Brev:
Overgang til mad
Hej Helen.
Tak for dit svar vedr. uro og putning af Selma.
Jeg forsøger at lave en daglig rutine med hende som du foreslog, men det er godt nok svært, fordi hun sover meget forskelligt i løbet af dagen. Du skrev, jeg skulle prøve at vække hende om morgenen. Det behøver jeg ikke for siden har hun vågnet klokken 6.30-7 og er så vågen et par timer. Men hun virker ikke helt udhvilet, for så den lur der burde være den korte lur varer oftest mellem 1 time og 3. Når hun vågner får hun grød majsgrød og er derefter vågen et par timer igen. Så sover hun alt mellem 1-2 timer afhængig af hvor lang formiddagsluren var. Den sidste lur sover hun så omkring femtiden og er kort.
Puttesituationen er som den plejer og tager ikke under en time. Og når jeg siger puttesituationen så mener jeg at fra jeg lægger hende til brystet (med en pause imellem og skift til andet bryst som du forslog) og til hun er i så dyb søvn, at hun ikke vågner. I går lå hun og spiste i en time og ja det var jo ikke effektivt hele tiden men hun spiste og ikke bare hyggebabbede. Da jeg så tog hende fra (hun slipper stadig ikke selv) var hun i dyb søvn og sov til kl 1 og derefter til fem hvor hun spiste og halv syv blev urolig og pruttede. Hun virkede stadig træt men kunne ikke finde ro og vi stod op.
Kan jeg ændre noget til den daglige rutine? Jeg synes, det vil være synd at vække hende når hun tydeligvis har brug for de søvnstræk hun tager? Når hun spiser så længe om aftenen handler det så om at hun er sulten? Vi prøvede at give hende en flaske MME i går men hun spiste kun kort af den og da jeg prøvede at give hende det i glas gad hun ikke. Hun er ellers helt vild med at drikke vand af glas så jeg tolkede det som om hun ikke brød sig om smagen af MME. ...
... Tænkte ellers det kunne være dejligt hvis hun ville tage en flaske i ny og næ hvis jeg skal ud om aftenen eller på tur med Selmas storebror.
Og så i forhold til mad. Hun er 6 måneder om to dage vejer 8800 og som jeg læser din bog om mad tager det fart nu med kosten. Hun får som sagt grød om formiddag/frokost og er topmotiveret og kan sagtens spise en halv dl, men jeg holder lidt igen, fordi jeg synes, hun bliver påvirket af det om natten og er urolig. Den anden dag fik hun ca en kvart dl grød og en kvart dl gulerod/broccolimos til aftensmad og om natten skreg hun flere gange. Det gør hun ellers aldrig, og jeg tolkede det som ondt i maven. Jeg giver forebyggende sveskemos som du skriver, og hun drikker vand til maden samt ammes efter maden.
Hendes afføring svarer meget godt til moskonsistens men hendes prutter er meget ildelugtende og kan godt give hende smerter, lige inden hun kommer af med dem.
Hvad tænker du, jeg skal gøre? Evt give grød til morgenmad i stedet? Måske havregrød? Du skriver det kan have en god effekt på maven. Hun vil meget gerne spise og drikke og jeg tænker sagtens, hun kan spise en halv dl (eller faktisk mere) til to måltider men det er jo synd hvis det giver mavepine. Jeg giver to af de alm. teskeer sveskemos efter måltidet. Hun får den økologiske MME i maden, men har også prøvet uden MME og der var hun også urolig om natten. I går prøvede jeg kun at give fire fem skefuld mad til frokost og hun var ikke urolig i nat før ved fem tiden hvor prutterne vækkede hende. Og spørgsmålet er jo også om det overhovedet er maden der giver hende uro om natten faktisk. Hun er en pige der har travlt med at observere, bevæge sig og opleve verden.
Det var vist alt for denne gang.
På forhånd tak for hjælpen.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
Viden om børn:
Vitaminer præmatur
Børn der er født præmaturt, det vil sige børn som er født før 37 uge, anbefales følgende kosttilskud:
D-vitamin - 10 mikrogram (400 IE) dagligt. D-vitamin gives som dråber, samt
Jerntilskud:
Fødselsvægt <1500 gram: Ca. 8 mg jern dagligt til 12 måneder
Fødselsvægt > 1500 gram: Ca. 8 mg jern dagligt i 6 måneder.
Børn som får mere end halvdelen af deres ernæring dækket af modermælkserstatning skal have ½ dosis jern, dvs. ca 4 mg hver dag...
Astma
Børn med astma trækker ikke vejret på samme måde som vi andre. Når man har astma, så snører luftvejene sig sammen, passagen for luft ind og ud af lungerne bliver mindre og barnet har derfor svært ved at trække vejret.
Astma er det man kan kalde for en lungesygdom og børn med astma vil ofte have anfald, hvor de tydeligt har problemer med vejrtrækningen. Under et astmaanfald vil barnet få en hvæsende, pibende vejrtrækning, kvælningsfornemmelse, vedvarende hoste og nogle gange også...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen,
tak fordi du eksisterer! I 6,5 måned - siden min søn kom til verden - har jeg benyttet mig af din hjemmesiden og læst adskillige hjælpsomme svar/spørgsmål/artikler mm. Hvilken lettelse i øvrigt, at en del førstegangsmødre føler det samme som jeg selv; overvældet af kærlighed, nervøs, urolig, lykkelig, nysgerrig, komplet for meget etc etc:)
Din kærlige og varme jargon gør, at man straks føler sig tryg i at “dele” ens liv og baby med dig!