Brev:
Grød - 5 mdr.
Hej Helen
Jeg har skrevet til dig før ang. dette emne.
Jeg har en søn, Daniel,¨på 5 ½ måned. Jeg har ammet ham 100 % indtil for et par dage siden. Der startede jeg på at give ham noget rismelsgrød 1 gang dagligt. Amningen fungerede ellers fint, men da min barsel slutter her d. 1.februar, måtte jeg begynde at vænne Daniel til noget skemad.
Han har fået det i 3 dage, og det ser da ud som om han godt kan lide det, men det er som om han meget hellere vil have brystet. For når han har spist lidt bliver han sur, og når jeg så lægger ham til, sutter han helt vildt.
Dette er jo lidt af et problem eftersom der kun er lidt over 1 uge til jeg starter i skole.
Hvordan skal vi vænne Daniel til at spise/drikke andet end hos mig? Og bliver det en stor omvæltning for ham, at mors bryst lige pludselig ikke er der?
Et andet spørgsmål er.. Skal man ...
... være meget præcis med rismelsgrøden, eller kan man bare lave det på slum? Altså komme lidt mel i og vand, og så komme mere af det ene eller det andet i, alt efter hvor tykt/tyndt det er?
Jeg malker ud, og blander en isterning modermælk i grøden. Men skal det i mens det koger, eller skal det helst optøes først, og derefter kommes i grøden tilsidst?
Og hvad med fedtstof? Nogle steder har jeg læst at der IKKE skal fedtstof i, så længe man blander modermælk i, og andre steder står der man skal. Hvad mener du?
Jeg har ikke tænkt mig at malke ud så meget længere, men har tænkt mig at blande profylac modermælkserstatning i istedet for, da han er disponeret for allergi.
Men hvad hvis han bliver sulten udover grøden (når jeg er startet). Er det så bedst at give ham 2 gange grød eller modermælkserstatning?
På forhånd tak for svaret.
Knus ditte
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
26. juli 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Jeg er førstegangsforælder og mor til en dejlig dreng på fem...
7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...
2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
Viden om børn:
Slik
Vær altid opmærksom på hvad I selv spiser. Barnet lærer af at se på jer og det I gør. Jeres vaner omkring slik, vil således smitte af på jeres barn.
Nogle tilbyder kun slik til festlige lejligheder, andre har en fast ugentlig slikdag. Der er ingen grund til at tilbyde jeres barn slik hver dag.
Babyer har heller ikke behov for slik og interesserer sig måske ligeså gerne for et sundere alternativ, som en brødskorpe eller et dejligt frisk bær.
Ifølge...
Honning
Honning frarådes til børn under 1 år. Honning indeholder bakteriesporer og kan være infektionskilden vd spædbarnsbotulisme.
Botulisme er en sjælden sygdom, som skyldes et toksin (en forgiftning) dannet af den en sporedannende bakterie Clostridium Botulinum. Sporerne findes i omgivelserne, de er hårdføre og kan tåle kogning i flere timer.
Voksne og større børn bliver ofte ikke syge, da vores bakterieflora i tarmsystemet er anderledes. Men hos spædbørn medfører...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.