Annonce

Annonce

Brev:

Vågner og græder voldsomt om natten


19. november 2020

Kategori:
Alder:
5 mdr.

Vågner og græder voldsomt om natten

Kære Helen,

Tak for som altid en fantastisk brevkasse. Jeg rækker ud til dig, idet vi er nogen forældre, som er ved at blive en smule frustreret.

Kort info om vores datter: Hun er 5,5 mdr. måler 68 cm og vejer omkring 7 kg. Begyndte på frokostgrød for 2 uger siden og startede på aftengrød i sidste uge. Vi følger den dagsplan, som du har angivet i din bog om børn og mad:) Ruller ikke helt fra maven til ryg (og omvendt) endnu, men laver "crunches" mange gange om dagen. Kan sidde lidt selv, men ikke særlig lang tid af gangen.

Bliver lagt hver aften med fast putteritual (ren ble, nattøj, amning efterfulgt af godnatsang) på eget værelse omkring kl. 19. Sover derefter ca. 12-13 timer (selvfølgelig med opvågninger), hvor jeg ammer omkring kl. 23, 03 og 06, plus minus.

Og nu til selve udfordringen:

Vores dejlige datter har den sidste halvanden måneds tid vågnet en del gange i løbet af natten (og sen aften), hvor nogle af gangene har været med meget voldsom gråd. Hun har altid været en rigtig god sover, aldrig grædt eller lignende, da hun var mindre. Elsker sin barnevogn, som hun sover fantastisk i i løbet af dagen. Sover ca. 3 lurer hvor 2 af dem har ca. 1,5-2 timers varighed og den sidste er en powernap på en lille halv time.

For at komme de mange opvågninger til livs har vi investeret i en tyngdepose, som har tage størstedelen af de mange opvågninger. Men der er desværre stadig en del. Vores datter ligger stadig en del urolig, fægter med armene og kaster hovedet fra side til side. Jeg er vel klar over, at tyngdeposen ikke er medvirkende til, at ens barn kommer til at ligge fuldstændig stille, men nok lidt mere end hvad vores gør lige nu. Selv hendes ben flyver lidt op og ned.

Den nævnte gråd var i starten, hvad vi selv kunne konstatere, en form for "night-terror". Hun skreg højtlydt og derefter brød ud i voldsom og nærmest utrøstelig gråd. Vi kunne slet ikke komme i kontakt med hende. Først efter vi tog hende med ind i stuen, tændte lidt lys var det som om, hun faldt mere til ro. Dette lader dog til at være overstået nu. Heldigvis.

Men der er som sagt stadig en del opvågninger, der udvikler sig til voldsom gråd. Jeg kan give et eksempel fra i nat, som til dato har været den værste. ...


Annonce

... Hun fik ikke sin sene powernap, så faldt allerede om kl. 18.20. Derefter, indtil omkring kl. 22 var vi inde hos hende for at give hende sutten ca. 3 gange. Dette er meget det samme mønster for hver aften. Forholdsvis stille og roligt indtil kl. 22, så begynder "forestillingen. Herefter gik vi frem og tilbage med meget korte intervaller, nogle af dem så korte som 10 min. Det resulterede i, at vi tog hende med ind i vores seng og lagde hende mellem os. Hvilket vi har gjort hver nat, når de mange opvågninger er blevet for hyppige og vi ikke længere har kunnet stå på vores ben.

Jeg har været lidt "imod" dette, da jeg synes vi har fået en rigtig god rutine med putningen og det at hun ligger i sin egen seng, og vil derfor helst ikke give hende en dårlig vane. Men den har jeg altså kastet til side, for vi skal som familie også kunne hænge sammen og det har vi kunnet ved, at hun er kommet ind i vores seng. Men nu lader det så til, at det at komme ind i vores seng heller ikke rigtig virker. Det har det gjort tidligere. Hun falder mere til ro og sover fantastisk godt.

I nat var vi så oppe på ca. 3 gange var gråden udviklede sig. Den startede med lidt piv, og sådan og så eskalerer det voldsomt. Min egen teori er, at det simpelthen er fordi hun er så træt, og bare gerne vil sove, men ikke kan finde ro og bliver så ked af det. For hun ligger med lukkede øjne, falder lidt til ro og begynder så kort tid efter at blive urolig (hovedet kører fra side til side, armene kører med). Og så begynder gråden. Vi må så tage hende op, gå lidt rundt med hende, trøste hende. Sutten virker ikke rigtig. Det er som om, når vi vil give hende sutten, at hun bliver endnu mere hidsig. Hvilket er undrende eftersom, når hun sover i barnevognen glædeligt hapser sutten.

Så konklusionen på denne meget lange smøre - hvad kan vi gøre for at stoppe de mange opvågninger og ikke mindst den voldsomme gråd? Det er selvfølgelig hårdt for os som forældre, men det er mest hårdt for vores lille datter, som jeg kan se virkelig er medtaget dagen efter en hård nat (hvor hun så heldigvis sover fantastisk).

Håber meget du kan hjælpe eller i hvert fald, så berolige os med, at det måske bare er en fase og det snart er overstået:)

På forhånd tak.

Mia

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

27. november 2020 | Sovevaner | 5 mdr.

Søvn, skrig og afslapning

Hej Helen. Her kommer en længere roman for at komme frem til mine...

Læs hele brevet og Helens svar


21. november 2020 | Udvikling | 5 mdr.

Korte lure og stort energiniveau

Hej Helen. Vi har en datter der blev født d. 26 juni - lidt over termin,...

Læs hele brevet og Helens svar


18. november 2020 | Udvikling | 4 mdr.

Stimulering af barn nummer to

Hej Helen Tusind tak for hjælpen sidste gang, vi har prøvet at implementere...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2020 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Urolig søvn stadigvæk :)

Kære Helen Jeg ved godt jeg har spurgt om det før, men jeg har simpelthen...

Læs hele brevet og Helens svar


15. november 2020 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Fordeling af mad over døgnet

Hej Helen. Tak for dit sidste svar. Jeg har spørgsmål til det ujævne...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Overtøj

Vindtæt overtøj, som flyverdragt, jakke og overtræksbukser er ideelt, når børn skal lege ude og det er køligt.

Luffer eller vanter sættes fast i ærmet med trykknap eller specielle spænder, som man køber netop til formålet.

Snore, halstørklæder og bælter er for farligt. De kan medføre at barnet hænger fast, når det klatrer rundt og bevæger sig i leg og de kan i værste tilfælde medføre at barnet hænger fast og bliver kvalt.

I stedet for halstørklæde...

Læs mere i Babylex

Vaccination

De danske sundhedsmyndigheder anbefaler følgende vaccinationer:

- 3 mdr.: Difteri-tetanus-kighoste-polio-Hib 1 og PCV7-1

- 5 mdr.: Difteri-tetanus-kighoste-polio-Hib 2 og PCV7-2

- 12 mdr.: Difteri-tetanus-kighoste-polio-Hib 3 og PCV7-3

- 15 mdr.: MFR 1

- 4 år: MFR 2 (pr. 1. april 2008)

- 5 år: Difteri-tetanus-kighoste-polio revaccination

- 12 år: MFR 2 og til piger HPV 1, 2 og 3

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tak for en fantastisk hjemmeside. Det er så dejligt at mærke, hvordan du virkelig sætter dig ind i hvert enkelt spørgsmål og du giver nogle rigtigt gode svar!

Tak fra tvillingernes mor


Annonce