Brev:
Søvnoptimering
Hej Helen
Efter 5 måneder med mange udfordringer (refluks, mlkeallergi, spndinger etc.) har vi endelig fået en "normal" dog lidt sensitiv dreng :-).
Nu skal vi derfor have struktur på srligt søvnen.
Vores nuvrende rytme:
Første lur kl. 7.30 i slyngevugge (30 min)
Anden lur kl. 10.00 i barnevogn (30-90 min) - startet op på barnevogn for 1 uge siden og øver hver dag (trillede lur). Nogle dage lykkedes det, andre dage må vi give op og putte ham i slyngevuggen.
Tredje lur kl. 13/14 også i barnevogn (30-60 min). Samme som ovenfor, nogle dage lykkedes det, andre gør ikke.
Fjerde lur (typisk kun hvis han har sovet under 60 min i alle andre lure) i slyngevugge kl. 16 (30 min)
Puttes til nat kl. 18/19 i vores seng - ammes i søvn hvor jeg bliver liggende ved siden af ham. Han sover 12 timer kun afbrudt af amninger og er egentlig aldrig "rigtig" vågen. Vi har aldrig døjet med vågentid om natten, måske fordi vi har samsovet siden han var 2 ...
... uger. Vil egentlig gerne at han sover i egen seng, men pt. sover han ikke mere end 3/4 timer i første strk og herefter kun 1,5/2 timer, så kan ikke overskue at skulle hente ham hver gang.
Ting vi gerne vil ndre:
- Ud med slyngevuggen! Tnker første og sidste lur kunne foregå i egen seng. Umiddelbart har jeg ammet ham i søvn og lagt ham i slyngevuggen med bevgelse. Hvis jeg ligger ham i sengen vågner han. Hvad gør vi?
- Fortstte med at bruge barnevognen. Lige nu nyder jeg at kunne gå med ham og han falder typisk i søvn indenfor 10 min. Men når han vågner vil han ABSOLUT ikke ligge der mere og han skriger og skriger. For nu har jeg prøvet at time det med at jeg er tt på hjem og ellers haft bresele med. Hvad kan vi gøre for at han ikke bliver så ked af det?
- Hvordan går vi fra trillende barnevogn til stillestående? Som sagt passer det mig fint med trillende nu (har jo vret låst til hjemmet i en evighed).
Glder mig til at lse dit svar.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
8. marts 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære sundhedsplejerske, Vores lille Luca på 6 måneder (på mandag) har altid...
26. februar 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære Helen, Først vil vi som et par forholdsvis nyudklækkede...
Viden om børn:
CE-mærket
Se efter CE-mærket når du køber legetøj
Legetøj skal være CE-mærket. Det er en sikkerhed for at legetøjet opfylder en række krav til sundhed, sikkerhed og miljø. CE-mærket er fælles for Europa og det er Forbrugerstyrelsen, Sikkerhedsstyrelsen og Miljøstyrelsen, der holder øje med at reglerne for CE-mærkning overholdes. Der foretages løbende stikprøvekontroller for at kontrollere at det legetøj, vi kan købe til vores børn, er i orden.
Du skal også være opmærksom på...
Snore i børnetøj
Der kan være snore i dit barns tøj - snore kan sidde i hætter og kraver, i handsker osv. og det kan være farligt. Lange snore bør undgås, de kan hænge fast i rutschebanen og klatrestativet på legepladsen, - og i værste fald kan børn blive kvalt ved det.
Se derfor dit barns tøj igennem og er der snore, så kan det være en god idé at afkorte snoren mest muligt. Det vil også være en god idé ikke at binde knuder eller sætte andet på snoren, som kan sætte sig fast i legeredskaber,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.