Brev:
Spørgsmål om grød, mælkemængde mm
Kære Helen,
Jeg har tidligere fået god hjælp fra dig så jeg forsøger igen....
Min datter er lige blevet 5 måneder og jeg er så småt startet med grød (5 dage) - hun var begyndt at blive hurtigere sulten og tog mere på flasken hver gang.
Hun har siden november fået erstatning på flaske (indtil da var det udmalket brystmælk) - hun får kun grøn allomin da hun ellers får hård mave. Selv på grøn allomin er hendes afføring noget træg og hun får 3 ml. laktulose 2 gange om dagen.
Jeg startede med tynd majsgrød med lidt pæremos på - de første par dage spiste hun 2-3 mundfulde og tog så flasken efterfølgende. De sidste par dage har hun spist ca 10 skefulde hvorefter hun så er begyndt at græde - og så har jeg naturligvis ikke givet hende mere. Er hun alligevel ikke helt klar til det?
Jeg synes ikke hun virker sulten som for et par uger siden - og det kan jo ikke være de få skefulde grød som mætter ...
... hende. Skal jeg holde en pause og forsøge igen senere ...eller skal jeg bare fortsætte med daglige smagsprøver nu vi er startet?
Mht. hendes mave - hvor længe kan jeg give laktulose? Hun har nu fået det fast i 3 uger men så snart jeg forsøger at skrue ned bliver maven mere hård - selv på laktulose skal hun arbejde for at komme af med det. Vil det hjælpe at give fx. sveskemos - har dog hørt at man ikke må give det dagligt??
Hun spiser meget varierende på flasken i løbet af et døgn...typisk ser det sådan ud:
kl 05: 180 ml
kl 8/9: 90 ml
kl. 11/12: 150 ml
kl 15: 160 ml
kl 18: 210 ml
kl 22: 210 ml
Er det dumt fordelt? Hvis ja - hvordan kan jeg så ændre det? Hun tager typisk en powernap om formiddagen, 2-3 timer over middag og så igen en powernap sidst på eftermiddagen. Sover far ca. kl. 19-08 - afbrudt af flaske kl. 22 og 05.
Det var mange spørgsmål... på forhånd tak for hjælpen!
Venligst, Hanne
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
26. juli 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Jeg er førstegangsforælder og mor til en dejlig dreng på fem...
7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...
2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
Viden om børn:
Køkkenhygiejne
Når man laver mad til småbørn er god køkkenhygiejne særligt vigtig. Små børns forsvar overfor bakterier er mindre end voksnes, og derfor får børn lettere ondt i maven eller får en maveinfektion.
- Undgå at sprede bakterier mellem madvarer. Hold f.eks. rå grøntsager adskilt fra råt kød, så der ikke kommer jordbakterier på kødet, og så der ikke kommer bakterier fra kødet på grøntsagerne.
- Hold også rå madvarer adskilt fra mad, der er klar til at blive spist. Det...
Rabarber
Rabarber er velegnede til grød, kompot, suppe og marmelade. Hvis I ofte bruger rabarber i madlavningen, er det en god idé at tilsætte 'Nonoxal' (kalkchlorid) under kogning.
Dette forhindrer at saften i rabarber reagerer med kroppens kalk, som bl.a. giver ubehagelige reaktioner på tænderne.
Rabarber er bedst tidligt i sæsonen fra april og indtil omkring Skt. Hans. Rabarber indeholder små mængder oxalsyre, og i højsommeren stiger mængden af oxalsyre i stilkene. Hvis...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.