Brev:
Stimulering baby 5 mdr
Hej Helen,
For præcis 5 måneder siden fødte jeg en dejlig dreng på 4,6 kg. Ammeopstarten var hård men det lykkedes at amme ham indtil nu, hvor han er kommet på flaske og jeg ammer om natten. Vi har en nogenlunde rytme med 10-11 timers nattesøvn og 3 lurer om dagen. Han når normalt op på de 14-15 timers søvn pr. døgn i alt.
Da jeg ammede ham, ammede jeg altid inden lur og efter lur. Sådan får Emil også flaske nu. Bør vi ændre på dette? Han er begyndt at få 0,5-1 dl grød til frokost.
Jeg har altid undret mig over at han siden fødslen aldrig har fundet ro i at sove/putte ovenpå os, men det har nok været fordi han har forbundet det med mad. Han har altid ligget bedst i sin lift. Han har lige fra fødslen også været en meget stærk dreng.
“Problemet” er at vi oplever at han virker meget febrilsk, måske motorisk urolig og er ofte sur/brokker sig. Der er gang i hans krop hele tiden og han har svært ved at slappe af, når han sidder hos os eller bare ligger selv. Det virker simpelthen som om der skal ske noget hvert sekund, så vi prøver at stimulere ham bedst muligt på legegulvet med trille øvelser, krydsøvelser, krybeøvelser, sange med fagter, gribe ud efter legetøj på ...
... ryg og mave mm.
Han virker ikke glad for beroligende massage og en tur i badekar, og sanglege med fagter virker til at kede ham. Han virker også utryg, når jeg lægger ham på yogabolden for at trille ham fra side til side. Hver gang jeg lægger ham på ryggen, ruller han hurtigt om på maven. Han trives godt de første 10-15 min på maven, og så bliver han sur fordi han ikke kan komme frem eller fordi han begynder at blive træt i nakke/ryg (formoder jeg?) Har du nogle gode ideer til aktiviteter/lege jeg kan gøre med ham?
Han er en dreng der ikke viser tydelige træthedstegn, så jeg er meget obs på at kigge på ham og på klokken, og hjælpe ham med at koble fra. Han trives bedst med at blive afskærmet i barnevognen, så han bliver puttet heri til alle hans 3 lurer.
Er det medfødt at “der er så meget fart” på vores dreng eller har vi mon gjort ham overstimuleret og at det er derfor han brokker sig ofte? Vi er også med på at han er i rivende udvikling og at det selvfølgelig spiller ind.
Jeg håber du kan hjælpe med nogle gode fif til jeg kan hjælpe min dreng lidt gladere i hverdagen :-)
Han er tjekket af læge og kiropraktor for nylig.
Kærlig hilsen
En fortvivlet mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
8. marts 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære sundhedsplejerske, Vores lille Luca på 6 måneder (på mandag) har altid...
26. februar 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære Helen, Først vil vi – som et par forholdsvis nyudklækkede...
Viden om børn:
Reagensglasbefrugtning, IVF og ICSI
Reagensglasbefrugtning er en fertilitetsbehandling, som bruges hvis insemination ikke er lykkes 3 gange, hvis manden har stærkt nedsat sædkvalitet eller hvis kvinden har ødelagte æggeledere.
Det er en behandling for selve undfangelsen sker uden for kroppen - i et reagensglas.
- Man stimulerer kvindens æggestokke med en kraftig hormonbehandling, der modner op til 10-12 æg på en gang. Disse tages ud, et indgreb der foregår under under lokalbedøvelse.
Allergi børn
Børn fødes ikke med allergi, men alle børn kan få allergi, og det er vigtigt at forebygge allergi i hverdagen.
Allergi er ofte en arvelig sygdom, som tit knytter sig til astma, høfeber, børneeksem og fødevareallergi. Hvis forældre eller søskende har allergi eller har haft behandlingskrævende allergi, så vil risikoen for, at et nyt lille barn også får allergi være større. Men selvom I ikke har allergi i familien, vil der være 5-10% risiko for, at jeres barn udvikler allergi.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen & Co.
Jeg har gjort det før, og det kan måske virke af for meget, at jeg nu gør det igen, men synes endnu engang, at jeg vil sende en tak til dig Helen og hvem end der ellers sidder bag hjemmesiden.
Nu med datter nr. to og efter syv ugers bekendskab med nyeste arving, finder jeg mig selv en lørdag aften helt i panik over, om vi da bare slet ikke kan finde ud af at have en baby. Og wupti på fem minutter har jeg fundet flere lign tilfælde af frustrerede mødre, der beskriver scenarier, der minder om det jeg sidder i. Med et bliver min situation helt "normal" og efterfølgende kan jeg med stor ro læse dine konstruktive svar, som jeg endnu engang finder både kompetente, letforståelige og direkte anvendliege (nu håber jeg også baby-pigen gør det;) )
Så igen stor ros herfra - det er en super hjemmeside!
Med lidt mere ro i mor-sindet sendes en stor TAK herfra.