Annonce

Annonce

Svar: Valg af bæresele


25. december 2023

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Cecilie

Tak for dit brev - og også rigtig glædelig jul til jer :)

Det lyder dejligt med en bæresele i julegave, og jeg forstår godt, at du gerne vil være sikker på, at det er den rigtige :)

Når man skal vælge bæresele, så er det rigtig godt at kikke efter følgende:

1. Vælg en ergonomiske bæresele. Det vil sige, at bæreselen skal have et ergonomisk design, der støtter babys naturlige positioner.

2. Vælg en sele med et forholdsvist bredt sæde. Selen bør have en base, der giver plads til, at babys lår og hofter kan sprede sig naturligt, da dette hjælper med at opretholde C-form i rygsøjlen og forhindre, at babys ben hænger lige nedad.

3. M-position. Når baby sidder i bæreselen, så bør benene danne et "M", så knæene sider lidt højere end hofterne. Dette position efterligner den naturlige holdning, som barnet ofte ligger i, når det bæres uden en sele. Det er derudover godt for hoftes udvikling.

4. Støtte til lænden. Det er godt, hvis selen giver støtte til babys lænd og ryg. Det hjælper med at opretholde den naturlige kurve i rygsøjlen og forhindrer at baby falder sammen eller bøjer for meget fremad.

5. Hoved- og nakkestøtte. Jo yngre barnet er, jo vigtigere er det, at selen har tilstrækkelig støtte til hovedet og nakken. Det kan være en fordel, hvis hoved- og ...


Annonce

... nakkestøtte er justerbart, så man kan ændre lidt i takt med at baby vokser og bliver større.

6. Justerbare stropper. Det er en fordel hvis stropperne kan justeres, så de let kan tilpasse både dig og babys størrelse. Justerbare stropper er også en fordel, hvis begge forældre skal bruge bæreselen, da vi voksne naturligt ikke har samme kropsfacon og størrelse.

7. Materiale og åndbarhed. Det er en god idé hvis selen er lavet i et åndbart materiale. Så er den rar for dig at have på, men den forhindrer også overophedning for dit barn.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

8. Opfylde sikkerhedsstandarder. Det er vigtigt, at bæreselen er testet og opfylder krav til bæreseler. Du kan f.eks. gå efter DS/EN 13209-2:2016

9. Let at tage på og bruge. Det er vigtigt, at bæreselen er praktisk at bruge i hverdagen, og det er vigtigt, at du kan tage den på alene og uden hjælp. Ofte vil du stå alene med dit barn i armene, og du skal føle det let og praktisk at bruge bæreselen på egen hånd.

Jeg vil anbefale dig, at du prøver bæreselen og forsøger at vurdere, om den følger ovenstående, hvordan jeres lille dreng sidder i den, og hvordan den er for dig/jer at bruge. Hvis den opfylder ovenstående, så er det super. Hvis det ikke fungerer, så byt den til en anden:)

Jeg håber, at du kan bruge dette lidt videre - og rigtig glædelig jul fortsat :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udstyr:

16. november 2024 | Udstyr | 14 mdr.

Jakke og flyverdragt i autostol?

Kære Helen Jeg har bare lige et kort spørgsmål, som jeg håber, at du kan...

Læs hele brevet og Helens svar


7. november 2024 | Udstyr | 0 mdr.

Uld til baby, hvordan?

Kære Helen. Jeg har termin om 14 dage og tror, at jeg efterhånden er så...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ufrivillig natlig vandladning

Når børn tisser i sengen om natten, så kalder man det ufrivillig natlig vandladning, sengevædning eller Enuresis. Og der kan være flere årsager til at børn tisser i sengen om natten.

1. Arvelighed. Hvis mor og/eller far har tisset i sengen om natten, så er sandsynligheden for at barnet kommer til det større.

2. Hormoner. Det antidiuretiske hormon (ADH) udskilles fra hjernen om natten og skal nedsætte urinproduktionen om natten. Men nogle børn er lidt længere tid...

Læs mere i Babylex

Ører - øreproblemer hos baby og børn

Siden 2005 får alle nyfødte i Danmark tilbudt en screening for hørenedsættelse få dage efter fødslen. Hvis det viser sig, at barnet har en medfødt hørenedsættelse, er det vigtigt, at man får startet behandling så tidligt som muligt.

Mange børn vil have nedsat hørelse i en periode f.eks. på grund af mellemørebetændelse eller væske i mellemøret. Et barn, som gennem længere tid har nedsat hørelse, vil ikke reagere på lyde og vil have langsom eller manglende sprogudvikling. Hvis...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Dette er mit første brev til dig - men mærkeligt nok, så har det ikke været muligt for mig at finde svaret i hverken bøger eller ved søgning på nettet, så jeg håber, at du kan gøre mig klogere.

På forhånd tak, Emilies mor


Annonce