Brev:
Amning med ét bryst
Kære Helen
Som jeg fortalte sidst, så har tøsen haft en periode, hvor hun helt afviste at blive ammet og i stedet fik flaske. Imens forsøgte jeg at malke ud for at bevare mælkeproduktionen.
Hun har nu fået - en smule - smag for i hvert fald det ene bryst igen, så hun nu bliver ammet om natten og et par gange om dagen, mens resten af mælken kommer fra flaske. Samtidig nyder hun sine to gange skemad om dagen.
Der er ikke nogen tvivl om, at mælkeproduktionen er dalet - og næsten helt stoppet på højre bryst, som hun nærmest lige siden fødslen aldrig har været helt vild med og nu helt har afvist i et par uger.
Jeg har forsøgt tricket med at flytte hende fra venstre til højre bryst uden at skifte stilling, men den hopper hun ikke på - og selv om natten siger hun nej tak. Jeg forsøger at holde lidt liv i det med at malke ud, men det er efterhånden en sølle omgang :o)
Kan jeg på nogen måder for det op på "normal" igen og hvis det ...
... mislykkes; hvad vil det betyde, hvis jeg fortsætter med at amme med kun ét bryst? Jeg tænker både på, om brysterne bliver tydeligt forskellige i størrelse - og også om hun får mælk nok eller om hver amning skal følges op med flaske? Og er det forvirrende for hende, at det nogle gange er bryst og nogle gange flaske?
Jeg vil jo gerne bevare amningen lidt endnu - både for at kunne give lidt modermælk fortsat, men også fordi det er så dejligt praktisk - især om natten.
Og så lige et hurtigt spørgsmål om søvn. Hun sover gerne minimum 11 timer om natten kun afbrudt af amning et par gange, men om dagen power-napper hun stadigvæk lystigt. Gerne de der berømte ca. 40 minutter og så virker hun glad og frisk igen. Det er helt fint med mig og jeg har tænkt, at forklaringen lå i hendes alder og udvikling. Men hvornår skal jeg - for hendes skyld - kæmpe lidt mere indædt for at få hende til at sove et længere stræk enten formiddag eller eftermiddag.
Kærlig hilsen
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
8. marts 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære sundhedsplejerske, Vores lille Luca på 6 måneder (på mandag) har altid...
26. februar 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære Helen, Først vil vi – som et par forholdsvis nyudklækkede...
Viden om børn:
Zoneterapi
Zoneterapi er en alternativ form for behandling, som bruges i flere situationer.
Nogle oplever, at det virker smertelindrende under fødslen, og andre synes, det hjælper, når deres barn græder meget på grund af mavekneb eller lignende.
Zoneterapeuter findes mange steder. Hvis man ønsker at få zoneterapi under sin fødsel, kan man spørge på fødestedet, om en jordemoder kan tilbyde dette. Hvis man ønsker at bruge zoneterapi til sit barn, så skal man selv finde en...
Bad, de første gange
Det spæde barn kan komme i bad ret hurtigt efter fødslen og ofte beder mange om at få hjælp til det første bad, imens man endnu er på barselsafsnittet.
Når I beslutter jer for at bade jeres barn, så er det rigtig godt at have nogle faste rutiner:
- Et babybadekar er en god idé, nogen vælger også at bruge en speciel babyspand. Det vigtigste er at karret er afgrænset i størrelsen, det giver barnet lidt tryghed.
- Det er en god idé at tilbyde barnet...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.