Annonce

Annonce

Brev:

Putteritual og søvn 2 år


5. maj 2020

Kategori:
Alder:
2 år

Putteritual og søvn 2 år

Kære Helen,

Vi har en søn fra Maj 2018. Vores store problem er, at han altid har været svær at få til at sove.

Han blev født i den meget varme sommer, og blev derfor først vænnet til at sove lur i sin barnevogn da han var 6 måneder. Indtil da var han vant til at sove ved os på brystkassen, da dette var hyggeligt for os, og han skreg hver gang vi lagde ham fra os. Han ville heller ikke ligge i sin kravlegård.

Vi har altid forsøgt at skabe et godt putteritual ved sengetid omkring klokken 19. Dog har de kun holdt i maks. 2 måneder.

Vi har altid sat ved ham for at skabe tryghed, og nærhed når han skulle sove. Det sidste halve år har han fundet stor glæde og tryghed, ved at han er faldet i søvn i vores seng, viklet ind i vores arme. Hans tremmeseng har han sjældent ville ligge i, selvom vi meget ihærdigt har forsøgt. Han har siden han var lille gerne villet lytte til rolig musik ved sengetid, men heller ikke dette fungere længere. Vi har forsøgt at have bad som en del af aftenritualet, men dette bliver han meget frisk af.

For 1,5 måned siden fik han en juniorseng, hvor han selv kunne kravle op og ned og det fungerede så godt – de første 3 uger.

Putteritualet ser sådan ud lige nu og dette har vi gjort den sidste 1,5 måned:

Efter aftensmad er der rolig leg, læse i bog og slappe af.
Kl. 18:45 går vi op og tager tøj af, skifter ble, går ud og vasker hænder, ansigt og fødder. Går ind og får nattøj på, kigger lidt i bøger og taler om dagen der er gået. Efterfølgende sættes der rolig musik på, og han går op i sin seng. Når han kommer op i sin seng vågner han helt op, og er klar til fest og farver. Denne fest kan så ...


Annonce

... fortsætte i 1-2 timer.

Vi har meget brug for et godt råd til hvordan putteritualet kan være, samt hvordan vi skal gribe det an. Når han sover ved sine bedsteforældre, er der aldrig problemer hverken ved middagslur eller sengetid. De kan ligge ham i barnevognen, eller tremmesengen, sige godnat, og så lægger han sig til at sove. Helt af sig selv inden for 5-10 minutter.

Vi er også bekymret for om han får nok søvn. Hans dag ser sådan ud:

Kl. 5.30-6: vågner. Ligger efterfølgende og putter og tumler i vores seng.

Kl. 7-8: får morgenmad, havregrød eller yoghurt

Kl. 9-10: formiddags frugt/kiks

11:30: frokost

Kl. 12: bliver lagt til middagslur.

Kl. 13.30-14.30: vågner fra lur (sover ALTID 3-3,5 timer lur i dagpleje, eller hos bedsteforældre. Hjemme sover han dog kun mellem 1-3 timer)
Får eftermiddagsfrugt når han vågner

Kl. 17-18: spiser aftensmad

Kl. 18:45: gør klar til sengetid

Kl. 19:00: i seng

Kl. 20:00-21:00: Sover.

Kl. 02:00-03:00 vågner i sin egen seng, og går ind i soveværelset til mor og far, og ligger sig i midten og sover videre. Men ofte ligger han dog og tumler rundt i et par timer, hvor han ikke kan finde ro..

Han er ved at få sine to sidste tænder, men dette virker ikke til at påvirke ham, og vi ser det derfor ikke som årsag til søvnproblematikkerne.

Sommetider kan en følelse af utilstrækkelighed som forældre opstå fordi vi ikke kan skabe et godt putteritual for ham som kan holde i lang tid, og vi ønsker at skabe gode putte og søvnvaner for vores dreng. Vi har meget brug for råd og håber at du kan hjælpe os.

På forhånd mange tak..

Venlig hilsen
To lidt trætte forældre

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.

Lang putning - 21 måneder

Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...

Læs hele brevet og Helens svar


2. maj 2025 | Udstyr | 22 mdr.

Natlampe

Kære Helen Som du ved, så har vi store udfordringer med storesøsters (22mdr)...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.

Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger

Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.

Reaktion på at være blevet storesøster

Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...

Læs hele brevet og Helens svar


4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.

Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr

Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Legetøj til baby og børn

Barnet har bedst af det nære samspil, der er mellem barnet og forældrene. Men i takt med at barnet bliver større og begynder at forholde sig lidt mere til verden omkring sig, vil det være godt, at der er legetøj, som barnet kan kigge på og undersøge.

Når barnet begynder at gribe, skal legetøjet passe til barnets lille hånd, og det er vigtigt, at legetøjet også egner sig til at komme i munden. Tingene skal være solide og uden skarpe kanter og spidser. Brug så vidt muligt legetøj,...

Læs mere i Babylex

Feberkrampe

Det lille barn evne til at kunne regulere sin temperatur er umoden. Det betyder, at nogle børn får krampe i forbindelse med, at de får feber. Temperaturen kan stige pludseligt, og når temperaturen stiger for hurtigt, kan temperaturreguleringscenteret i hjernen ikke følge med, og kramperne opstår.

Feberkramper opstår hos 2-5% af børn mellem 6 måneder og 5 år, og det er den hyppigste årsag til kramper hos børn. Feberkrampe er delvist arveligt, så end forældre eller søskende har...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for din uddybning – det var rart med et par konkrete forslag, og I aftes lykkedes det faktisk at sidde uden skrigeri… :)

Jeg tror at små skridt er den helt rigtige løsning, som du foreslog…

Dine svar hjælper altid UTROLIGT meget!

Tak, fra os i Tyskland


Annonce