Annonce

Annonce

Svar: Vil kun amme i søvne


13. april 2020

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Amning.

Kære Camilla

Tak for dit brev og velkommen til :)

Børn er forskellige og det mærker man tydeligt, når man får barn nummer to - selvom de har samme forældre, samme gener, så kan de være som nat og dag.. hvilket er en af de ting, som jo gør forældreskabet berigende, selvom det så også nogle gange kan være svært at finde ud af, hvad man skal... :)

Der er nogle børn, som spiser bedst i søvne eller halvt slumrende... og sådan må det så være - det vigtigste er, at jeres dreng får sin mælk, så han vokser, tager på som han skal og trives. Man kan, som jeres sundhedsplejerske også har sagt, især godt opleve det i 3-4 måneders alderen, og det kan være rigtig svært at ændre på det.

Han vokser dog fra det, og han skal nok lære at spise vågen - det sker i takt med at han bliver gammel nok til at spise skemad. Grød og mos skal netop indtages vågen, vand skal drikke af en kop - vågen - og så skal han ammes, som en fast del af sit putteritual. På sigt vil I altså få en rytme, hvor han tilbydes skemad, når han vågner og mælk før han skal sove - så hans mælkeindtag vil sandsynligvis stadig dækkes mere eller mindre sovende eller i hvert fald, når han er træt og parat til at sove, men hans indtag af rigtig mad vil ske imens han er vågen. På den måde kan det altså godt fungere også fremadrettet, og det er ikke skadeligt for ham :)

Det er rigtig fint, at I forsøger med flaske, og du skal ikke give op, hvis du gerne vil vænne ham til dette. Flasken giver mulighed for at andre kan tage lidt over f.eks far, og samtidig giver den jer en viden om, ...


Annonce

... hvor meget han præcis drikker, hvilket kan give lidt ro. Især når du synes, at han er lidt for slank og ikke helt holder sin kurve, som du ønsker....

Du gør alt det rigtige - forsøger at lægge hyppigere til, malker ud for at få din nedløbsrefleks igang, stimulerer til øget mælkedannelse, forsøger med den udmalkede mælk på flaske - det er alt sammen super godt! Der sker dog ikke noget ved, at I også forsøger med lidt mme (evt. mme fra brik) i flasken, måske vil han synes om en anden smag og derfor pludselig tage imod...

Bruger han sut? Det kan også være en idé at finde en flaskesut, som minder om hans narresut, så han ikke skal forholde sig til for mange forskellige sutteteknikker...


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Det kan være en god idé, at du lægger ham til brystet med forskellige ammestillinger, fordi han stimulerer dig forskelligt alt efter, hvordan han lægges til. Det kan også nogle gange gøre ham interesseret i brystet, hvis han lægges til på forskellig vis. Vær opmærksom på ikke at presse ham til brystet - vær opmærksom på, hvor du holder dine hænder. Hvis du har en hånd på hans hoved, så kan han føle dette som et pres og derfor afvise brystet. Prøv derfor i stedet at holde hans hoved på din arm eller lade hans hoved ligge på ammepuden.. eller prøv med laid-back-stilling eller liggende ammestilling, for at se om det kan få ham til at die bedre og være gladere for brystet, når han er vågen :)

Hold fast i at han er glad, pludrer, har gode tunge tissebleer og trives virkelig godt :)

Håber du kan bruge ovenstående, og at det også giver lidt ro med på vejen :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.

Bider under amning - 6 mdr.

Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....

Læs hele brevet og Helens svar


24. februar 2025 | Amning | 11 mdr.

Ammestop - 11 måneder

Hej Helen Min søn har nu faktisk hele sin levetid været vågen plus 10 gange...

Læs hele brevet og Helens svar


29. december 2024 | Amning | 7 mdr.

Smertefuld amning grundet tænder - del 2

Hej Helen Mange tak for dit lange og uddybende svar til min udfordring...

Læs hele brevet og Helens svar


28. december 2024 | Amning | 7 mdr.

Smertefuld amning grundet tænder

Kære Helen Jeg er mildest talt frustreret og ulykkelig over at føle mig...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Klumpfod

Når børn fødes med en fod, der er bøjet indad, hvor fodsålen peger bagud og fodryggen fremad, så kalder man det klumpfod. Der er ca. 1 ud af 1000 børn der fødes med klumpfod og ca. halvdelen af disse har misdannelsen på begge fødder.

Man ved ikke hvorfor nogle børn fødes med klumpfod, men der er en vis arvelig tilbøjelighed. Man siger at risikoen for at føde et barn med klumpfod øges med en faktor 30, hvis en søster eller bror har lidelsen.

Drenge fødes hyppigere...

Læs mere i Babylex

Madras til barneseng

Der findes mange slags madrasser på markedet, og når du skal vælge en madras til dit barns seng, så vil anbefalingen ofte være, at du vælger en skummadras, en latexmadras eller alternativt en madras i et naturmateriale. Vælger du en skummadras (polyurethanskum), skal den være mindst 5 cm tyk og helst med betræk, der kan tages af og vaskes.

Det anbefales, at dit barn ligger på et fast underlag, fordi det giver barnet mulighed for at bruge og udvikle sine muskler. Samtidig sikrer...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen!

Tusind tak for dit tip om "drilleblæren" og "drillenumsen". Det var lige i øjet!

Pludselig blev af-med-ble et projekt, som vores datter kunne forholde sig til og føle sig som en del af. Lige fra den håbefulde: "Vi skal nok få krammet på den drilleblære, ikk?" til den lettere truende: "Jeg har sagt til drillenumsen, at hvis den ikke opfører sig ordenligt, så ringer jeg til politiet, også kommer den i fængsel".

Så nu er hun uden ble (om dagen) og siger fint til selv og overholder de faste toilettider - om morgenen og aftenen og efter måltider - uden (ret meget) brok.

Tak for hjælpen. Det er stor lettelse for os ikke at skulle skændes med hende om den åndssvage ble.

Venlig hilsen

Helt Utrolig Lettet


Annonce