Annonce

Annonce

Brev:

Hjælp til natteroderi - 5 mdr.


13. november 2007

Kategori:
Alder:
5 mdr.

Hjælp til natteroderi - 5 mdr.

Hej Helen

Jeg håber at du har nogle gode råd til, hvordan vi kan få vores nattesøvn tilbage.

Vores datter på 5 mdr er begyndt at spise tiltagende meget om natten. Indtil hun var 4 mdr ammede jeg hende af kl 19, og hun vågnede herefter ved 05 tiden og fik mad igen. Omkring de 4 mdr begyndte hun at vågne tidligere ved 02 tiden og blev ammet her. Vores sundhedspl mente, at det var et tegn på, at hun var parat til skemad, så vi forsøgte med grøntsagsmos (hun mener, man skal starte med det) Det forsøgte vi med i to ugers tid men med pauser ind i mellem, da det ikke var den store succes, og vi begyndte i mellem tiden at supplere med vælling, inden vi selv gik i seng v. 22-tiden. Efter at have fået vælling vågnede hun først ved 04 tiden for at få mad.

Efter to ugers tid med forsøg på mos, begyndte vi at prøve med grød i stedet. Det virkede hun straks gladere for, og hun har fået det 1. gang dagligt siden omkring aftensmadstid. Hun spiser dog maks 1 spiseskefuld sammenlagt. Angående vores nætter er det kørt helt af sporet nu. Hun får stadig vælling ca 135 ml ved 22-tiden men vågner allerede og vil have mad ved 01-02 tiden og igen ved 04-05 tiden.

Et eksempel på en dag, som dog adskiller sig ved, at hun plejer at få grød omkring aftensmadstid, og vælling, når vi selv går i seng ved ca. 21.30-22 tiden.

02 aming
05 amning, ligger vågen og pludrer bagefter.
07 står op
08 delvis amning – stopper halvvejs pga. gråd
9-11.30 sover
11.30 amning
13.00 forsøg på grød men græder
14-15 sover
15 amning
16.30-17.30 sover
17.30 amning
19.30 amning
20 sover
20.40 vågner – 135 ml majsvælling

Når hun vågner om natten forsøger jeg først at trøste hende med sut og kontakt mens hun ligger i tremmesengen, inden jeg giver hende mad, for at se om det hjælper, men det virker som om, hun er sulten næsten uden undtagelse.

Jeg ...


Annonce

... ammer hende derfor i sengen ligger hende ned i sin seng igen og som regel ligger hun vågen et godt stykke tid efter en af amningerne og pludrer.

Angående amningerne så har der været lidt kludder i det siden hun fik pneumokokvacc for en måned siden. Hun skriger meget, allerede når jeg laver bevægelsen for at ligge hende til, så det er kun, når hun er virkelig sulten eller lige er vågnet, at det lykkes forholdsvis fredfyldt. Jeg har forsøgt at være kreativ med at amme liggende, i et mørkt rum ect, men det virker ikke. Så jeg har ikke rigtig mulighed for at ligge hende mere til i løbet af dagen i håb om, at hun får tanket op til natten. Jeg tilbyder hende altid begge bryster, og hun tømmer som regel altid 1 ½-2 bryster.

Angående grød, så spiser hun jo maks. 1 spiseskefuld pr. måltid. Vi stopper ligeså snart hun græder eller afviser typisk ved at gå i bro. Vi forsætter ikke herefter. Men det er lidt demotiverende at blive ved med at lave grød, når det ikke bliver spist. Hun kan godt lide færdigkøbt, men vi holder meget tilbage med det fordi jeg er nervøs for, at hun så ikke vil spise hjemmelavet på et senere tidspunkt. Jeg vil nemlig helst have at hun får det, men er i øjeblikket også fristet til bare at køre med færdiglavet indtil hun spiser lidt mere. Har du nogle erfaringer med det?

Vi varierer grøden således, at hun får samme slags i 3 dages tid og så noget andet herefter. Og hun får typisk grød 1 ½ time efter en amning, så hun hverken er for mæt eller for sulten.

Bortset fra om natten er der ingen rytme i amningerne i løbet af dagen. Angående søvn så vågner hun typisk omkring kl 07, og sover fast to lure ved 8/9 tiden og igen ved 13/14 tiden. Af og til powernapper vi hende ved 17-tiden, hvis hun er vågnet tidligt fra den sene lur.

Jeg håber meget, at du kan hjælpe os til at komme videre.

Med venlig hilsen
Sanne

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Pas godt på babynumsen i sommervarmen

Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.

For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

26. juli 2025 | Sovevaner | 5 mdr.

Råd til sikker søvn

Kære Helen Jeg er førstegangsforælder og mor til en dejlig dreng på fem...

Læs hele brevet og Helens svar


7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvn og barnevogn pt. 2

Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...

Læs hele brevet og Helens svar


2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvn og barnevogn

Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.

Bider under amning - 6 mdr.

Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Må børn under 1 år få nødder?

Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Forstoppelse

Hvis dit barns afføring er hård og knoldet, så har dit barn forstoppelse. Ofte vil barnet også have ondt i maven og være grædende. Børn der tilbydes modermælkserstatning får hyppigere forstoppelse, end børn der ammes. Men børn der ammes kan også godt få problemer med forstoppelse.

Får dit barn modermælkserstatning, skal du være opmærksom på, at blandingsforholdet er korrekt. Du kan også prøve at skifte till en anden type erstatning - der findes erstatninger, som er udviklet til...

Læs mere i Babylex

Suttekæde

En suttekæde er en kæde, som holder sutten ved barnet. Den fungerer ved at den sidder både på sutten og sættes fast i barnets tøj. Det kan være meget praktisk for forældrene, men kæden skal opfylde visse krav, for ikke at være farlig for barnet.

Sikkerhedsstyrelsen tester jævnligt suttekæder og det er desværre ikke alle suttekæder, der lever op til sikkerheden.

Det anbefales at:

- En kæde må ikke være mere end 22 cm lang, da barnet så kan få den...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Allerførst vil jeg gerne sige dig tusind tak for dine hurtige og uddybende svar, og fordi du tog mine bekymringer alvorligt. Det var lige, hvad jeg havde brug for.

Mor til Agnethe 5 måneder


Annonce