Annonce

Annonce

Svar: Korte lure men god nat


17. august 2018

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære Kristina

Tak for dit brev :)

Du har helt ret - man skal som udgangspunkt ikke ændre noget der fungerer, og din dreng sover rigtig godt om natten, udvikler sig i god retning, smiler, er glad, har masser af overskud, når han er vågen - og så sover han ofte korte dagslure. Derfor kan han godt være en af de børn, som sover flere korte lure dagligt og trives med dette i stedet for at sove få og lange lure... og det er naturligvis okay. Han har jo ikke læst min bog og ved ikke, at det kan være anderledes ;)

Når det så er sagt, så lyder det som om, at han nogle gange godt kan tage en længere lur midt på dagen, hvis du lægger dig med ham eller vælger at trille ham en længere tur i barnevognen, og det må du derfor gerne gøre, når du fornemmer, at han kan have brug for dette. Det er derfor rigtig fint, at du skriver, at du vil prioritere det, når du kan - det er en god idé :)

Nogle gange kan man også med fordel lægge et bad ind i løbet af formiddagen, for at forlænge vågenperioden her lidt. Han kan blive ammet, når han vågner af sin formiddagslur, få et bad, blive frotteret godt med håndklædet, få lidt babymassage og lignende, blive ammet igen og derefter så blive puttet til sin middagslur - og det kan nogle gange gøre, at han så vil sove et lidt længere søvnstræk. Både fordi han har brugt sig selv ekstra godt motorisk og mentalt, han er fyldt ekstra op med mælk, hans vågenperiode er blive forlænget og selve badet kan også have en positiv effekt på søvnen...

Normalt anbefaler jeg ikke, at man vækker børn om morgenen, før de er omkring 6 måneder gamle. Som udgangspunkt skal små børn have lov til selv at styre, hvornår de vågner, starter dagen, og så skal de naturligt puttes, når de er trætte og parate til at sove igen.. ...


Annonce

... Men måden du vil gøre det på, din beskrivelse af, hvordan I ligger sammen og han ofte vågner op, hvis du begynder at stige ud af sengen og han på den måde kan vågne stille og roligt op - jeg synes faktisk det lyder som et forsøg værd. Det kan godt være, at det vil kunne påvirke resten af dagen og give lidt mere rytme - og måske mulighed for en lidt længere lur. Om det er formiddagsluren eller middagsluren der så viser sig at være længste lur betyder ikke noget hos jer, du må se, hvad der sker :)

Du nævner, at han om natten nogle gange kan sove 6-8 timer i træk.. Er det afbrudt af et mælkemåltid, eller sover han så langt et søvnstræk uden at få mælk? Hvis han sover så længe uden at få mælk, så forklarer det også, hvorfor han ikke kan sove så lange søvnstræk om dagen. Han springer jo et måltid eller to over om natten og vil derfor skulle have det ekstra mælkebehov dækket i løbet af dagen. Når han skal spise hyppigere i dagtimerne for at få behovet tilstrækkeligt dækket over døgnet, vil hans lure ikke kunne være så lange...


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Det er rigtig dejligt, hvis han sover så godt om natten - nyd det! Krydser fingre for, at det fortsætter. Du skal dog være forberedt på, at det godt kan ændre sig i takt med at han bliver ældre, begynder med skemad, bruger sig selv mere og mere aktivt i dagtimerne og hele dagsrytmen og også søvnen om dagen ændrer sig... Mange oplever, at deres børn sover igennem i 3 måneders alderen, men faktisk ikke er i stand til det, når de bliver ældre... og det er normalt og forventeligt... så er du forberedt :) Til den tid vil han så forhåbentlig have en lidt anden dagsrytme og så kan du glæde dig over det :)

Håber du kan bruge disse tanker lidt videre - og at det også giver lidt ro :)

Rigtig meget held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet

Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvn og barnevogn

Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...

Læs hele brevet og Helens svar


4. juni 2025 | Sovevaner | 4 år, 2 mdr.

Lange putninger + sover uroligt i mor og fars seng

Hej Helen Tak for dine tidligere svar på vores henvendelser. Dem er vi meget...

Læs hele brevet og Helens svar


23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.

Problemer med rytme og dagslure

Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....

Læs hele brevet og Helens svar


21. maj 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

Hjælp til putning - 13 mdr.

Kære Helen Vores lille dreng er nu blevet 13 måneder og vågner kun 0-2 gange...

Læs hele brevet og Helens svar


16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Lure i dagplejen

Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fiskeolie og børn

Fiskeolie eller det der også hedder Omega-3 fedtsyrer er sunde fedtsyrer, som især findes i fede fisk. De er livsnødvendige for os mennesker, både for børn der skal vokse og udvikle sig og for ældre der skal "vedligeholdes". Derfor skal der være omega-3 fedtsyrer tilstede i vores kost.

Fødevarestyrelsen anbefaler, at du selv spiser og også giver dit barn fisk 2 gange om ugen som hovedmåltid. Derudover næsten hver dag som pålæg til frokost.

Det er vigtigt at variere...

Læs mere i Babylex

Vælling

Vælling er en tilskudsblanding, og det minder i sammensætning om en tynd grød. Tilskudsblading adskiller sig fra modermælkserstatning ved at have et højere indhold af protein og visse mineraler. I følge sundhedsstyrelsen er der ikke grund til at give barnet tilskudsblanding fremfor modermælkserstatning. Og børn der bliver ammet har heller ikke ernæringsmæssigt brug for at få vælling.

Vælling kan tidligst gives til barnet fra 6 mdr.´s alderen, og det anbefales, at man ikke giver...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Det går rigtig fint med Emilie, hun er blevet supergod til at sove i barnevognen og sover nu 2 lure om dagen på ca. 2-3 timer, så det er skønt - tak for dit forrige råd :o)

Hilsen Emilies forældre


Annonce