Annonce

Annonce

Brev:

Aftenputning med og uden bryst


24. juni 2020

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Aftenputning med og uden bryst

Hej Helen.

Først og fremmest tak for en rigtig god brevkasse som jeg har læst ofte i de første 3 måneder af min søns liv.

Jeg har som sagt en søn på 3,5 måned og jeg har et spørgsmål angående aftenputningen.

Jeg prøver så vidt muligt at putte ham i hans bedside crib så jeg undgår skiftet fra favn til seng. Som regel foregår det ved at jeg ammer ham mens han ligger i sin crib (ja det lyder skørt men det kan lade sig gøre) og så falder han i søvn. I starten gik det ret nemt og han faldt hurtigt i søvn men nu kræver det som regel mere end én amning før ham falder i søvn, så vi ligger bare og venter på at han bliver sulten nok til at spise igen. I mellemtiden får han en sut, en nusseklud og jeg synger lidt for ham mens han bliver liggende i sin crib så det er en hyggestund og ikke bare ventetid. Men det ville være rart med en puttemetode som ikke krævede at vente på at han er sulten. Især fordi han jo på et tidspunkt ikke skal ammes længere.

Jeg starter som regel putningen ved at han får nattøj på ...


Annonce

... og smøres i creme ca ved 18.30 tiden, hvorefter jeg tager ham ind i et lidt mørkere soveværelse og hygger lidt om ham med den samme sang hver aften indtil han bliver sulten. Som sagt tager det længere og længere tid fra vi starter til han sover.

Det er sket nogle enkelte gange at han er vågnet, efter at være faldet i søvn ved amning, og har søgt efter brystet for at kunne falde i søvn igen men ellers er han faktisk rimelig god til at acceptere ikke at ligge med brystet i munden hele natten.

Har du et godt bud på hvordan jeg skal gøre det så jeg undgår brystet?
Jeg har prøvet at nusse ham i søvn og at bruge hvid støj mens jeg klapper ham blidt på bleen og siger ‘shhhh’ men intet af det virkede.

Det virker for øvrigt som om han har brug for at mærke at jeg bliver liggende ved siden af ham. Han ligger og søger efter mig med sine arme med lukkede øjne. Kan man på nogen måde undgå det så jeg ikke behøver at blive liggende? Eller skal jeg bare acceptere hans behov for at give ham den tryghed?

Hilsen S.

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.

Gråd i barnevogn - del 2

Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...

Læs hele brevet og Helens svar


4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.

Gråd i barnevogn - 2 mdr.

Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...

Læs hele brevet og Helens svar


1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.

Dårlig dagssøvn 2mdr

Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....

Læs hele brevet og Helens svar


22. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.

Natfest

Kære Helen. Uanset hvornår vi lægger vores søn, vågner han HVER nat mellem 3...

Læs hele brevet og Helens svar


8. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.

Lang eftermiddagslur - kortere søvnstræk om natten

Hej Helen. Vores søn på 2 måneder sover i løbet af dagen lure på 1-2 timer,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Amning

Sundhedsstyrelsen anbefaler at børn ammes sålænge som muligt. Helst fuldt ud til de er 6 måneder gamle og delvist frem til 12 måneders alderen eller længere, hvis mor og barn ønsker det.

Brystmælk er nøje afstemt til barnets forskellige behov og modermælk indeholder vigtige antistoffer, som beskytter det lille barn mod infektioner. Det tager tid at etablere en amning, for de fleste tager det ca. tre uger, men der kan gå op til 6 uger før mælkemængden har afstemt sig efter barnets...

Læs mere i Babylex

Efterfødselsreaktion

Både mænd og kvinder kan få en efterfødselsreaktion - i Danmark rammes ca. 10-15% af nybagte mødre af en fødselsdepression, og ca. 7% af mændene får en depression i forbindelse med at blive far. Faktisk mener man at tallet for fædre kan være betydeligt højere, måske endda højere end antallet af kvinder der rammes.

Nogle af symptomerne kan være ens for både mænd og kvinder - begge køn kan f.eks. føle skyld, selvbebrejdelse, håbløshed og en følelse af ikke at være en god nok...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusinde tak for dine fantastiske sider - det er dejligt at kunne skrive til dig, når man bor i Italien hvor der ikke findes sundhedsplejerske ;o)

Kærlig hilsner
Tanya fra Italien


Annonce