Annonce

Annonce

Brev:

Amning om natten er blevet en udfordring


20. januar 2021

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Amning om natten er blevet en udfordring

Kære Helen

Nu skriver jeg igen i håb om flere gode råd og sparring :)

Jeg ammer som udgangspunkt fire gange i døgnet nu (inden middagslur, inden putning, sen aften, tidlig morgen), men især efter jeg er gået ned i antal amninger, er natteamningerne blevet en stor udfordring. Jeg kan tydeligt mærke, at mine bryster ikke indeholder lige så meget mælk, som før hen, og det gør det svært for min datter at få noget, når hun vågner – hun er meget magelig, og har aldrig suttet særlig effektivt, men jeg har en nedløbsrefleks, som gør det bare løber voldsomt, når først hun får sat den i gang. Den er dog bare rigtig svær for hende at få i gang, når ikke der er særlig meget mælk mere, og derfor bliver nætterne bare dumme.

Hun bliver puttet omkring kl. 20-20.30, hvor hun spiser godt, og falder enten selv i søvn i hendes seng på hendes værelse, eller sover videre, når jeg lægger hende efter endt amning. Hun vågner omkring kl 22-22.30 – dette tidspunkt er rigtig fint for mig, for så kan jeg komme i seng i ordentlig tid. Selvom hun er HELT vågen og glad, når jeg kommer ind til hende der, så lukker hun øjnene så snart jeg tager hende op for at amme. Hun får derfor ikke suttet særlig meget (prøver at holde hende kørende ved at nusse/trykke hænder og fødder, prikke lidt til hende, vrikke lidt med mit bryst osv), og da der ikke er særlig meget mælk, så ender det med ingen nedløb og hun bliver lagt over i sengen igen efter en halv time, uden noget særligt mad.

Hun vågner igen omkring midnat, hvor der oftest sker præcis det samme, og så vågner hun en ...


Annonce

... time eller to efter igen, hvor jeg nogle gange ender med at sidde med hende en time, indtil nedløbet kommer, og så sover hun oftest 3 timer derefter – vi står op omkring 6.30-7 (dvs. ca 10-11 timer om natten, og så 3,5 time i dagslur).

Det er som om, hun bliver ved med at vågne med korte intervaller, indtil hun får en ordentlig mængde mad, samtidig virker hun dog så træt de første gange, at jeg ikke ved, om det bare er dumt, jeg overhovedet forsøger at amme hende. Brystet er dog bare den eneste måde, hvorpå jeg kan få ro på hende om natten (hun vil ikke tage hverken sut, sutteflaske, MME af kop eller andet). Hvis jeg bare lader hende ligge i sengen og nusser hende osv, så bliver hun ked, og hvis hendes far forsøger at hjælpe, så bliver hun nærmest panisk ked af det. Det samme sker, hvis jeg tager hende op, uden at give hende brystet.

Da jeg ammede flere gange i løbet af dagen, havde jeg mere mælk i brysterne om aftenen, følte jeg, og hun fik derfor en del mælk, når hun vågnede omkring 22-22.30, og hun kunne derfor sove mellem 4-5 timer derefter.

Det ville selvfølgelig være dejligt, hvis jeg nu kunne nøjes med kun at amme én gang om natten, hvor hun så reelt ville spise, og der var mælk til hende, men det gør så, at jeg kun ammer tre gange i døgnet, og det er jeg lidt nervøs ved, da hun ikke er den store madspiser eller vanddrikker, endnu – hun får 3 hovedmåltider, og 2-3 mellemmåltider, men det er meget små mængder stadigvæk.

Har du et råd til, hvordan jeg kan få de sene aftener/natteamninger til at fungere bedre?

Mange hilser herfra

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide: Opstart af babymad

Hvornår skal man begynde?
Der er ingen facitliste, når det gælder starttidspunkt for babymad. Men omkring fem-måneders-alderen vil de fleste børn begynde at vise interesse for det, der foregår ved spisebordet. De vil måske række ud efter maden og følge nysgerrigt med, når I spiser. Giv gerne ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

31. juli 2021 | Sovevaner | 7 mdr.

Baby på 7 mdr. vågner hele tiden om natten

Hej Helen Min datter vågner hele tiden om natten, jeg er nok oppe med hende...

Læs hele brevet og Helens svar


30. juli 2021 | Bedsteforældre | 6 mdr.

Pasning af bedstemor

Hej Helen Min barsel slutter om lidt, når min datter er knapt 7 måneder, da...

Læs hele brevet og Helens svar


30. juli 2021 | Amning | 8 mdr.

Reduktion af natamning

Hej Helen Vores datter G er nu 8,5 måned og er godt tilpas og glad det meste...

Læs hele brevet og Helens svar


26. juli 2021 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Amning og skemad 7 mdr.

Hej Helen :o) Mit spørgsmål er ang. skemad og nedtrapning af amning. Vi...

Læs hele brevet og Helens svar


26. juli 2021 | Bedsteforældre | 7 mdr.

Pasning med putning

Hej Helen Ja så er jeg her igen med et nyt spørgsmål☺️ Her...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fladt baghoved

Da små børns kranieknogler er bløde og ikke helt sammenvoksede, kan de tage facon efter hvordan barnet lejres. Sundhedsstyrelsen anbefaler at børn altid lejres på ryggen, da dette mindsker risikoen for vuggedød. Du skal være opmærksom på at barnet ikke ligger med hovedet til den samme side hver gang det sover, da dette kan medføre at barnet får en skæv hovedfacon og bliver flad i den ene side af nakken/baghovedet. Du kan hjælpe barnet ved forsigtigt at dreje hovedet til forskellig side, når det...

Læs mere i Babylex

Tilstoppet tårekanal

Mange nyfødte børn har en tilstoppet tårekanal. Barnet ser ud som om, at det har søvnklatter i øjenkrogen hele tiden, eller at øjnene konstant virker fugtige.

Tårekanalen er en tynd kanal, som løber fra den inderste øjenkrog til næsen. Det er bl.a. den, der får os til at snøfte, når vi græder.

Tårer er 'øjnenes sprinkleranlæg'. Tårerne løber i en konstant strøm fra øverste, yderste øjenkrog ned og renser øjnene. Øjenvipperne er en slags 'vinduesviskere', og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Denne måneds præmie: VIND 1 Safe Multi Crib by BabyDan

værdi kr.1.599,-

tilmeld

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Du är min absoluta förebild inom allt med barn och allt som rör barnuppfostran/sömn/mat/sjukdom. Trots att jag aldrig träffat dig känner jag ett 100% förtroende och respekt för dig och känner att din syn på barn och hur man ska hantera olika situationer är helt rätt. Det finns så många metoder och syn på området idag men du har en sån sund och kärleksfull inställning.

För att sammanfatta det jag precis skrev: Du är min "guru" inom området och jag är glad att jag Tack vare min danska svärmor fann din sida och äntligen kunde få den hjälp och feedback jag så väl behövde!

Tack
/Erika


Annonce