Annonce

Annonce

Brev:

Det rigtige tidspunkt for ammestop


30. december 2021

Kategori:
Alder:
17 mdr.

Det rigtige tidspunkt for ammestop

Hej Helen

Tak for dine meget grundige og detaljerede svar på mine sidste to spørgsmål. Vi har bestilt tid til ørelægen, har været ved børnefysioterapeut og fået en mere stringent måltidsrytme. Alt i alt har vi angiveligt et “blødt” barn, som kræver lidt ekstra for at føle sig sikker. Alligevel går Valdemar mere og mere med gåvogn nu og vi tror måske, at han snart tør tage springet og gå sine første skridt.

Mit spørgsmål i dag går på noget, der måske er lidt mere “fluffy”. Valdemar har på trods af sine mange indlæggelser og spiseproblemer altid været god til at amme. Selv efter kortere perioder, hvor vi var tvunget til at afbryde amningen pga sygdom, har vi fundet hinanden igen, da jeg troligt holdte mælkeproduktionen oppe og selv spiste hyperallergivenligt, for at han kunne tåle mælken. Aktuelt ammer vi en gang om dagen, oftest når han vågner om morgenen, hvor vi alligevel ligger og nusser, men aldrig som en del ...


Annonce

... af hans putteritual eller om natten. Jeg havde lidt håbet på, at mælken selv ville rinde ud, når vi kun ammede så lidt og at han derved selv ville fravænne sig. Det er dog ikke tilfældet og jeg skal selv træffe valget om, hvornår det er det rigtige tidspunkt at stoppe.

Jeg synes generelt, at det er vanskeligt at få uvildig rådgivning om, hvorlænge et barn kan profitere både ernæringsmæssigt og følelsesmæssigt af at amme. Debatten kan hurtigt blive polariseret og jeg synes, at sundhedsstyrelsens vejledning er meget åben. Valdemar efterspørger ikke mælk i løbet af dagen og han ville nemt kunne afledes, skulle jeg beslutte mig for at stoppe. Omvendt vil jeg gerne give ham alt det bedste, og hvis der stadig er fordele ved amning ville jeg ikke havde noget imod at fortsætte lidt endnu. Generelt trives jeg med det omend jeg nogle dage godt gad at have “min krop for mig selv”.

Hvad tænker du?

Venlig hilsen
Valdemars mor

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv din baby den bedste start på skemad

Med de økologiske grødblandinger fra Woodland Wonders kan du give din baby en god og tryg start på skemad. De er fri for mælk og tilsætningsstoffer som farvestoffer, emulgatorer og konserveringsmidler. Samtidig er de minimalt forarbejdede, hvilket giver babymad med masser af naturlig smag og ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

29. april 2022 | Sovevaner | 18 mdr.

Sove på eget værelse - 18 mdr.

Hej Helen. Jeg har en datter på knap 18 mdr, som indtil nu har sovet i sin...

Læs hele brevet og Helens svar


18. april 2022 | Sovevaner | 20 mdr.

Sutteklud og sove i sin egen seng

Kære Helen Vi har lige nu to udfordringer vi ønsker at arbejde på,...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2022 | Sovevaner | 17 mdr.

Urolig nat

Hej Helen. Jeg har i et par måneder kunne puttet min pige på 17 mdr om...

Læs hele brevet og Helens svar


2. april 2022 | Sovevaner | 14 mdr.

Afvænning flaske 14 mdr.

Hej Helen, Tak for din gode hjemmeside! Jeg har allerede fået dit råd én...

Læs hele brevet og Helens svar


31. marts 2022 | Sovevaner | 19 mdr.

Lange putninger - 19 mdr.

Hej Helen Vores dreng på 1 år og 7 måneder er meget svær at putte om...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Barneseng

Når man skal vælge seng til sit barn er der visse ting, man kan gå efter. Noget af det vigtigste er at sengen er sikkerhedsmæssigt i orden.

Forbrugerrådet tester jævnligt de børnesenge som er på markedet og her ser man bl.a. på at sengen skal kunne tåle at blive slået, banket på og hevet i. Sengene bliver tjekket for at barnet ikke kan få fingrene i klemme og at tremmeafstanden er korrekt, så barnet ikke kan komme i klemme med sit hoved og sidde fast i sengen.

Den...

Læs mere i Babylex

Natamning

Mælkeproduktionen sker også om natten, og i den første tid efter fødslen er det en rigtig god idé at amme om natten. Faktisk er natamning med til at holde din mælkeproduktion igang, fordi du om natten producerer mere af det mælkestimulerende hormon.

De fleste børn vil i de første måneder have behov for amning om natten, og det er først efter 6 mdr.s alderen, at de fleste børn ernæringsmæssigt ikke længere behøver mælk midt nat. I 6 mdr.s alderen vil barnet kunne spise skemad om...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Vi vil bare sige dig tusinde tak!! Det er uvurderligt, at du findes og giver så mange gode råd! Men det bedste er, at du er så anerkendende i dine svar om alverdens små og store problemer hjemme i de små familier. Det er en rigtig rar følelse, at man ikke behøver holde sig tilbage, når man skriver til dig, fordi du aldrig dømmer i dine svar. Så tusinde tak for en fantastisk brevkasse!

Hilsen drengens forældre


Annonce