Annonce

Annonce

Brev:

Skriger ved brystet - part 2


21. maj 2019

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Skriger ved brystet - part 2

Hej igen Helen,

Mange tak for dit brev :-)

Du stiller lidt spørgsmål tilbage til mig, som jeg lige vil svare på (hvis det er ok med endnu et brev i samme emne? :-))

Nu skete det faktisk også i nat, at hun blev urolig ved mit bryst. Jeg sidder oftest op om natten og ammer, da hun ikke rigtig kan finde ud af det, når vi ligger ned (det kunne hun godt i starten), og liggende er det endnu sværere for hende "at finde" brystvorten. Jeg holder ikke en hånd på hovedet af hende, men lader blot hendes hoved hvile på min arm, så presset føler hun sig i hvert fald ikke.

Jeg vil forsøge at lade mælken løbe lidt, før hun bliver lagt til - her er det dog en udfordring, at hun ofte skriger, når hun er sulten, og hun derfor ikke har tålmodighed til at vente på dette. Hun kan som oftest beroliges ved at blive svøbt - så når hun vågner ...


Annonce

... fra en lur skrigende efter mælk, kunne jeg måske forsøge at svøbe hende, mens jeg får malket lidt mælk ud og derefter ligge hende til brystet.

Det eneste hun får i flaske er movicol (blandet i udmalket modermælk), og så har min mand haft nattetjansen med hende to gange, hvor jeg har haft pumpet ud - vil du fraråde os at gøre det, nu hvor hun måske kludrer rundt i teknikkerne? Grunden var, at hun heller ikke sover særlig godt om natten. Sover et stræk fra 22-01, men er så oftest ikke til at putte igen efter amning her, og vores nætter er derfor ret opslidende. Kan også forestille mig, at denne søvnmangel påvirker min mælkeproduktion dårligt. Hvis jeg skal malke ud for at øge mælkeproduktionen, hvornår skal jeg så gøre det? For ikke at risikere at være tømt for mælk, når hun så melder sig og er sulten.

De bedste hilsner,
Sofia

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

14. november 2019 | Sovevaner | 1 mdr.

Slår sig selv og går i flitsbue

Hej Helen Tak for dine brugbare svar ang. min søns manglende søvn og...

Læs hele brevet og Helens svar


11. november 2019 | Sovevaner | 1 mdr.

Søvn og svøb

Hej Helen Tusind tak for dine fine svar på spørgsmål om min søn og hans...

Læs hele brevet og Helens svar


8. november 2019 | Sovevaner | 1 mdr.

Sover han nok? - 1 mdr.

Hej Helen Vi har en dreng på 1 mdr. Jeg har indtil videre ladet ham selv...

Læs hele brevet og Helens svar


8. november 2019 | Amning | 1 mdr.

Vågen i lange perioder om natten

Hej Helen Tak for en god brevkasse, der har været en stor hjælp i den måned,...

Læs hele brevet og Helens svar


5. november 2019 | Amning | 2 mdr.

Give flaske med modermælk

Hej Helen Jeg skrev til dig for et par uger siden angående forskellige...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Trøske

Trøske er en form for svamp, der ses som en hvidlig belægning i barnets mund. Det er ufarligt men meget ubehageligt for barnet og bør derfor behandles.

Det kan være svært at vurdere hvorvidt der 'bare' er tale om mælkebelægninger i munden, eller om det er svamp. Sidder belægningerne kun på tungen og kan de forholdsvis nemt fjernes med en finger eller en lille skumklud, så er der sandsynligivs tale om mælkebelægninger, men sidder de hvide belægninger også på gummerne, i ganen osv....

Læs mere i Babylex

Barselsbesøg

I nogle kommuner tilbyder sundhedsplejersken at komme på besøg meget hurtigt efter fødslen. Dette sker hvis fødslen f.eks. er foregået hjemme, eller hvis moderen er gået meget hurtigt hjem efter fødslen.

Også jordemødre tilbyder nogle gange barselsbesøg i hjemmet, hvis kvinden er udskrevet inden for 48 timer efter fødslen eller hvis der er tale om en hjemmefødsel. Man taler normalt om et barselsbesøg når sundhedsplejerske eller jordemoder kommer på besøg i hjemmet 3-5 dage efter...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tusind tak for svar. Selvom jeg inderst inde godt ved, at der nok ikke er det store at gøre ved vore urolige nætter - andet end at vente på hun bliver større - så er det altid rart at vende det med dig alligevel.

Jeg synes det er så synd, at du aldrig ser alle de små søde, som vi snakker om. Så her er ihvertfald et billede af vores lille datter - det glade barn.

Kærlig hilsen Stine


Annonce