Brev:
Mange opvågninger efter aftenputning
Kære Helen,
Jeg skriver, fordi vores dreng på 7 måneder siden jeg er startet på arbejde for 3 uger har ændret søvnmønster aften/nat. Konkret er han begyndt kun at ville ammes i søvn om aftenen, hvor han tidligere er blevet puttet af far. Samtidig er han begyndt at vågne rigtig mange gange efter han er puttet.
Jeg vil derfor gerne høre dig, hvordan vi kommer tilbage til en putning, som far kan hjælpe med og med færre opvågninger?
En aftenputning forløber typisk:
kl. 18 - aften/natgrød
Kl. 18.30 -19: Amning - falder i søvn ved brystet (lukker øjnene med det samme, men spiser videre, så uklart hvornår han sover). Puttes fra brystet. Jeg prøver, at han er vågen, men døsig. Det lykkes ikke altid. Tidligere puttede far med godnatsang og sut. Det vil han ikke længere. Græder meget voldsomt, når vi forsøger.
Kl. 19.30: Vågner - ammes
Kl. 20.30: Vågner - ammes
Kl. 22.30: Vågner - ammes
Kl. 01.00: Vågner - ammes
Kl. 05.00: Vågner - ammes
K. 6.45: Vågner - står op
Tidligere vågnede han færre gange, og kunne sove videre, hvis han fik sutten. Blev kun ammet 1 gang om natten (ml. kl. 2-3).
Om dagen ammes han ikke længere ml. kl. 7-17. Han ammes kl. 17 og 19, når jeg kommer hjem. Om dagen sover han normalt 3 lure - her falder han i søvn i barnevognen, hvilket også er nyt. Da jeg gik hjemme med ...
... ham, faldt han typisk i søvn ved brystet. Han kan endnu ikke falde i søvn uden bevægelse eller amning. Den første del af natten sover han i en slyngevugge med motor. Når vi går i seng omkring midnat kommer han med ind i seng, der er monteret på vores seng.
Jeg tænker selv, at vores udfordringer kan hænge sammen med flere forhold:
- Søvnassociation: Han vågner mange gange, fordi han vågner og mangler brystet. Jeg vil derfor rigtig gerne have hjælp til, hvordan vi kommer væk fra, at han kun vil ammes i søvn.
- Evt. mangel på mad/mælk: Han tilbydes 3-4 hovedmåltider plus mellemmåltider, og drikker ca. 2-300 ml. mme i løbet af dagen. Ammes derudover ml. 17 og 7. Men er stadig i tvivl, om det kan skyldes mangel på mad/væske. Evt nedgang i mælkeproduktion hos mig? Vi har derfor forsøgt at give mme om natten af kop. Syntes umiddelbart ikke det har hjulpet.
- Tryghed: Han ammes ikke længere om dagen, og søger derfor brystet oftere om natten.
- Tandfrembrud/forstoppelse: Der har de sidste 3-4 uger været både tandfrembrud og forstoppelse, men maven fungerer bedre igen.
Håber ovenstående beskrivelse er tilstrækkelig til, at du forhåbentlig kan hjælpe os på vej til, hvordan vi kommer tilbage til en putning, der ikke sker direkte fra brystet, og med færre opvågninger/amninger.
Bedste hilsner
Linda
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
Viden om børn:
Brok (hernie)
Et barn der buler lidt ud ved navlen, har sandsynligvis navlebrok. Udposningen er typisk på størrelse med en hasselnød, men den kan også blive stor som en valnød.
Navlebrok er ikke farligt, og det forsvinder ofte før barnet er blevet 2 år. Det giver sjældent gener, men det kan sætte sig fast og give smerter - i disse tilfælde skal brokket skubbes på plads enten af forældrene eller af lægen.
Hvis navlebrokket ikke forsvinder af sig selv, vil man ofte vælge at...
Navn - navngivning
Alle børn skal have et navn - mindst et fornavn og et efternavn. Og dit barn skal have sit navn, før det fylder 6 måneder. I kan give jeres barn et navn på to måder: Enten ved dåb i folkekirken eller ved at ansøge om navngivning via Borger.dk.
Der er i princippet ikke nogen begrænsninger på antallet af fornavne, som du må kalde dit barn. Men der er regler for, hvilke navne du kan give dit barn. Som hovedregel må du ikke vælge et navn, der kan være til ulempe for dit barn.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.