Annonce

Annonce

Brev:

Amning og nedskæring


1. februar 2019

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Amning og nedskæring

Hej Helen,

Vi har en dejlig dreng på 7.5 måned.

Jeg har købt dine bøger omkring mad og søvn, og vi er glade for dagsplanerne og vores dag tager udgangspunkt i disse.

Vi ammer stadig en del, og mit spørgsmål drejer sig om dette. Jeg vil gerne fortsætte med at amme indtil han er omkring 1 år. Han har altid ammet en del, tror jeg, i starten 16-18 gange, og lige så stille er der skåret ned på antallet af amninger helt naturligt, uden at jeg selv har gjort noget for at mindske antallet.

Men lige pt bliver han nok ammet ca 7-8 gange i døgnet, og jeg er lidt i tvivl om hvordan jeg kommer videre herfra.

Om dagen bliver han ammet før formiddagslur, før eftermiddagslur, om eftermiddagen og ved sengetid. Om natten vågner han rigtig mange gange, måske hver 1.5 time. Vi forsøger at han bliver liggende i sengen, hjælper ham med at vende sig om og give ham sutten når han vågner, men ofte så ender det med han bliver ammet for at få ham tilbage i søvnen, således at han bliver ammet 3-4 gange fra han bliver lagt til vi står op.
Om dagen forsøger vi som sagt at følge din dagsplan og får de måltider som du beskriver, med grød og frugt og grøntsagsmos. Det eneste måltid der er svært at nå, er frugt om formiddagen pga. han når at blive for træt til han kan nå at koncentrere sig om at spise.

Jeg er begyndt at vente ca 30 min med at amme efter et måltid, fordi han har haft lidt tendens til at spise for meget mælk og ender med at gylpe det op. Han er god til at tygge, og vi har givet ham skorper i hånden, men dem er han begyndt at spise helt op, så nu er vi også begyndt at give ham lidt bondebrød til frokost og en gang i mellem en kvart blød bolle til eftermiddagen sammen med grøden.

Det jeg er i tvivl om ...


Annonce

... er, at når nedgangen i antal amninger er gået helt naturligt indtil nu, men at det herfra kræver en indsats, om det så måske er for tidligt, og han ikke er klar til det?

Vi har prøvet forskellige ting, bla. ikke at amme før der er gået 4 timer, at ligge ned med ham og tage brystvorten ud af munden når han er faldet til ro. Men det skærer i mit hjerte når han bare græder og græder og det er så nemt og hurtigt bare at amme ham, så sover vi allesammen snart igen. Og så kommer der hele tiden tanker i vejen, “han har heller ikke spist så meget i dag”, “det er også fordi han er ved at få tænder” osv.

Med hensyn til at ligge ned og amme ham så falder jeg tit i søvn, og så bliver det næsten endnu værre, for hver gang han vågner lidt op så søger han brystet og i nattefredens tegn så får han det!

Vi har også prøvet at give ham lidt grød ved sengetid, men det er egentligt ikke min fornemmelse at han vågner fordi han er sulten, og jeg synes ikke det har gjort den store forskel. Jeg har prøvet at amme ham når jeg går i seng ved 22-tiden, men jeg synes ikke det gjorde nogen forskel, han vågner stadig efter 2 timer.

Jeg er også i tvivl om, om det vil gøre nogen forskel på hans mange opvågninger om han bliver ammet eller ej? For det er jo ikke selve amningen der er hård, mere det kun at få 2 timers søvn af gangen.

Skal man bare igennem et par eller flere nætter hvor man ‘kæmper’ lidt med sin baby? Eller bliver det lettere hvis man venter lidt? Eller sværere...

Det blev lidt langt, håber du kan finde rundt i det :)

Vi har fået lavet et tjek hos lægen omkring ører og mandler osv og ifølge lægen skulle der ikke være nogen fysiologisk årsag til han vågner så ofte natten igennem.

Med venlig hilsen
Laila

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

8. juli 2020 | Sovevaner | 9 mdr.

Søvnen om aftenen - 9 mdr.

Hej Helen Vores pige stor trives, er glad og vokser som hun skal. Der er...

Læs hele brevet og Helens svar


8. juli 2020 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Mad ved 6 månedersalderen

Hej Helen Tak for dit fine svar på mit seneste brev - min datter sover nu...

Læs hele brevet og Helens svar


7. juli 2020 | Sovevaner | 6 mdr.

Baby med søvnangst?

Kære Helen Vi har en baby på 6½ måned, som altid har haft svært ved at sove...

Læs hele brevet og Helens svar


7. juli 2020 | Kost og ernæring | 6 mdr.

6 måneder og mavekneb døgnet rundt

Kære Helen Min datter på 6 måneder har mavekneb døgnet rundt. Det har hun...

Læs hele brevet og Helens svar


6. juli 2020 | Amning | 9 mdr.

Amning 9 måneder

Hej Helen Min datter er nu blevet lidt over 9 måneder, og vi har nu prøvet...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Æbler og æblemos

Barnet kan fra 6 måneder spise al slagt frugt, frisk eller kogt. Frugten skal stadig moses. Små bløde frugtstykker gives, når barnet kan tygge maden. Frugt kan gives sammen med grød og som dessert efter et grøntsagsmåltid.

Læs mere i Babylex

Quinoa

Quinoa er en plante, der vokser både vildt og dyrket. I Danmark kan den købes i supermarkedet og sælges her både som mel, flager og gryn. Den minder om hirse eller ris og kan indgå i madlavningen som alternativ til kartofler, ris og pasta.

Quinoaflager kan bruges til grød og indeholder ikke gluten, hvorfor quinoagrød kan gives før 6 måneders alderen. Det anbefales at man generelt varierer mellem forskellige grødtyper til børn. Quinoagrød har en lidt "fnugget konsistens" og smager...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dit råd om uld til min søn, det var nok det bedste råd jeg nogensinde har fået :) Der blev godt nok kigget mærkeligt på mig, da jeg begyndte at lede efter uld i butikkerne, så det måtte hentes hjem fra Danmark til sidst.

Hilsen mor fra udlandet


Annonce