Brev:
Vil ikke sove før sent
Kære Helen,
tak for dit svar på mit sidste spørgsmål. Vi har prøvet at gøre, som du foreslog - at give vores datter to lure, men hun er for lille. Det virker ikke. Hun får nu igen tre lure, og hun går sent i seng, og jeg skriver igen, fordi jeg simpelthen (stadig) ikke forstår hendes søvnmønster.
Hun sover tre gange om dagen, og den seneste lur ligger mellem 18-19 eller 19-20. Hendes sidste vågne periode er 3 timer lang, nogle gange lidt længere. Når hun er lagt for natten, så vågner hun dog igen efter 30-35 minutter, og jeg kan simpelthen ikke forstå hvorfor. Det allermærkeligste er, at hvis den er 23 eller 23.30, når hun går i seng, og hendes sidste vågne periode således har ligget sent på aftenen, så er der større chance for, at hun vil sove videre, hvis hun lige mærker min hånd, og nogle gange vågner hun slet ikke engang. Hvis hun falder i søvn klokken 22 eller 22.15, så er hun lysvågen efter de 35 minutter og et par timer frem. Det er altså som om, at hun kan mærke, om klokken er 22 eller 23 og først vil gå i nattesøvn der. Før 23, så bliver det kun til en lur.
Vi har talt om, om vi skulle prøve at presse fire lure ind i løbet af dagen. Måske vil hun bare gerne stadigvæk sove fire gange på en dag? Måske skulle vi forsøge at vække hende klokken 06 hver morgen, og så tvinge hende til at starte dagen der (det er bare hårdt, når vi først går så sent i seng, og jeg er vågen for at amme om natten). Måske skal vi bare lære at leve med, at det er sådan hun er....
Jeg ...
... har prøvet at google lidt på, hvad der får børn til at gå i nattesøvn, men har ikke fundet noget. Jeg undrer mig bare sådan over, hvad der styrer, om man sover en lur eller går i et længere stræk.
Til august skal hun i institution, og vi skal begge arbejde, og det skulle bare så gerne være anderledes til den tid, men lige nu har jeg svært ved at se, hvordan hun nogensinde skal acceptere at sove færre lure og gå tidligere i nattesøvn, som vi så gerne vil have.
Om aftenen kører fjernsynet ofte, men jeg synger også for hende og leger med hende, og hun ligger på sit tæppe på maven. Jeg har også prøvet nogle aftener at holde hende mere i ro, fordi jeg har haft en teori om, at der var for meget action om aftenen, men det virker tilsyneladende ikke. Hun falder ikke i søvn med flaske eller amning, og er bøvset af inden vi lægger hende. Hun falder i søvn i armene på en af os, men åbner oftest lige øjnene, når hun bliver lagt.
Hun er og har hele tiden været et meget roligt barn. Hun får skemad, flaske og bliver ammet, og hun er super-god til det hele. Hun er også ret stærk. Ligger gerne længe på maven og er begyndt at rejse sig op på alle fire.
Måske kan du ikke rigtig give os noget, der kan løse problemet - eller det problem, jeg synes, der er. Men hvis du har en ide om, hvorfor hun har det mønster med ikke at ville gå i nattesøvn før 23, og måske kan berolige mig med, at det nok skal ændre sig, så ville jeg faktisk også være rigtig glad for det.
Mange hilsner
Kathrine
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
8. marts 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære sundhedsplejerske, Vores lille Luca på 6 måneder (på mandag) har altid...
26. februar 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære Helen, Først vil vi – som et par forholdsvis nyudklækkede...
Viden om børn:
Indeklima
Et godt indeklima er vigtigt for vores helbred og for blandt andet at mindske risikoen for husstøvmideallergi. Miljøstyrelsen har følgende 5 råd til bedre indeklimavaner:
1. Luk luften ind. Sørg for gennemtræk 2x5 minutter hver dag. Luften indenfor kan være mere forurenet end luften udenfor, og der skal gennemtræk til, for at luften bliver skiftet ud. Vinduer på klem giver ikke samme effekt.
2. Gør hyppigt rent. Fjern støv en gang om ugen f.eks. ved støvsugning og...
Udslæt - hos børn
Børn kan få mange forskellige slags knopper og udslæt. Det kan være svært at afgøre, om det bare er noget forbipasserende, og hvis du er i tvivl, så kontakt altid lægen. De mest almindelige former for udslæt hos babyer er:
- Ble-eksem: Voldsom rød numse, knopper, og det kan være smertefuldt. Det kan skyldes at barnet ikke tåler det materiale, som engangsbleen er lavet af, og det kan derfor være en fordel at prøve et andet blemærke. Det kan også skyldes, at barnets hud reagerer på...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...