Brev:
Opfølgende spørgsmål på nat-ammestop og putning
Hej Helen
Tak for dit gode og brugbare svar i det sidste brev.
De sidste par nætter har far taget totalt over, og det går stille og roligt fremad. Vores søn vågner stadig en del gange om natten, men accepterer nogenlunde at brystet ikke er tilgængeligt, og vi har ikke ammet i tre nætter. Han sover desuden alene på værelset for at mindske forstyrrelser.
De sidste to aftener har vi dog haft stort besvær med at putte ham. Han er meget træt og klar til at komme i seng. Han får sit bad, bliver frotteret godt, får lidt trykmassage og får grød.
Derefter ammer jeg i vores seng (for at han ikke kommer til at associerer værelse og putning der med bryst og mælk) og går ind med ham, men så snart ...
... han rammer madrassen er der bare knald på ham. Han rejser sig, snor sig, smiler, griner og gør alt hvad han kan for ikke at sove.
Jeg prøver at gentage rutinen, men uden brystet. Så jeg synger 2 sange imens jeg nusser/giver trykmassage, men det gør ingen forskel.
Så hvordan kan vi hjælpe ham ind i søvnen? Hvordan lærer vi ham evt. at falde i søvn selv? Så vi får de gode søvnassociationer?
Er det vigtigt, at den sidste flaske gives mellem 23-24? Vi har nemlig oplevet at han vågner før det og så vil han ikke have flasken. Giver vi den derimod kl 22 så drikker han godt og er veltilpas.
Er der meget stor forskel på at give ham den en time senere? Eller hvordan og hvorledes?
Hilsen herfra
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.
Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
Viden om børn:
Honning
Honning frarådes til børn under 1 år. Honning indeholder bakteriesporer og kan være infektionskilden vd spædbarnsbotulisme.
Botulisme er en sjælden sygdom, som skyldes et toksin (en forgiftning) dannet af den en sporedannende bakterie Clostridium Botulinum. Sporerne findes i omgivelserne, de er hårdføre og kan tåle kogning i flere timer.
Voksne og større børn bliver ofte ikke syge, da vores bakterieflora i tarmsystemet er anderledes. Men hos spædbørn medfører...
Navn - navngivning
Alle børn skal have et navn - mindst et fornavn og et efternavn. Og dit barn skal have sit navn, før det fylder 6 måneder. I kan give jeres barn et navn på to måder: Enten ved dåb i folkekirken eller ved at ansøge om navngivning via Borger.dk.
Der er i princippet ikke nogen begrænsninger på antallet af fornavne, som du må kalde dit barn. Men der er regler for, hvilke navne du kan give dit barn. Som hovedregel må du ikke vælge et navn, der kan være til ulempe for dit barn.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.