Brev:
Stimulering baby 5 mdr
Hej Helen,
For præcis 5 måneder siden fødte jeg en dejlig dreng på 4,6 kg. Ammeopstarten var hård men det lykkedes at amme ham indtil nu, hvor han er kommet på flaske og jeg ammer om natten. Vi har en nogenlunde rytme med 10-11 timers nattesøvn og 3 lurer om dagen. Han når normalt op på de 14-15 timers søvn pr. døgn i alt.
Da jeg ammede ham, ammede jeg altid inden lur og efter lur. Sådan får Emil også flaske nu. Bør vi ændre på dette? Han er begyndt at få 0,5-1 dl grød til frokost.
Jeg har altid undret mig over at han siden fødslen aldrig har fundet ro i at sove/putte ovenpå os, men det har nok været fordi han har forbundet det med mad. Han har altid ligget bedst i sin lift. Han har lige fra fødslen også været en meget stærk dreng.
“Problemet” er at vi oplever at han virker meget febrilsk, måske motorisk urolig og er ofte sur/brokker sig. Der er gang i hans krop hele tiden og han har svært ved at slappe af, når han sidder hos os eller bare ligger selv. Det virker simpelthen som om der skal ske noget hvert sekund, så vi prøver at stimulere ham bedst muligt på legegulvet med trille øvelser, krydsøvelser, krybeøvelser, sange med fagter, gribe ud efter legetøj på ...
... ryg og mave mm.
Han virker ikke glad for beroligende massage og en tur i badekar, og sanglege med fagter virker til at kede ham. Han virker også utryg, når jeg lægger ham på yogabolden for at trille ham fra side til side. Hver gang jeg lægger ham på ryggen, ruller han hurtigt om på maven. Han trives godt de første 10-15 min på maven, og så bliver han sur fordi han ikke kan komme frem eller fordi han begynder at blive træt i nakke/ryg (formoder jeg?) Har du nogle gode ideer til aktiviteter/lege jeg kan gøre med ham?
Han er en dreng der ikke viser tydelige træthedstegn, så jeg er meget obs på at kigge på ham og på klokken, og hjælpe ham med at koble fra. Han trives bedst med at blive afskærmet i barnevognen, så han bliver puttet heri til alle hans 3 lurer.
Er det medfødt at “der er så meget fart” på vores dreng eller har vi mon gjort ham overstimuleret og at det er derfor han brokker sig ofte? Vi er også med på at han er i rivende udvikling og at det selvfølgelig spiller ind.
Jeg håber du kan hjælpe med nogle gode fif til jeg kan hjælpe min dreng lidt gladere i hverdagen :-)
Han er tjekket af læge og kiropraktor for nylig.
Kærlig hilsen
En fortvivlet mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
8. marts 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære sundhedsplejerske, Vores lille Luca på 6 måneder (på mandag) har altid...
26. februar 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære Helen, Først vil vi – som et par forholdsvis nyudklækkede...
Viden om børn:
RS virus
RS-virus eller respiratorisk syncytialvirus er i vintermånederne den hyppigste årsag til akut bronkitis hos små børn og RS-virus kan også udvikle sig til lungebetændelse.
RS-virus er meget smitsomt og det rammer typisk børn under to år og ofte er børnene under seks måneder. Det er især større søskende, som smitter de mindre søskende, som så kan blive rigtigt syge og kræve indlæggelse. RS-virus er dog sjældent livstruende og barnet kommer sig igen uden men.
De...
Termin
Termin er betegnelsen for, hvornår man forventer at føde, når man er gravid.
Terminen fastsættes normalt til 40 uger efter man er blevet gravid. Termintidspunktet er således sluttidspunktet for graviditeten.
Man beregner normalt terminen efter første dag i den sidste menstruation.
Terminen bruges også til at vurdere, hvor langt du er henne i din graviditet. I løbet af graviditeten tæller man uger, således at man f.eks. siger at kvinder er 34+6 uger...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.