Annonce

Annonce

Brev:

Ligeså stille ud af amning


25. august 2021

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Ligeså stille ud af amning

Hej Helen,

Så er jeg tilbage, denne gang med brug for råd ang putning af min datter på 4,5 måned. Jeg ammer og det har egentlig kørt som det skulke fra starten (storebror var flaskebarn pga opstartsvanskeligheder, så det var vigtigt for mig at få amningen op at køre denne. Men det betyder også at jeg er i nyt land, men med tidligere erfaringer fra flaske at sammenligne med.)

Hun begyndte at sove "igennem" da hun var ca 4-6 uger (i seng kl. 21, 1 opvågning ca kl.3 og så igen kl. 7) og det kørte bare. Men nu prøver vi ligeså stille at putte hende tidligere (hun er drøntræt ved 19 tiden). Dvs jeg ammer hende næsten(til tider helt) i søvn. Men så sover hun lige de 20 minutter det tager at putte storebror, og så er hun vågen igen. Så skal hun ammes igen og så starter natteshowet. Til tider hver time, men i få minutter - andre nætter 2-3 gange med de kan så være over en halv time.

Jeg synes det er en uholdbar rutine, ...


Annonce

... vi er kommet ind i, men fordi hun er vandt til at blive ammet i søvn, så ved jeg ikke, hvad jeg kan gøre i stedet. Jeg mistænker at hun ikke rigtigt bliver ordentligt mæt, siden hun vågner så ofte om natten - og samtidig aner jeg ikke, om hun faktisk er vågen fordi hun vil spise, eller om jeg bare pr automatik ammer hende når hun vågner. Hønen eller ægget!

Med storebror var det bare nemmere. Da han ramte fire måneder, havde han forlængst droppet natflasken kl. 3 og sov fra 20 til 6 hver nat, med varierende start og sluttider, selvfølgelig. Men altid stabilt og uforstyrret.

Hvad kan vi gøre for at få rutinen på ret køl igen? Når klokken nærmer sig 19 er hun urolig, ked af det og tydeligt træt, men hun sover alligevel kun lige 20 minutter og så er hun frisk igen i ca en halv time, og så sover hun igen.

Jeg planlægger at trappe ud af amning når hun bliver 6 måneder, hvad er en god måde at gøre det på?

Hilsener herfra

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.

Gråd i barnevogn - del 2

Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.

Sover kun 30 min ad gangen

Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...

Læs hele brevet og Helens svar


6. marts 2025 | Transport og ferie | 3 mdr.

Rejse med lille baby

Kære Helen. Min mand og jeg venter vores første barn og vi er så heldige, at...

Læs hele brevet og Helens svar


7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Det 3. måltid, hvornår?

Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...

Læs hele brevet og Helens svar


4. februar 2025 | Sovevaner | 5 mdr.

Baby 5 måneder - mad og søvn

Hej Helen Vi har en glad lille pige, som blev 5 måneder for en uge siden....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Rotavirus

Rotavirus er den hyppigste årsag til diarré og opkastninger hos spædbørn. De fleste børn smittes mens de er mellem 6-24 måneder. De får kraftige opkastninger, vandig diarré og måske feber og barnet er i risiko for at få væskemangel. Symptomerne kan vare op til 7 dage.

Tegn på væskemangel er tørst, irritation, uro, sløvhed, indsunkne øjne, tør mund og tunge, tør hud og sparsom vandladning. Hvis du ikke kan få dit barn til at drikke og du oplever et eller flere af ovenstående tegn...

Læs mere i Babylex

Gravid vitaminer

Når du er gravid, er det ekstra vigtigt at spise sund og varieret - det, du spiser og drikker under graviditeten, har betydning for dit barns udvikling i livmoderen.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at gravide tager et tilskud af folsyre, D-vitamin og jern. Desuden anbefales gravide at få tilstrækkeligt med kalk, enten gennem kosten eller som tilskud.

Folsyre: 400 mikrogram folsyre daglig fra graviditeten planlægges til og med 3 måneder henne. Dette tages i form af...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for dine dejlige, fornuftige svar. De passer så godt til mit temperament, og det giver altså ro i sjælen at høre fra dig. Mange gange hjælper det også at få sat ord på sine bekymringer.

Jeg finder mange gode råd i dine tidligere svar til andre forældre. Jeg kan nogle gange føle mig som verdens dårligste mor, når ingenting vil lykkes. Derfor trøster det mig, når jeg kan læse, at jeg ikke er den eneste, der har problemer med de kære børn. Så føler jeg mig ikke så alene.

Tak fra Lis, mor til datter på 4 måneder


Annonce