Brev:
Udfordringer i pottetræningen
Kære Helen
Vi møder nogle udfordringer i pottetræningen med vores søn på lidt over 2,5 år.
Indtil nu:
Han har øvet at sidde på toilettet i vuggestuen og også periodevis herhjemme. Han havde en periode (for måske 3-4 måneder siden) en aktiv interesse for at sidde på toilettet. I samarbejde med vuggestuen ventede vi dog til at der kom lidt flere "resultater" i toiletskålen før, at vi ville tage bleen af ham. Det er ikke endnu sket.
For ca to uger siden prøvede vi at tage bleen af ham i weekenden, samtidig med at vi forsøgte at lade ham sidde på potten ved faste tidspunkter - når han stod op, før vi skulle ud, efter mad, osv... Vi var bevidste om ikke hele tiden at spørge om han skulle på toilettet eller tisse. Det blev dog hurtigt tydeligt at han ikke var "klar nok", og i løbet af et døgn blev der mange uheld og kun et enkelt "resultat" på potten. Vi besluttede os for at vente til sommerferien.
Nu:
Nu har vi sommerferie og vores søn startet i børnehave d. 2.aug. Nu prøver vi igen, og vores rationale har været at vi nu kan tage os god tid, og lige meget hvor mange uheld der bliver, så kan vi stille og roligt lære ham nogle rutiner som han forhåbentlig i sidste ende er med på. Han har været gået uden ble i snart et døgn og ikke en eneste tår eller lort er landet i potten. Vi forsøger at lade ham gå på potten ved faste tidspunkter og også når han selv beder om det. Det gør han indimellem, og vi forsøger at give det god tid og læser en bog mens vi sidder derude.
Vores udfordring:
Vi ...
... ser et klart mønster i at han kan sidde længe på potten, og så har han nogle gange tisset nærmest umiddelbart efter, at han har fået underbukserne på og er i gang med at lege igen. Han har også en gang sagt at han heller vil tisse på gulvet end på potten. Han virker ikke til at blive ked af at tisse på gulvet, og det virker nu til at han ikke har motivationen til at tisse på potten, men holder igen, indtil han er færdig med at sidde på potten.
Vores plan var at vi blot skulle give det noget tid, men nu er vi ved at være bange for om vi blot forstærker hans modvilje mod at tisse på potten ved at fortsætte. På den anden side ønsker vi ikke at stoppe forsøget nu, for så bliver det anden gang vi stopper. Og det kunne jo være dejligt at få pottetræningen overstået i sommerferien, inden han starter i børnehave d. 2.aug. Vi har overvejet at bruge belønningsmetoder, men vi er principielt lidt i mod denne metode, da belønning for noget også kommer til at betyde en forstærkning af den manglende succes, når det modsatte så sker.
Vi vil så gerne lykkes med dette, og vi føler lidt at vi har kørt os fast i et dumt spor hvor det ikke rigtig fungerer. Hvordan får vi nu nulstillet og lagt til rette for at det bliver en succes? Vi har tænkt os at tage på sejlferie om 3-4 dage, og spørgsmålet er også, om en sådan type ferie kan kombineres med pottetræning? Vi kan sagtens have potten med ombord og sørge for tilgang til den nærmest 24/7.
Jeg håber ovenstående giver mening og at du kan hjælpe.
Venlig hilsen
M
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 1 mdr.
Hej Helen Min datter på 3 år, er begyndt at være en smule bange om aftenen....
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
28. marts 2025 | Opdragelse | 3 år
Børnehave og meget bestemt 3-årig
Kære Helen Jeg har skrevet før om vores familie, og er nu vendt tilbage til...
2. marts 2025 | Opdragelse | 3 år
Hvordan får jeg min datter til at hjælpe til
Hej Helen Jeg kunne rigtig godt tænke mig, at min datter begyndte at hjælpe...
2. marts 2025 | Opdragelse | 3 år, 1 mdr.
Hej Helen. Vi har store problemer med sutten har hjemme og håber du kan...
Viden om børn:
Sko
Det er vigtigt at barnets muskulatur i fødderne får mulighed for at udvikle sig rigtigt. Dette gøres bedst, hvis barnet får lov til at gå så meget som muligt på bare fødder.
Som hovedregel har børn ikke brug for sko, før de begynder at rejse sig og gå rundt. Når barnet skal have sin første sko, er det vigtigt at skoen er blød og passer til barnets fod. Der bør være en fast hælkappe og skoen bør ikke være så stor, at barnet risikerer at glide frem i den. Hvis foden glider, er...
PKU
Phenylketonuri, PKU, er en stofskiftedefekt og det kaldes også nogle gange for "Føllings syge" efter den læge, som opdagede sygdommen i 1934.
I Danmark er det jordemoderen, der efter fødslen, undersøger om barnet har PKU. Dette gøres ved at tage en blodprøve, en hælprøve på alle nyfødte. Prøven skal tages når barnet er mellem 48-72 timer gammel. Får man et positivt resultat på prøven, skal barnet have behandling før det er 2 uger gammelt og indenfor 24 timer efter det positive...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.