Annonce

Annonce

Svar: Toilettræning - 3 år, 10 mdr.


18. august 2021

Kategori:
Alder:
3 år, 10 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Renlighed.

Hej med dig

Tak for dit brev og fine beskrivelse af din dreng og hans renlighedsproces :)

Det lyder som om, at han fysiologisk faktisk er parat. Han klarer fint at holde sig i forbindelse med vandladninger, og når toilettet i tide. Han er også helt klar på ikke længere at skulle bruge ble, han siger faktisk selv, at han ikke længere har brug for den i løbet af dagen... men det med afføring er svært for ham. Og det lyder som om, at det er en mental hurdle, som I skal over.

Det er rigtig fint, at du er startet med at lade ham beholde bleen, når han har haft afføring. Det kan være en god overgang, så han er tryg ved at sidde på toilettet, men stadig har bleen på. Det fungerer dog ikke mere - du fortæller, at han hverken vil have bleen på eller lave stort på toilettet, og derfor holder han sig. Og det gør naturligt, at han så får ondt i maven, bliver rigtigt ked af det, løber uroligt rundt eller prøver at ligge stille på sofaen...

Det er også rigtig godt, at du fortsat giver ham movicol, så hans mave på den måde holdes igang, og det er også helt fint, at du har forsøgt at give ham lidt ekstra for på den måde at sikre, at han faktisk kommer af med afføringen og hans mave ikke stopper helt.

Min umiddelbare tanke er, at jo flere gange det kan lykkes at få ham på toilettet, og det faktisk lykkes at lave noget der, jo bedre vil ...


Annonce

... det være. De gange, hvor det er lykkes, så er han jo tydeligt lettet og lyder både glad og stolt, og det er vigtigt at bygge videre på denne følelse. Det er netop vigtigt med disse små succesoplevelser, så han til sidst overvinder den hurdle han føler og finder ud af, at det faktisk godt kan lade sig gøre.

Jeg tænker, at du skal gå med ham ud på toilettet, forklare ham, at du godt ved at det er svært, men at du hjælper ham. Det er helt okay, at han ikke bryder sig om det, men du er der sammen med ham, og du hjælper ham med at det nu skal lykkes. Jeg vil anbefale, at du sætter dig foran ham, når han sidder på toilettet. Lad ham evt. hvile fødderne på dine lår, og du må også gerne holde om ham. Tal beroligende til ham og fortæl ham, at nu hjælper du ham igennem det, så han kan komme af med afføringen og mavepinen stoppe. Hjælp ham med at vippe frem og tilbage, så afføringen bedre kan komme ud, bed ham om at presse og prutte, så han hjælper det på vej. Og du er der hele tiden.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

For mig lyder det som om, at du ved at guide, støtte, være der, trøste, berolige og betrygge ham hele vejen kan hjælpe ham over den sidste hurdle, så han finder ud af, at det ikke er så slemt - og jo flere gange det lykkes, jo flere små successer har han at bygge videre på, og jo mere vil han til sidst selv kunne klare det :)

Håber at det lykkes for jer :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet

Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...

Læs mere her



Annonce

Viden om børn:

Barselsbesøg

I nogle kommuner tilbyder sundhedsplejersken at komme på besøg meget hurtigt efter fødslen. Dette sker hvis fødslen f.eks. er foregået hjemme, eller hvis moderen er gået meget hurtigt hjem efter fødslen.

Også jordemødre tilbyder nogle gange barselsbesøg i hjemmet, hvis kvinden er udskrevet inden for 48 timer efter fødslen eller hvis der er tale om en hjemmefødsel. Man taler normalt om et barselsbesøg når sundhedsplejerske eller jordemoder kommer på besøg i hjemmet 3-5 dage efter...

Læs mere i Babylex

Æteriske olier

Æteriske olier er planteolier, der tilsættes forskellige plejeprodukter, f.eks. massageolie, for at give det duft.

Æteriske olier kan indeholde allergene parfumestoffer, der kemisk set er identiske med - og lovgivningsmæssigt er sidestillet med - de syntetisk fremstillede.

I forhold til børn er det vigtigt at undgå parfumerede massageolier og helt undlade at bruge voksenprodukter. Æteriske olier bør ikke bruges direkte på huden og man skal være opmærksom på at...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for kampen i medierne mod ’skrig dig i søvn’ metoden. Den er godt nok sej!

Jeg videresendte dit indlæg fra din egen side til en kollega, som var grædefærdig af tvivl over om hun var en dum og dårlig mor, når hun bare blev ved med at gå ind til sin grædende søn om aftenen. Hun var simpelthen så lettet og følte sig så godt bakket op. Hun havde fået mange ’gode råd’ fra venner og familie, som også havde forsikret hende om at hun både forkælede barnet og gjorde det utrygt (?!?) med sin inkonsekvens og blødsødenhed.

Det er en vigtig, vigtig kamp du kæmper for at få spredt et væsentligt budskab!


Annonce