeg havde lidt håbet på, at mælken selv ville rinde ud, når vi kun ammede så lidt og at han derved selv ville fravænne sig. Det er dog ikke tilfældet og jeg skal selv træffe valget om, hvornår det er det rigtige tidspunkt at stoppe.

Jeg synes generelt, at det er vanskeligt at få uvildig rådgivning om, hvorlænge et barn kan profitere både ernæringsmæssigt og følelsesmæssigt af at amme. Debatten kan hurtigt blive polariseret og jeg synes, at sundhedsstyrelsens vejledning er meget åben. Valdemar efterspørger ikke mælk i løbet af dagen og han ville nemt kunne afledes, skulle jeg beslutte mig for at stoppe. Omvendt vil jeg gerne give ham alt det bedste, og hvis der stadig er fordele ved amning ville jeg ikke havde noget imod at fortsætte lidt endnu. Generelt trives jeg med det omend jeg nogle dage godt gad at have “min krop for mig selv”.

Hvad tænker du?

Venlig hilsen
Valdemars mor

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide: Undgå uønsket kemi i dit barns mad

De gode råd er mange, og som forældre kan det være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. Derfor har Fødevarestyrelsen samlet de vigtigste anbefalinger til at undgå uønsket kemi, så du hurtigt kan få et overblik over hvilke fødevarer, du bør være opmærksom på.

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

7. maj 2024 | Amning | 15 mdr.

Sut/amme - sove uden bryst om natten

Hej Helen Vi har længe haft udfordringer med vores datters søvn. Hun har...

Læs hele brevet og Helens svar


1. maj 2024 | Sovevaner | 20 mdr.

Problemer med putning til nat

Kære helen, Vi har store problemer med putning til nat herhjemme og ønsker...

Læs hele brevet og Helens svar


22. april 2024 | Sovevaner | 15 mdr.

Lange putninger - 15 måneder

Hej Helen Jeg skriver til dig, fordi vi har kæmpet med aftenuro og lange...

Læs hele brevet og Helens svar


30. marts 2024 | Amning | 14 mdr.

Ammestop nu

Kære Helen Jeg har en datter på knap 14 måneder, som stadig er meget...

Læs hele brevet og Helens svar


9. marts 2024 | Sovevaner | 17 mdr.

Sove i egen seng - 17 mdr.

Hej Helen, Tak for dit svar til min forrige besked angående vores søn som...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Drikkevarer til børn

Små børn bør drikke mælk og vand.

½ liter mælkeprodukt om dagen:
Det anbefales, at børn og voksne drikker ca. ½ liter mælkeprodukt om dagen. Til børn i alderen 1-2 år anbefales mælkeprodukter med 1.5% fedtindhold (letmælk), og til børn i alderen 2-3 år anbefales det at drikke og spise mere fedtfattigt - det vil sige skummet-, mini- og kærnemælk og lette surmælksprodukter. Nogle børn kan dog godt have brug for letmælk og letmælksprodukter frem mod 3 års alderen.

Læs mere i Babylex

Vegetar og veganer

Lever du vegetarisk og spiser du varieret, så vil du sædvanligvis få tilstrækkeligt med protein og andre næringsstoffer - også selvom du f.eks. ammer. Jo flere fødevarer du udelukker fra kosten, jo større er risikoen for fejlernæring, og hvis du f.eks. ikke spiser æg, mælkeprodukter og andre produkter fra dyr, kan det få betydning for dit barn.

Børn, der ernæres vegetarisk eller vegansk med ingen eller sparsom brug af mælkeprodukter og æg, skal ammes eller have...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Først tak tak tak for gode, beroligende og jordnære svar man kan forholde sig til. Og for at skubbe i den rigtige retning ;-)

Pia, Malthes mor


Annonce