Svar: Vågner tidligere om natten
Kære Anne
Der er nok ikke tvivl om at jeres lille pige vågner om natten fordi hun er igang med et udviklingsspring. Det at kravle og udvikle sig motorisk medfører store ændringer. Hun øver sig ikke kun om dagen, men bestemt også om natten og får hurtigt lagt sig i en stilling, som hun så vågner af fordi det i søvne er svært at komme til at ligge rart igen.
Det at kravle betyder også at hun oplever verden som større og får fornemmelse for at I kan 'være væk fra hinanden' eller måske mere at hun har behov for at se I er der, for at vide I er der. Det sætter gang i drømmene om natten og giver naturligt en mere urolig søvn.
Min umiddelbare tanke er derfor, at når jeres datter vågner kl 03 om natten, så bør hun ikke få mælk, men bør kunne nøjes med vand. Det burde ikke handle om sult men mere handle om at hun ...
... skal have hjælp til at komme videre i næste søvnfase og sove roligt videre. Derfor kunne et stillingsskift og en tår vand være en idé. Flasken tidlig morgen må I gerne bibeholde, hvis det hjælper hende til at sove bare en lille times tid mere, det er jo altid dejligt:o)
De dage hvor hun kaster op, kan hun naturligvis godt have behov for at få en flaske om natten. I må derfor prøve ikke at tumle for meget med hende, hvis det er det, det handler om. I skriver at det ofte er 20 minutter efter aftensmad og før hun skal i bad. Jeg tænker derfor at hun måske kunne få en tår mælk efter badet i stedet for om natten, hvis hun har brug for at få noget ned i maven. Altså at hun får mælken inden hun sover, så natflasken måske helt kan undværes.
Håber mine tanker hjælper til mindre forvirring. Rigtig meget held og lykke fortsat:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
26. juli 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Jeg er førstegangsforælder og mor til en dejlig dreng på fem...
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...
2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...
4. juni 2025 | Sovevaner | 4 år, 2 mdr.
Lange putninger + sover uroligt i mor og fars seng
Hej Helen Tak for dine tidligere svar på vores henvendelser. Dem er vi meget...
Viden om børn:
Legetøj til baby og børn
Barnet har bedst af det nære samspil, der er mellem barnet og forældrene. Men i takt med at barnet bliver større og begynder at forholde sig lidt mere til verden omkring sig, vil det være godt, at der er legetøj, som barnet kan kigge på og undersøge.
Når barnet begynder at gribe, skal legetøjet passe til barnets lille hånd, og det er vigtigt, at legetøjet også egner sig til at komme i munden. Tingene skal være solide og uden skarpe kanter og spidser. Brug så vidt muligt legetøj,...
Udslæt - hos børn
Børn kan få mange forskellige slags knopper og udslæt. Det kan være svært at afgøre, om det bare er noget forbipasserende, og hvis du er i tvivl, så kontakt altid lægen. De mest almindelige former for udslæt hos babyer er:
- Ble-eksem: Voldsom rød numse, knopper, og det kan være smertefuldt. Det kan skyldes at barnet ikke tåler det materiale, som engangsbleen er lavet af, og det kan derfor være en fordel at prøve et andet blemærke. Det kan også skyldes, at barnets hud reagerer på...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.