Annonce

Annonce

Brev:

Baby afviser bryst og flaske


21. oktober 2019

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Baby afviser bryst og flaske

Hej Helen,

Jeg er lidt i tvivl om hvad jeg skal gøre og hvad vil være bedst for min søn, som siden han kom i udviklingsspring 4 har haft mange dage hvor han afviser brystet og ikke vil spise.

Til baggrundsinfo:
Mit ammeforløb har været problematisk fra start. Min søn blev født med sugekop efter en lang og hård fødsel og var så medtaget, at han ikke havde energi til at die de første to døgn. Da mælken endelig løb til omkring 5-6 dage senere havde jeg dog allerede fået revner i brystvorterne, da min søn viste sig at have alt for stramt tungebånd. Dette blev klippet og i dag er der heldigvis ikke problemer med revner. Det tog dog godt og vel 3 måneder at hele ordentligt op.

Amningen er gået rigtig godt i perioder og rigtig dårligt i andre. Jeg har haft brystbetændelse 4 gange, hvoraf mindst to har været bakteriel brystbetændelse. De andre to gange skyldtes såkaldte white spots, som blokerede mælkegangene. Jeg har tit disse white spots, som jeg kun opdager fordi brystet pludselig bliver meget spændt og jeg ikke kan tømme det med pumpe eller amning. Jeg er dog meget obs på dem og tjekker nu jævnligt om de er der, hvorefter jeg fjerner dem med en steril nål så mælken igen kan løbe frit.

Min søns kurve er de seneste to måneder gået lidt op og ned. Senest han blev vejet, som var for en uge siden, havde han dog taget flot på (500g på to uger) og kurven var på vej op.

Han sover 3-4 korte lure af 30-45 min om dagen, men virker glad og tilfreds når han er vågen. Her på det seneste har han dog flere gange om ugen sovet længere lure på 1 til 2 timer, som er dejligt :) Han plejer at gå i seng kl 20 og stå op ved 6-7 tiden. Han er oftest nem at lægge til at sove, hvorefter han typisk sover 2-3 timer i streg (en enkelt gang blev det 6 timer). Men i løbet af natten vågner han mindst 5 gange, oftest for at spise.

Problemet:
Lige nu døjer vi med, at min søn i en periode på omkring halvanden måned (ca sådan starten af 4. tigerspring) ofte har dage, hvor han nægter at spise ved brystet. I de dage, hvor han ikke vil ammes, virker han ivrig når jeg lægger ham til og sutter ...


Annonce

... også godt i starten, men efter 2-3 minutter bliver han urolig og giver slip. Nogle gange græder han også. Hvis jeg skifter over til det andet bryst gør det samme sig gældende. Dier i 2-3 minutter og drejer derefter hovedet væk eller græder. Dvs at et måltid ofte samlet set varer 5-10 min, hvor han spiser fra begge bryster.

Jeg har forsøgt at amme liggende, laid back, tvillingestilling og traditionelt - det gør oftest ingen forskel. Han er desværre heller ikke fan af flaske, og når jeg forsøger at supplere med flaske lykkes det mig ofte kun hvis jeg har ham i vikle. Dog spiser han sjældent mere end 60-120ml, også når jeg erstatter et måltid fra brystet med flasken. Oftest vil han dog slet ikke tage flaske når jeg tilbyder det efter at have ammet ham.

Han virker ikke til at have ondt, har ikke problemer med at ligge på maven eller på ryggen og er for det meste glad og veltilpas, selv på de dage han afviser brystet.
De seneste to dage har han dog spist betydeligt mindre end normalt og afviser både bryst og flaske. Han viser heller ikke tydelige tegn på sult og der kan nemt gå 4-5 timer uden at han spiser, hvis ikke jeg sørger for at lægge han til bryster, desværre ofte uden success. hvilket ikke kun bekymrer mig ift om han får nok at spise, men også ift hvad der kommer til at ske med min mælk, som jeg i forvejen må kæmpe for at holde ved lige. Mine bryster føles stort set aldrig spændte og jeg kan blive i tvivl om, om jeg overhovedet har nok mælk, da de oftest føles meget bløde og da jeg sjældent kan malke særlig meget ud efter amming, på nær om morgenen.

Har du tips til hvad jeg kan gøre og hvad hans afvisning af brystet kan skyldes? Siges kan, at han er ekstremt nysgerrig, fysiskt stærk og er motorisk godt med - har lige fro et par dage siden lært at rulle fra ryg til mave og omvendt - Han har også en kort lunte og går fra 0-100 på ingen tid, men kommer heldigvis også hurtigt ned på
jorden igen :)

Har du nogle tips til, hvad jeg kan gøre? Jeg vil så nødigt opgive amningen efter så lang kamp for at få det til at fungere.

Venlig hilsen
den bekymrede mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

19. februar 2020 | Sovevaner | 5 mdr.

Problemer med søvn og andre småting

Kære Helen Tak for din tidligere hjælp. Vi har gjort stort brug af din hjælp...

Læs hele brevet og Helens svar


19. februar 2020 | Sygdom | 4 mdr.

Græder sig selv i søvn

Hej Helen Tak for din hjælp ang. mine ammeproblemer. Jeg endte med at...

Læs hele brevet og Helens svar


19. februar 2020 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Flaske problemer

Hej Helen Nu skriver jeg angående vores lillesøster som er fra 21/9 og...

Læs hele brevet og Helens svar


17. februar 2020 | Sovevaner | 5 mdr.

Hvordan skaber vi en rytme der følger klokken?

Hej Helen. Tak for tidligere svar. Vi har stadig problemer med vores...

Læs hele brevet og Helens svar


17. februar 2020 | Sovevaner | 3 mdr.

Søvn fungerer ikke

Kære Helen. Vi skriver vedrørende søvn og vores datter på knap 15...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Gråd

Når det lille barn græder, så fortæller barnet jer, at det ikke har det helt godt eller ikke er helt tilfreds med, hvad der foregår omkring det.

Det nyfødte barns gråd er meget ensartet, men forholdsvis hurtigt vil barnets gråd ændre sig og vil have forskellige nuancer. I takt med at barnet vokser vil I lære at tolke barnets gråd og finde ud af, hvordan I skal handle i forhold til barnets behov.

Nogle gange vil det være svært at finde ud af, hvorfor barnet græder...

Læs mere i Babylex

Medicin

Et lille barn må aldrig få medicin uden at lægen har ordineret det. Børn skal have helt andre mængder end voksne og reagerer anderledes på visse produkter. Du skal altid følge lægens instruks. Er der f.eks. ordineret penicillin i 6 dage så er det vigtigt at du giver medicinen i 6 dage og ikke stopper efter 3 dage, fordi du synes at barnet virker frisk og rask. Hvis du stopper for hurtigt risikerer du at sygdommen vender tilbage.

Medicin kan gives flydende. Evt. med en lille...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dine altid velovervejede og medfølende svar. Som førstegangsmor henter jeg megen støtte i din brevkasse.

Mor S - mor til pige på 6 måneder


Annonce