Brev:
Dagsrutiner
Kære Helen,
Nu har jeg et par spørgsmål i forhold til at få en mere rutinepræget dag. Jeg har læst dine bøger og har fint overblik over, hvordan dagen kan sammensættes med en baby på 6 måneder, men jeg har lidt vanskeligt ved at implementere det.
Milo vågner typisk kl 6 og bliver puttet til morgenlur i barnevognen kl 9.30. Denne lur kan så vare mellem 1 og 3 timer. Allerede her synes jeg jo så dagsplanen er skredet, når det varierer så markant.
Han får grød når han kommer op fra morgenluren og kommer ned at sove igen efter at have været vågen 2-3 timer. Her sover han så typisk 1-2 timer. Burde jeg holde ham vågen, så jeg fx putter til middagslur hver dag omkring kl 14 uafhængig af længden på den første lur?
Hvis begge lurer kun har varen en time er der behov for en tredje lur. Det vil sige at også antallet af lurer kan variere fra dag til dag.
Milo sover dårligt om natten og er super ...
... træt efter kl 17, så træt at det er umuligt her at få noget mos/grød i ham. Så sådan som vores dag er lige nu fungerer i hvert fald ikke optimalt.
Jeg har læst de helst ikke skal sove efter kl 16, da det kan give tidlig opvågning (hvilket vi bøvler lidt med for tiden) og samtidig at middagsluren skal være af en sådan længde og kvalitet og at de kan være nogen lunde friske indtil puttetid 19.30-20.00.
Milo sover klart bedst i den første lur, ofte tager han tre timer der. Middagsluren er langt mere urolig og usikker. Nogle dage går jeg en lang tur for at holde ham sovende, men det er heller ingen garanti. Jeg tænker det måske er den lange morgenlur der påvirker middagsluren, men jeg vil også nødig vække ham, burde jeg det?
Jeg vil derfor høre om du har nogle konkrete råd til hvordan vi får mere struktur på dagen og en forhåbentlig mere frisk dreng om eftermiddagen.
Kærlig hilsen
Milos mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
Viden om børn:
Boel-prøve
Boel-prøven blev indført i Danmark tilbage i 1970´erne og var en fast del af sundhedsplejerskernes arbejde. Sådan er det ikke mere, - nogle kommuner laver stadig boel-prøver på børnene, andre kommuner har anskaffet dette. Denne ændring kom samtidig med at man begyndte at hørescreene alle børn ved fødslen.
Boel-prøven er en screeningsmetode, hvor man ser på hele barnet. Man ser på barnets evne til at have kontakt, til at styre sin motorik, til at vælge fokus og man observerer...
Allergi børn
Børn fødes ikke med allergi, men alle børn kan få allergi, og det er vigtigt at forebygge allergi i hverdagen.
Allergi er ofte en arvelig sygdom, som tit knytter sig til astma, høfeber, børneeksem og fødevareallergi. Hvis forældre eller søskende har allergi eller har haft behandlingskrævende allergi, så vil risikoen for, at et nyt lille barn også får allergi være større. Men selvom I ikke har allergi i familien, vil der være 5-10% risiko for, at jeres barn udvikler allergi.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.